Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Undvik att bada vid Tylöbäcks badplats

Efter att ett badvattenprov visat på otjänligt vatten vid Tylöbäcks badplats avråder Halmstads kommun alla från att bada där tills vidare. Informationsskylt ska finnas på plats. Ett nytt vattenprov tas torsdagen den 23 juli.

Det är intestinala enterokocker, det vill säga tarmbakterier som påträffats under ett badvattenprov den 20 juli. Halmstads kommun avråder därför tillfälligt från bad vid Tylöbäck eftersom vattnet kan ge besvär i form av kräkningar eller diarré om den som badar råka svälja vatten.

– I nuläget är det inte klart vad som orsakat de höga bakteriehalterna men den senaste tidens kraftiga blåst kan vara en bidragande orsak, det menar Sofia Yngstrand som är miljöingenjör på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Nya vattenprover tas under torsdagen den 23 juli. När badvattnet är tjänligt igen tas skyltarna om avrådan bort.

Om du drabbats av magsjuka i form av kräkning eller diarré och behöver råd eller vård, kontakta din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177.

Halmstads kommun kontrollerar regelbundet badvattnet på ett 20-tal platser i kommunen, och resultaten publiceras på Badplatsen.länk till annan webbplats