Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fritidsbanken öppnar igen på Knäredsgatan

Onsdagen den 6 november kl. 13.00 öppnar Fritidsbanken igen, i nyrenoverade större lokaler i Haldahuset på Knäredsgatan 23. I de nya lokalerna kommer man att få plats med ett bredare sortiment, men framförallt ökar tillgängligheten i och med de goda parkeringsmöjligheterna.

Fritidsbanken, som tidigare låg på Österskans, är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar i stället för böcker. Här hittar du till exempel skridskor, skidor, hjälmar, pjäxor, fotbollsskor, skateboards, tält, ridutrustning, sällskapsspel, bollar, klubbor, golfutrustning och mycket mer. Alla får låna och det är gratis att låna. Verksamheten bygger på återbruk – privatpersoner skänker saker de inte längre använder och Fritidsbanken tar till vara och lånar ut. Smart för både miljön och ekonomin!

I Haldahuset finns redan Kretsloppan, en butik som säljer second hand och saker som tillverkats eller renoverats i husets verkstäder.

– Vi hoppas detta blir något av ett utflyktsmål för Halmstadborna. Man kan först gå in och titta efter sportutrustning och sedan kan man fynda möbler, cyklar, porslin med mera vägg i vägg på Kretsloppan, säger enhetschef Kaj Karegren.

Fritidsbanken drivs numera av kommunens arbetsmarknadsenhet som hjälper personer att komma närmare arbetsmarknaden. Flytten till Haldahuset innebär en större flexibilitet när det gäller personal. Anställda inom verksamheten kommer att kunna hjälpas åt och även få möjlighet att prova på olika sorters arbeten.

På öppningsdagen blir det invigningstal kl. 13.00 följt av visning av de nya lokalerna. Därefter kommer Fritidsbanken att inledningsvis vara öppen måndag till fredag kl. 10.00–15.30. Man tittar på att eventuellt ha öppet en kväll i veckan längre fram.

Verksamheten drivs i nära samarbete med Hallands Idrottsförbund.

Följ gärna Fritidsbanken på Faceboooklänk till annan webbplats.