Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Invigning av nya konstverk på Halmstad Arena

Den 5 juni invigs två nya konstverk på Halmstad Arena. Sven X:et Erixson och Mirjam Vainios nio meter stora verk från SEB har placerats utanför fäktningshallen. Och utanför pingishallen finns nu ett fyra meter högt bordtennisracket som Modesty Sofronenkoff och Marie Gerhardsdotter-Bloemer skapat av 150 mindre racketar som målats av kommunens invånare under bordtennis-VM 2018.

På Halmstad Arena finns redan mycket konst, både ny och äldre. Här hittar du Sven Jonsons glasmosaiker som flyttats hit från Halmstads gamla sporthall och konstverk skapade av kvinnliga konstnärer från Halmstad i samband med UEFA Dam-EM 2013. Dessutom finns där verk av Walter Bengtsson, Hardy Strid, Christian Pontus Andersson, Milu Correch, Roadsworth och Richard Johansson.

Nu inviger Halmstads kommun ytterligare två konstverk på platsen. Utanför fäktningssalen har det placerats ett nästan nio meter långt verk av Sven X:et Erixson och Mirjam Vainio. Konstverket från 1964 fanns tidigare på SEB och donerades till kommunen i samband med att banken bytte lokaler.

Nere i piazzan i anslutning till pingishallen har konstnärerna Modesty Sofronenkoff och Marie Gerhardsdotter-Bloemer formgett ett fyra meter högt pingisträd. I samband med att Halmstad stod värd för Lag-VM i bordtennis 2018 genomfördes workshops ledda av de två konstnärerna där kommunens invånare hade möjlighet att komma och måla på bordtennisracketar. Resultatet blev över 150 racketar målade av kommuninvånare i olika åldrar. Med utgångspunkt i racketarna har Modesty Sofronenkoff och Marie Gerhardsdotter-Bloemer skapat en konstnärlig gestaltning. Gestaltningen bildar ett stort bordtennisrack, men formen för även tankarna till ett träd. De målade racketarna löper längs trädets stam och gröna krona. Några av racketarna hänger ut från trädkronan och påminner om frukter.

Välkomna på invigning 5 juni 17.00 vid Halmstad Arenas huvudentré.