Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

En förtrollad kulturnatt runt Österskans 22 september

Skriv upp den 22 september 2018 i kalendern! Då blir det en förtrollad natt i Halmstad, där vad som helst kan hända. Med lysande svampar, skulpturpark, musik och mängder av kultur skapas magi för hela familjen, med nya kulturområdet på Österskans som nav.

– När du står på västra sidan av Österbro kommer du kunna känna en dragningskraft, en förtrollning som lockar dig över Nissan, till en magisk värld, berättar Charlotte Ek Virack, projektledare på Dramalogen som fått i uppdrag att arrangera årets kulturnatt.

Evenemanget kommer att få ett annorlunda upplägg, mot tidigare år. Det blir en större bredd på antalet kulturformer, men området blir mindre och koncentreras till Österskans med omkringliggande byggnader och parker. Och allt sker under temat ”en förtrollad kulturnatt”.

– Kulturnatt har hållit på vartannat år sedan 1991 och är mycket uppskattad. Den kritik vi brukar få är att kulturnatten är för stor och det händer för mycket! Man hinner helt enkelt inte se allt man vill. Nu provar vi en ny form där allt finns inom kort promenadavstånd, säger Karolina Peterson, avdelningschef för Upplevelser och konst på kulturförvaltningen.

Plats för kulturskapare och föreningar

Planeringen är just nu i full gång och mycket kommer att hända på området. Föreningar och kulturskapare som vill medverka under kvällen är välkomna att kontakta projektledarna på Dramalogen. Mer information om platser/scener och kontaktuppgifter hittar du på www.halmstad.se/kulturnatt

Ljusinstallationer, likt dessa från förra Ljusfesten, kommer att skapa en magisk känsla. Foto: Roger Westerberg