Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads tre utebad är öppna i sommar

Måndagen den 1 juni öppnar utebaden i Halmstads kommun. Med anledning av covid-19 kan antalet besökare komma att begränsas.

Förbudet i förordningen mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer omfattar inte utebad. Halmstads kommun öppnar därför Simstadion Brottet, Furulundsbadet och Getingebadet som planerat måndagen den 1 juni, men antalet besökare kan komma att begränsas på grund av den rådande coronapandemin.

Någon maxgräns för antal besökare på respektive utebad har inte satts, utan det är upplevelsen av läget som avgör om ett bad behöver stänga för insläpp av nya besökare.

– Både personal och besökare ska kunna känna sig trygga på utebaden. Det är mycket viktigt att alla tar sitt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, både på land och i bassängen, säger Izabela Balog Topalovic, enhetschef badanläggningar på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Flera åtgärder för att minska smittspridningen

För att undvika trängsel och minska risken för smittspridning kommer det att vidtas flera åtgärder på utebaden i sommar:

  • Toaletter ska städas oftare
  • Avståndsmarkeringar ska placeras där det behövs
  • informationsskyltar med anledning av covid-19 ska sättas upp på flera platser
  • Besökare uppmanas att duscha och byta om hemma

Halmstads kommun följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Om riktlinjerna för simanläggningar förändras kommer verksamheten på utebaden att anpassas efter dessa.

– Vi tror och hoppas att alla har förståelse för att det blir en annorlunda sommar i år och att alla måste hjälpa till för att minska risken för spridning av coronaviruset, säger Izabela Balog Topalovic.