Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads kommun rensar bort sand på väg i Tylösand

Med start i början av april, vecka 14, kommer Halmstads kommun att börja rensa bort sand på vägen som går mellan livräddarnas kontor och Solgården i Tylösand. Vägen kommer att stängas av under arbetets gång.

När det stormar och blåser som värst fylls vägen
mellan livräddartornet och Solgården med sand. I april kommer Halmstads kommun
att rensa bort all sand från vägen, så att det blir rent och fint till
sommarsäsongen.

Arbetet med att få bort sanden på den aktuella vägsträckan, som är en del av Prins Bertils stig, görs varje år. Det finns utplacerade plank som ska förhindra att sanden blåser ned på vägen, men de räcker inte till när det stormar som värst. Utöver själva rensningen på vägen kommer Halmstads kommun även att flytta på sanden som ligger närmast planken.

– Vi kommer att jobba på vägen och fem-sex meter upp i dynerna från planken. Sand är ett levande material som flyttar på sig vid blåst. Genom att göra det här arbetet minskar vi risken för att det snabbt rasar ned sand på vägen i sommar, säger Henrik Larsson, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen, Halmstads kommun.

Sanden som rensas bort från vägen och intill planket körs längre ut på stranden. Arbetet planeras vara klart i slutet av april. Vägen kommer att stängas av under arbetets gång.

– Vi hoppas att de som vandrar här har överseende med detta. Vi ber alla att respektera skyltningar och avspärrningar och att hålla avstånd till maskinförare som jobbar på platsen, säger Henrik Larsson.