Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

SKL:s kulturkonferens 2019 läggs i Halmstad

I höst är Halmstads kommun och Region Halland värdar för Sveriges kommuner och landstings (SKL) nationella kulturkonferens. Den äger rum 16-17 oktober på Kulturhuset Najaden.

Konferensen riktar sig till ledande politiker och tjänstemän från kommuner, regioner och stat samt representanter för kulturskapare och civilsamhälle. Temat för konferensen är "På plats" och den kommer att undersöka på vilka sätt kommuner, regioner och stat i samspel med civilsamhället kan bidra till, stärka och främja konst och kultur lokalt. Detta för att kunna uppleva, producera och delta i kulturlivet oavsett var man bor och verkar.

Under dagarna kommer deltagarna fördjupa sig i demografiska, geografiska och strukturella utmaningar och möjligheter. De kommer också utforska relationerna mellan platsutveckling och kulturliv och se närmare på vilken roll digitalisering kan spela i sammanhanget. 

Deltagarna kommer att möta internationella gäster, tjänstepersoner, politiker och konstutövare, få ta del av aktuell forskning och dela erfarenheter, verktyg och idéer. Förtroendevalda ges möjlighet till politiska överläggningar.

Konferensdeltagarna kommer också ges möjlighet att besöka Mjellby konstmuseum, Dramalogen, Nolltrefem, det om- och tillbyggda Hallands konstmuseum och andra ur kultursynpunkt intressanta platser i Halland.

Mer information och anmälan via SKL:s webbplatslänk till annan webbplats