Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ny belyst motionsslinga i Tylösand

Nu bygger Halmstads kommun en ny motionsslinga i området kring Norra banan på Halmstads golfklubb. Slingan beräknas vara färdig i början av november.

I slutet av september påbörjas arbetet med den nya motionsslingan i Tylösand. Den två kilometer långa slingan kommer att belysas för att möjliggöra motion även under dygnets mörka timmar.

Den nya motionsslingan blir två kilometer lång och kommer att belysas för att möjliggöra motion även under dygnets mörka timmar. I anslutning till Kungsvägen, där motionsslingan kommer att ha start och mål, anläggs det en mindre parkering och ett enklare utegym. Det kommer även att sättas upp belysning längs en anslutande gångväg mellan Gamla Tylösandsvägen och motionsslingan.

– Det känns verkligen roligt att vi kan anlägga en ny motionsslinga just här. 2018 fick vi montera ned en populär motionsslinga vid Trottaberg, nu kan vi äntligen bjuda in till en ny i närområdet. Närheten till vår nya stadsdel Ranagård är också ett plus, säger Anneli Bylander, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Arbetet med den nya slingan beräknas starta sista veckan i september och vara färdigt i början av november.

– Arbetet kommer att gå relativt snabbt eftersom det mesta av slingan redan är befintlig grusväg idag. Det blir fint att kunna inviga den nya slingan nu till hösten, speciellt med tanke på den tid vi befinner oss i just nu med coronapandemin. Vi vill underlätta för Halmstadborna att motionera och må bra, säger Anneli Bylander.

Här hittar du kommunens motionsslingor.

Så här kommer den nya motionsslingan i Tylösand att gå. Parkeringen, det enklare utegymmet samt start och mål kommer att finnas utmed Kungsvägen.