Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pengalabbet – ett interaktivt spel om ekonomi för barn och unga

Den 21 september invigs Pengalabbet, ett interaktivt spel riktat till barn och unga som går ut på att lära sig hantera och ta ansvar för en månadslön.

I spelet får man prova på att ha olika jobb med olika lön och bestämma hur stor del som ska gå till mat, boende och nöje. Barnen får möjlighet att reflektera över vad i deras vardag som kostar pengar och hur familjens inkomster fördelas. Pengalabbet gör det möjligt att på ett roligt sätt förstå hur vardagsekonomin fungerar i verkliga livet och på så sätt förebygga att ekonomiska problem uppstår i framtiden.

Spelet riktar sig till skolklasser och andra grupper. Finns det intresse att besöka utställningen och prova spelet ska det anmälas till:
Åsa Jacobsson, budget- och skuldrådgivare Konsument Halmstad
E-post: asa.jacobsson@halmstad.se

Spelet finns placerat i foajen på Rådhuset och allmänheten har möjlighet att prova spelet under höstlovet den 31 oktober, 1 november och 2 november klockan 10.00-12.00.

Pengalabbet har hyrts in från Kungliga Myntkabinettet av Konsument Halmstad i samverkan med Ljungbergska stiftelsen och Halmstads handelsförening.