Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturhuset Najaden invigs med bred kulturkavalkad

Halmstadborna kommer att få mycket kultur att se fram emot i höst! Idag släpps programmet för Kulturhuset Najadens närmare sex veckor långa invigningsperiod. Det fullmatade programmet innehåller både världsartister och jubileumskonserter, men framför allt blir det en kavalkad av det lokala musiklivet och en försmak av vad huset kommer att erbjuda.

– Vi ville få en bredd med plats för så många som möjligt, därför kör vi en invigningsperiod på nästan sex veckor. ”Save the date” för de programpunkter du inte vill missa! säger Kulturskolans rektor Ulf Fembro som jobbat med att ta fram programmet.

Stora startskottet blir den 20 oktober med ett folkligt Öppet hus som arrangeras av Konserthusgruppen, föreningen som under de senaste åren arbetat för att få till den konsertsal som nu byggs i Hallandspostens tidigare lokaler. Då blir det en mängd kortare konserter med musikgrupper som avlöser varandra hela dagen. Det ges också möjlighet att se hela huset med dess scener, studios, kulturskolan och konstnärsverkstad med mera.

Flera lokala orkestrar och körer finns också representerade längre fram i invigningsprogrammet med egna konserter, bland annat Halmstad Brass, Halmstad vokalensemble, Körklangen, Capella Nova och Halmstads kammarkör.

– Vi har lyckats samla ihop väldigt många av Halmstads musikföreningar, i ett hus, under några veckor. Det är häftigt! Vi hoppas ju givetvis att de kommer fortsätta att ge konserter där sedan, säger Johan Engman, kulturproducent på kulturförvaltningen, som också jobbar med programmet. Tanken är att huset ska bli en mötesplats för det lokala kulturlivet.

Ett spännande tema under några dagar i programmet handlar om hälsoeffekter genom det konstnärliga. Vad innebär musik och det konstnärliga för hälsan? Med Christina Angsvik som ledare får publiken delta i Hjärnjympa och två dagar senare är det dags att ta del av Hugo Thams arbete och tankar kring dansens rehabiliterande effekter. Det ges också tillfälle att se den hyllade föreställningen ”Vem tar hand om mormor?”, i regi av Martin Odd.

Ett annat tema är jubileum. Sturegymnasiets estetiska program firar sina 25 år, Torsten Östergrens wienerensemble 35 år och Gislaveds storband 40 år. Publiken kan räkna med tre minnesvärda jubileumsföreställningar.

– Jag hoppas att invigningsperioden kommer att ge huset en bra start och att Halmstadborna får upp ögonen för hur mycket bra musik det finns i Halmstad, och kanske även hittar några nya favoriter, säger Ulf Fembro. Programmet är en väldigt bra representation av vad innehållet i huset kommer bli.

Se hela invigningsprogrammet