Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Riksdagen slår ett slag för
bordtennis-VM

Med bara lite mer än två veckor kvar till bordtennis-VM i slår Sveriges Riksdag ett slag för pingisen och tävlar i Partikampen. Bland andra Anders Ygeman (S) och finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) deltar i bordtennisturneringen i Nubiska rummet i riksdagshuset, den 17 april klockan 18.00.

Lag-VM i bordtennis i Halmstadlänk till annan webbplats är ett verkligt världsevenemang med över 100 deltagande nationer och 350 miljoner tv-tittare. När världens blickar riktas mot Sverige tar Sveriges riksdagspartier täten och möts i bordtennisturneringen ”Partikampen”.

Samtliga åtta riksdagspartier ställer upp med två spelare och en coach var i en utslagsturnering. Bland de anmälda finns Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman (S), Miljöpartiets finansmarknad- och konsumentminister Per Bolund och Moderaternas miljöpolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

– Det ska bli väldigt roligt att arrangera en bordtennisturnering mellan partierna och vi hoppas presentera fler namn under kommande vecka. Idrottsklubbens syfte är att öka idrottandet för ledamöter och tjänstemän i Riksdagen och Partikampen blir en annorlunda kraftmätning inför den stundande valrörelsen, säger Jessika Roswall (M), ordförande i Riksdagens Idrottsklubb.

Flera halländska riksdagsledamöter närvarar vid Partikampen, däribland riksdagsledamoten Lars Püss (M) från Halmstad.

– Det här är ju en fantastisk chans för både Sverige och Halmstad att få arrangera ett VM av den här digniteten. Extra kul är det ju att engagemanget är stort för pingisen genom att alla våra riksdagspartier ställer upp i Partikampen, säger Lars Püss.

Dessutom närvarar den svenska landslagsstjärnan Matilda Ekholm och VM-ambassadören Jörgen Persson, flerfaldig världsmästare och ambassadör för Bordtennis-VM i Halmstad.

– Det ska bli spännande att få ta bordtennisen in i riksdagshuset och att få se om det finns några dolda bolltalanger bland politikerna. Bordtennis-VM är ett otroligt bra skyltfönster för Sverige, inte minst i Asien. Det är en jättechans för alla involverade att knyta nya internationella kontakter, säger Jörgen Persson.