Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ny BMX-bana i Linnéparken

Halmstads kommun bygger ännu en BMX-bana i Linnéparken. Den nya banan blir asfalterad och kan på så vis även användas för åkning med kickbikes, skateboards, scootrar och inlines.

Nu byggs en ny asfalterad BMX-bana i Linnéparken. Går allt enligt planerna kommer den att vara färdig för åk i slutet av november. Den befintliga BMX-banan i grus kommer att finnas kvar och bitvis förses med nytt grus.

Den nya BMX-banan, som blir ungefär 60 meter lång, kommer att innehålla gupp och en mindre velodrom (kurvlutning). Tanken är att såväl nybörjare som mer vana åkare ska kunna aktivera sig här. Går allt enligt planerna kommer banan att vara färdig för åk i slutet av november. Projektet har en budget på cirka 250 000 kronor.

– Det känns verkligen bra att kunna erbjuda Halmstadborna och våra besökare ännu en aktivitetsyta utomhus, speciellt i dessa virustider. Det är viktigt med en aktiv fritid, säger Amanda Persson, landskapsingenjör på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Den nya banan kan beskrivas som mittemellan en BMX-bana och en pumptrack. Genom att asfaltera banan möjliggörs även åkning med kickbikes, skateboards, scootrar och inlines. Den nya banan kommer att kopplas på den befintliga grusade banan som kommer att finnas kvar.

– Den gamla banan kommer bitvis att få nytt grus och buskarna runtomkring den kommer att beskäras, säger Amanda Persson.