Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads kommun avråder från bad vid Frösakull och Steninge

Badvattenprover som tagits vid Frösakull och Steninge visar på otjänligt vatten. Halmstads kommun avråder därför från bad där tills vidare. Informationsskyltar har satts upp vid badplatserna. Nya prov har tagits och analyseras inom kort.

Just nu finns det för mycket bakterier i badvattnet vid Frösakull och Steninge. Resultatet från vattenprover visar en för hög halt av så kallade Intestinala enterokocker (tarmbakterier). Vad föroreningarna beror på är oklart, men en trolig orsak är den senaste tidens kraftiga regn.

Halmstads kommun avråder tillfälligt från bad vid badplatserna eftersom man kan få besvär i form av kräkning eller diarré om man skulle råka svälja vattnet.

– Vi tycker inte att det är lämpligt att bada vid Frösakull och Steninge just nu utan rekommenderar alla att välja en annan badplats tills vidare. Så fort vattenproverna är tjänliga informerar vi om det, säger Kenneth Sunesson, miljöingenjör på teknik- och fritidsförvaltningen, Halmstads kommun.

Vattenproverna som visade på otjänligt vatten togs måndagen den 19 augusti. Omprov togs torsdagen den 22 augusti.

– Visar de nya vattenproverna tjänligt vatten kan vi ta bort skyltarna och avrådan från bad tidigast måndag morgon, säger Kenneth Sunesson.

Om du drabbats av magsjuka i form av kräkning eller diarré och behöver råd eller vård, kontakta din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177.

Halmstads kommun kontrollerar regelbundet badvattnet på ett 20-tal platser i kommunen, och resultaten publiceras på Badplatsen.länk till annan webbplats