Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Lyckad Aktiv sommar trots pandemin

Ännu en upplaga av Aktiv sommar är nu genomförd och precis som tidigare år har arrangemanget bidragit till ett meningsfullt sommarlov åt flera hundratals barn och ungdomar i Halmstad. Trots att upplägget anpassades efter den rådande pandemin var gensvaret gott från deltagarna.

– Genom ett brett utbud av sommaraktiviteter har vi kunnat vara med och skapa många sommarminnen i Halmstad. Det är ett väldigt värdefullt arrangemang där våra barn och unga får möjlighet att röra på sig, vara kreativa och skaffa nya kompisar, säger Maria Hoffman som är projektledare på enheten Kultur och konst på Halmstad kommuns kulturförvaltning.

Det var efter ett noga övervägande som Halmstad kommun valde att även i år arrangera Aktiv sommar, dock anpassat efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Responsen har varit jättebra både från barn, ungdomar och föräldrar. Trots corona-pandemin och minskade medel kan vi verkligen se tillbaka på Aktiv sommar 2020 med stolthet och glädje. Jag känner stor tacksamhet till alla föreningar, kulturaktörer och övriga som bidragit till en fantastisk sommar för våra barn och ungdomar, säger Maria Hoffman.

500 barn och unga mellan nio och sexton år har deltagit i olika läger under perioden juni till augusti. Syftet med Aktiv sommar är att ge alla barn och unga i Halmstad kommun kostnadsfria sommarlovsaktiviteter och låta barn mötas trots exempelvis socioekonomiska förutsättningar, etnicitet och kön.

– Aktiv sommar är en otroligt viktig satsning ur så många olika perspektiv. Vi ser att det gör stor skillnad för de barn som bor i lite mer utsatta områden, klyftor minskar och bostadsområden kommer närmare varandra, säger Anna Ginstmark, ordförande i kulturnämnden.

- I år känns det extra roligt att ha genomfört Aktiv Sommar, trots den rådande pandemin, kommenterar kulturnämndens vice ordförande Eva-Marie Paulsson årets aktivitet. Det är ett omfattande samarbete mellan kommunala förvaltningar, kulturutövare, idrottsföreningar och kulturföreningar som möjliggör att lägerverksamhet för över femhundra barn kan genomföras.

Utöver temaläger, friluftsläger och prova på-läger hade även flera av kommunens mötesplatser för unga sommaraktiviteter som lockade många deltagare.

Aktiv sommar i siffror

Genomförda läger: 29
Antal deltagare: 500
Könsfördelning: 48 % flickor, 52 % pojkar
Antal deltagare på mötesplatserna: 430

Om Aktiv sommar

Aktiv sommar anordnas av Halmstads kommun (Kulturförvaltningen, Teknik- och Fritidsförvaltningen, Socialförvaltningen, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utbildnings och arbetsmarknadsförvaltningen och Servicekontoret) tillsammans med en mängd föreningar och kulturutövare.