Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturnatt blir Kulturmaraton

Den traditionella Kulturnatten får en ny skepnad 2020. Med anledning av coronapandemin kommer evenemanget att bli ett tre veckor långt Kulturmaraton istället.

Kulturnatten i Halmstad har arrangerats vartannat år sedan 1991. I år var det dags igen, men med anledning av Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer har arrangören Dramalogen, som är en del av Halmstads kommun, valt att tänka om. Kulturnatten blir istället ett tre veckor långt Kulturmaraton mellan den 7 och 27 september.

– Det kommer att bli veckor fulla av kultur, dygnet runt, i hjärtat av Halmstad och ibland på en skärm nära dig. Vissa program kommer att ges löpande, andra dyker upp som överraskningar, säger Charlotte Ek Virack, projektledare för Kulturmaraton.

Smitt- och riskfritt

Tanken är att innehållet under Kulturmaraton ska skapas av många.

– Vi måste tänka helt nytt. Hur ska vi ta del av och visa upp kultur när världen ser ut som den gör just nu? Har man en idé om hur man skulle kunna gå till väga, på ett helt smitt- och riskfritt sätt, vill vi väldigt gärna höra den. Jag tror att vi kommer att få se många intressanta och spännande idéer, säger Charlotte Ek Virack.

Det blir alltså ett Kulturmaraton utan folksamlingar och traditionella fysiska arrangemang 2020. Däremot kan det bli många ljusinstallationer, iscensatta skyltfönster och utställningar.

– Kulturen lever, trots att den är lite tilltufsad av att bli bortskuffad från scener och estrader. Den befinner sig på andra arenor än de vi är vana vid. Den finns i byrålådor, på hårddiskar och i sociala medier, säger Charlotte Ek Virack.