Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

SKL:s kulturkonferens i Halmstad 16-17 oktober

Nu är den igång! Halmstads kommun och Region Halland är värdar för Sveriges kommuners och landstings (SKL) nationella kulturkonferens som äger rum på Kulturhuset Najaden 16-17 oktober.

Kulturkonferensen startade med "Down to Basics"- ett beställningsverk komponerat av den halländske tonsättaren Sven Ahlin. Stycket framfördes av slagverkarna Klas Assarsson och Peter Fältskog, pedagoger på Varbergs respektive Halmstads Kulturskola, tillsammans med några av deras elever.

Konferensen riktar sig till ledande politiker och tjänstemän från kommuner, regioner och stat samt representanter för kulturskapare och civilsamhälle. Temat för konferensen är "På plats" och den kommer att undersöka på vilka sätt kommuner, regioner och stat i samspel med civilsamhället kan bidra till, stärka och främja konst och kultur lokalt. Detta för att kunna uppleva, producera och delta i kulturlivet oavsett var man bor och verkar.

Under dagarna kommer deltagarna fördjupa sig i demografiska, geografiska och strukturella utmaningar och möjligheter. De kommer också utforska relationerna mellan platsutveckling och kulturliv och se närmare på vilken roll digitalisering kan spela i sammanhanget. 

Deltagarna möter internationella gäster, tjänstepersoner, politiker och konstutövare, får ta del av aktuell forskning och dela erfarenheter, verktyg och idéer. Förtroendevalda ges möjlighet till politiska överläggningar.

Konferensdeltagarna ges även möjlighet att besöka Mjellby konstmuseum, Dramalogen, Nolltrefem, det om- och tillbyggda Hallands konstmuseum och andra ur kultursynpunkt intressanta platser i Halland.

Mer information på SKL:s webbplatslänk till annan webbplats