Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Konsertsal och flera nya scener att hyra för Halmstads kulturliv

I oktober 2018 invigs Halmstads nya mötesplats för kultur, Kulturhuset Najaden, på Fiskaregatan 21 (Hallandspostens tidigare lokaler). Nu har kulturnämnden tagit beslut om avgifterna för att hyra konsertsalen, scen och studior i huset. Prissättningen har flera nivåer, där ideella föreningar får kraftigt reducerad hyra.

– Detta är en kulturpolitisk satsning. Genom att ge stora subventioneringar för föreningar möjliggör vi för det lokala kulturlivet att nyttja lokalerna, säger Sven Palmkvist (M), ordförande i kulturnämnden.

Att hyra konsertsalen med sina 464 sittplatser under åtta timmar kommer att kosta 5 000 kronor för föreningar. Då ingår också scenmästare. Ordinarie pris är 20 000 kr, vilket ligger på en marknadsmässig nivå. I huset finns ytterligare en scen som är multifunktionell och anpassningsbar efter olika behov och aktiviteter. Denna kommer föreningar att kunna hyra för 2 500 kronor (ordinarie pris 10 000 kronor). I huset kan man också hyra ett verksamhetsstöd och få tillgång till bland annat studio, fikarum och del i kontorslandskap, både för en dag och för längre perioder.

– Det kommer bli tillgängliga, moderna lokaler anpassade efter kulturlivets behov. Vi hoppas det blir ett lyft som hjälper Halmstads kulturaktörer att utvecklas och verka, säger Sven Palmkvist.

Ytterligare en scen hos Dramalogen

I Dramalogens nya lokaler på Larsfridsvägen 9 finns två utrymmen som framöver också kan hyras, scenrummet ”Parnassen” med plats för 200 personer samt ett mindre rum för möten eller konferenser. Även här blir det en reducerad hyra för föreningar. ”Parnassen” kommer kosta 1 500 kronor (ordinarie pris 3 000 kronor) per tillfälle.

– Kulturlivet har länge efterfrågat fler lokaler och därför känns det roligt att kunna erbjuda flera olika nya alternativ. Nu tar vi ett stort steg framåt för att stärka den kulturella infrastrukturen i Halmstad, säger Stefan Hansson (S), vice ordförande i kulturnämnden.

Avgifterna för att hyra i Kulturhuset Najaden och Dramalogen gäller från och med 1 juni 2018. Förfrågningar om bokningar kan göras redan nu, se kontaktinfo och samtliga priser för Kulturhuset Najaden.