Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nolltrefem fyller 10 år

Nu är det dags att fira en viktig födelsedag – Halmstads kulturhus för unga fyller 10 år! Den 12 september 2009 öppnades dörrarna och mycket har hänt sen dess. Under en vecka i september kan alla uppleva Nolltrefem i dess stiligaste kostym då kvällarna fylls av olika kulturinslag. Firandet pågår 10–15 september.

På Nolltrefem kan ungdomar i Halmstads kommun inte bara träffa vänner utan även skapa, delta i och uppleva kultur i alla dess former. Under åren som gått har huset fyllts av allt från mysiga caféstunder, dansanta festivaler och poppiga poesiuppläsningar till hårda metalkvällar, punkiga musikrep, kreativa fotosessions och mycket mer.

– Framför allt skapas här kultur av unga, för unga, drömmar förverkligas och idéer kommer till liv. Det tycker vi är magiskt, säger Linnea Thunberg, kulturproducent.

Under jubileumsveckan kommer man att kunna uppleva Nolltrefem i både dåtid och nutid. Vi har letat i arkiven och bjuder på en utställning med en tillbakablick på kulturhusets första 10 år. Varje dag kl. 17.00 ges det en guidad tur genom alla skrymslen och vrår tillsammans med kulturhusets personal som berättar om verksamheten. I caféet blir det mingel och musik.

Kl. 18.00 drar kvällens aktivitet igång och under veckan bjuder husets unga på teater, musik, dans, berättelser om arrangörskap och mycket mer. I pausen serveras fika.

Under lördagen bjuder unga arrangörer in till cake challenge och musikevent, och på söndagen går kortfilmsfestivalen PLAY av stapeln i Figarosalen, Halmstads Teater (festivalen är ett samarrangemang mellan Nolltrefem och Kultur i Halland – Film).

Alla aktiviteter under veckan är gratis och öppna för alla. Välkommen in och ta del av magin!

Läs mer om vad som händer på www.halmstad.se/nolltrefem