Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Upphandling av hybridgräsplan avbryts

Halmstads kommun har avbrutit upphandlingen av en hybridgräsplan på Örjans vall. Det enda anbud som har kommit in överskrider budgeten med drygt fyra miljoner kronor. Nu ska upphandlingen utvärderas, därefter tas beslut om hur och när en ny upphandling kan göras.

Kommunfullmäktige i Halmstads kommun har beslutat att bygga om A-planen på Örjans vall till en hybridgräsplan för att planen ska få en bättre spelyta och hålla för fler fotbollstimmar än en befintlig gräsplan. Kostnaden för ombyggnationen beräknas till cirka sju miljoner kronor.

Byggstart var planerad till senhösten 2019 med målet att hybridgräsplanen skulle vara spelbar första veckan i april 2020, men denna tidplan kommer inte att hålla. Halmstads kommun har beslutat att avbryta upphandlingen.

– Anledningen till vårt beslut är att det enda anbud som vi har fått in överskrider budgeten med drygt fyra miljoner kronor. Med övriga kostnader inom projektet hamnar totalsumman cirka fem miljoner kronor över budget. Det är tråkigt att hybridgräsplanen inte kan vara på plats enligt tidplan, men vi måste hålla oss till de ekonomiska ramar vi har. Den befintliga A-planen på Örjans vall håller för närvarande en god kvalitet, säger Anders Thorén, förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Nu ska Halmstads kommun göra en utvärdering av upphandlingen, därefter tas beslut om hur och när en ny upphandling kan göras.

– Vi vet redan att det är svårt att få in anbud just nu, vilket är kopplat till en stark konjunktur. Med hjälp av utvärderingen kommer vi förhoppningsvis att få in synpunkter på underlaget till upphandlingen. Vi kanske behöver ändra något i kravspecifikationen, säger Magnus Rasmusson, strategisk anläggningsutvecklare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.