Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu ökas säkerheten på Halmstad Arena bad

Från och med tisdagen den 2 januari så höjs åldersgränsen för att få komma in i simhallen utan vuxet sällskap från 10 till 12 år. Det är ett led i att öka säkerheten på badet eftersom alla under tolv måste ha sällskap av en badande simkunnig vuxen.

I dag välkomnar Halmstad Arena bad 2018 års första badgäster. Det nya året inleds också med en del nya rutiner. Åldersgränsen för barn att få bada ensamma höjs till tolv år efter ett beslut i teknik- och fritidsnämnden i november. På de flesta andra badanläggningar i Sverige är just tolv år gränsen för att få bada ensam och det är också då man enligt målen i skolan ska kunna simma 200 meter och räknas som simkunnig.

- Det senaste året har det varit många yngre gäster i vattnet som inte haft en medföljande vuxen. Vi tror att den här förändringen blir positiv för alla besökare, inte minst personalen som får en bättre arbetsmiljö med färre orosmoment, säger Izabela Balog Topalovic som är enhetschef på Halmstad Arena bad.

Färgkodning på nyckelbanden

För att badvakterna enkelt ska veta vilka som badar i en vuxens sällskap så kommer besökarna att få olika färger på de band som används till skåpen. Banden ska fästas runt handleden när man befinner sig i anläggningen. Vuxna och barn under 12 år kommer exempelvis att få blå band.

- Vi har haft dialog med andra badanläggningar som använder det här systemet och det fungerar bra. Därför har vi beställt nya band i olika färger. I slutänden handlar det om att förebygga olyckor, säger Izabela Balog Topalovic.