Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Handbollslandslaget VM-laddar i Halmstad

De svenska handbollsherrarna har valt Halmstad som bas i sina förberedelser inför VM i januari. Laget kommer att träna och spela VM-genrepet i Halmstad Arena mot Ryssland den 6 januari.

Sveriges herrar nådde i vintras EM-final för första gången sedan 2002 och spelar i januari VM som avgörs i Danmark och Tyskland 10–27 januari. Halmstad blir bas för landslaget under VM-förberedelserna och två landskamper kommer att spelas – den första i Kinnarps Arena i Jönköping den 5 januari och den andra i Halmstad Arena dagen efter. Ryssland står för motståndet i båda matcherna.

– Vi ser fram emot en fullsatt arena här i Halmstad och vill ge Sverige och Ryssland de allra bästa tänkbara förberedelserna inför VM. Handbollen har en stark tradition i Halmstad där vi hoppas att landskampen och träningslägret kommer bidra till en positiv utveckling också lokalt, säger Ola Magnusson, idrotts- och fritidschef i Halmstads kommun.

Förbundskaptenen Kristján Andrésson, som för tredje gången ska leda Sverige i ett stort mästerskap, är nöjd med valet av både Halmstad som bas och Ryssland som motståndare.

– Ett läger och VM-genrep mot en klassisk handbollsnation i en stad med starka handbollstraditioner och där två av mina föregångare på förbundskaptensposten, Bengt Johansson och Ola Lindgren, fostrats. Jag ser fram emot att komma till Halmstad med landslaget och slipa på de sista detaljerna inför det då stundande VM-slutspelet. Ryssland kommer också att vara en riktigt bra värdemätare för oss, säger förbundskaptenen Andrésson.

Just januari månad är en bra tidpunkt för evenemang i Halmstad, då trycket på hotell och övriga besöksnäringen inte är så stor.

– Det här är ett positivt evenemang för idrottsstaden Halmstad och en chans för Halmstadbor och besökare att få ta del av högklassig idrott i Halmstad Arena. Bredden på våra evenemang i kommunen ökar vår destinations attraktivitet, säger Ann Johansson, chef på Halmstad Convention Bureau.

Biljetterna till matcherna mot Ryssland i Jönköping den 5 januari och i Halmstad den 6 januari släpps den 25 oktober på handboll.ebiljett.nulänk till annan webbplats.

Fakta

Den svenska VM-truppen samlas den 2 januari och kommer att bo, träna och spela i Halmstad under hela vistelsen på svensk mark med undantag för matchen i Jönköping den 5 januari.

Avresan till Köpenhamn, där Sverige spelar gruppspelet, sker den 9 januari och två dagar senare står Egypten för motståndet i VM-premiären. Argentina (13 januari), Angola (14 januari), Qatar (16 januari) och Ungern (17 januari) är de övriga svenska motståndarna i gruppspelet.