Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt projekt skapar förståelse mellan unga och blåljuspersonal

​Nu startar MBU, Människan bakom uniformen, upp i Halmstad. Det är ett projekt där ungdomar mellan 15 och 20 år får träffa personal från polis, räddningstjänst och ambulans för att lära sig mer om deras yrken. Samtidigt får de som jobbar möjlighet att lära känna ungdomar.

Personal från de olika yrkena och ungdomar träffas varje tisdagskväll, under tio veckor, på olika arbetsplatser och provar på olika arbetsuppgifter. Ungdomarna får prova på allt ifrån rökdykning, hjärt- och lungräddning, konditionstest till att lära om och diskutera brottsutredningar med polisen. Syftet är att träffa olika personer med uniformsyrken i deras lokaler och prata under mer avslappnade former. Projektet ger deltagarna insyn och förståelse för samhällsstödjande yrken. Personal inom de olika yrkena får samtidigt en chans att lära av ungdomarna.

MBU är ett samarbete mellan Halmstads kommun (utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och räddningstjänsten), polisen och ambulanssjukvården där de tillsammans jobbar förebyggande för att öka tryggheten. MBU, startade i Kortedala, Göteborg efter ungdomsoroligheter och skadegörelser 2009. I dag finns MBU i flera kommuner runt om i landet varav Halmstad är en. Alla städer som arbetar med MBU arbetar efter samma koncept.

Vårens MBU-utbildning
Utbildningen startar tisdagen den 10 mars, kl. 17.00–20.00. Intresserade ungdomar kan skicka in en intresseanmälan via kommunens webbplats senast den 13 februari. Utbildningen är gratis och det finns tolv platser.