Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nya Sagoängen smygöppnar för lek och upplevelser

Kommunens första utflyktslekplats, nya Sagoängen på Galgberget, har öppnat. Själva invigningen av lekplatsen sker lördagen den 8 februari.

Sagoängen på Galgberget är en omtyckt lekplats, men har varit i behov av renovering under en längre tid. Nu är upprustningen klar. Från och med fredagen den 20 december är det fritt fram att använda lekutrustningen som finns där.

– Nu återstår bara lite skyltar, färg och vissa utsmyckningar, säger Charolina Klintberg, landskapsarkitekt på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

En sagolik lekplats med tillgänglighet i fokus

Valet av lekredskap och övrig utrustning har Halmstads kommuninvånare och besökare varit med och tagit fram. Mycket av lekutrustningen är i trä, bland annat den stora klätterställningen och hinderbanan. Linbanan är speciell eftersom den är extra lång, 40 meter. Det finns även en studsmatta, karusell och rutschkana.

Sagotemat är genomgående på hela lekplatsen. Ett lekhus i form av en stor flugsvamp, sittpallar i form av svampar och blåbär och en sagotron med en större bänk i form av ett löv där en hel förskoleklass får plats är några av alla inslag som besökarna får uppleva.

Sagoängen har också fått betydligt fler picknickbord, parksoffor och grillplatser än tidigare. Det har även satts upp väderskydd och belysning. Parkeringen, vägen in till lekplatsen och själva lekplatsen har fått belysning.

Projektet blev verklighet tack vare bidrag från Boverket

Upprustningen av Sagoängen kostar tre miljoner kronor. Hälften av pengarna bekostas via ett bidrag från Boverket.

– Vi har fått vänta länge för att kunna genomföra detta projekt. Det blev möjligt tack vare bidraget från Boverket. Gångar, materialval, utformning och placering av lekutrustningen är genomtänkt utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Vi har till exempel lagt konstgräs under gungorna så att man kan komma åt dem trots nedsatt rörelseförmåga och svamphuset går att besöka med rullstol, säger Anna Björk, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Invigning

Lördagen den 8 februari mellan klockan 11 och 13 hålls den stora invigningen av Sagoängen med aktiviteter, upplevelser, tilltugg och priser. Alla som vill komma är välkomna.

Kommunens första utflyktslekplats

Sagoängen är kommunens första så kallade utflyktslekplats. Ett utflyktsmål för alla kommuninvånare, oavsett var du bor. Tanken är även att den nya lekplatsen ska locka turister och övriga besökare.