Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Lilla torg blir bilfri mötesplats sommaren 2020

Från parkeringstorg till mötesplats med aktiviteter, uteserveringar och större blomsterarrangemang. Under sommaren 2020 blir Lilla torg i centrala Halmstad tillfälligt bilfritt. Lördagen den 30 maj är det öppningspremiär.

Så här kommer mötesplatsen på Lilla torg att se ut. Illustration: Maria Johansson, Halmstads kommun

Halmstads kommun har sedan länge haft planer på att bygga om Lilla torg och ta bort parkeringsplatserna där. I väntan på en permanent lösning kommer torget att förvandlas till en tillfälligt bilfri mötesplats i sommar. Här ska finnas uteserveringar, sittbänkar och hängmattor, pallkragar med blomsterarrangemang samt lek- och aktivitetsytor. De senare kommer bland annat att bestå av en flyttbar sandlåda med lekbil, trehjulingar, två 16 kvadratmeter stora målade golv med fiaspel och ringspel i storformat samt två förvaringslådor med tärningar, spelpjäser och övriga leksaker.

2 000 planterade blommor

Lilla torg kommer att prydas med större blomsterarrangemang i sommar. Sammanlagt 368 pallkragar med olika växter ska sättas upp i olika höjder. På det här viset skapar vi olika ”rum” på mötesplatsen. Blomstertemat går i höstens färger gult, orange och rött. Det blir cirka 2 000 planterade blommor.

Första skyltade fimpzonen i stan

Den nya mötesplatsen på Lilla torg kommer att få en så kallad skyltad fimpzon. Det är den första i Halmstad sedan den nya tobakslagen infördes förra året. Kommunen arbetar för rökfria miljöer och god folkhälsa, men vi vill också bidra till en gatumiljö utan fimpar på marken och i gatubrunnar. Det är viktigt att cigarettfimparna hamnar på rätt ställe. Därför har vi valt att ha en skyltad fimpzon här.

Öppningspremiär lördagen den 30 maj

Lördagen den 30 maj öppnar den nya bilfria mötesplatsen. Arbetet med att bygga om Lilla torg tillfälligt startas måndagen den 25 maj klockan 07.00. Från och med då hänvisas bilburna besökare till det nya parkeringshuset Svartmunken som ligger i närheten. Under perioden 6 april till 30 juni är timavgiften för parkering i Svartmunken halverad, från tolv till sex kronor i timmen.

Illustration över den nya mötesplatsen på Lilla torglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster