Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Djungeltema på lekplatsen i Norre katts park

En lekplats som får besökarna att associera till djungeln, med alltifrån gungor och studsmatta till klättertorn med rutschkana. Så planeras lekplatsen i Norre katts park att bli när upprustningen är färdig.

Nu är det dags för upprustning av lekplatsen i Norre katts park.

Lekplatsen i Norre katts park ska rustas upp för tre miljoner kronor. Under våren har Halmstads kommun därför samlat in synpunkter, åsikter och förslag på hur lekplatsen skulle kunna utformas via en webbenkät. Gensvaret var stort.

– Vi fick in sammanlagt 988 svar! När Sagoängen skulle rustas upp fick vi in 157 svar, så det här visar verkligen att lekplatsen i Norre katts park är populär. Det är verkligen roligt att så många har tagit sig tid att svara och ge förslag på hur vi kan förbättra lekplatsen, säger Maria Johansson, landskapsarkitekt på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Sammanställningen av enkäten visar att de allra flesta önskar ett nytt tema på lekplatsen. Så många som 146 personer önskar djungeltema som hamnar högst upp i tematoppen. Pippi hamnar på andraplats med 67 röster och tivoli/nöjesfält på tredjeplats med 66. Rankingen och prioriteringen över vad Halmstadborna helst önskar sig för lekutrustning på den nya lekplatsen visar att de allra flesta vill ha gungor, hinderbana, studsmatta och klätterställning.

– Det är jätteroligt med djungeltema, det sticker ut lite. Norre katts park är en plats som redan har mycket grönska och vegetation, bland annat bambuplantor. Det ska bli spännande att få rita upp ett förslag utifrån Halmstadbornas önskemål. Jag tänker mig bland annat en låtsasflod som ringlar runt lekplatsen, med hyddor och lekstationer. Vi planerar alltifrån gungor och studsmatta till klättertorn med rutschkana. Det viktiga är att vi jobbar med tillgängligheten också. Lekplatsen ska vara öppen för alla, säger Maria Johansson.

I webbenkäten framkommer det också att det är viktigt att ha toalett, fler bänkar och sittytor samt picknickbord i närheten av lekplatsen.

– Vi kommer tyvärr inte att kunna bygga en toalett i samband med denna upprustning, men enkäten visar att det finns ett stort önskemål efter just detta. Vi kommer att använda informationen när vi jobbar vidare med frågan. Den närmsta allmänna toaletten för besökare i Norre katts park finns på Hamngatan som ligger cirka 400 meter bort, säger Maria Johansson.

Går allt enligt planerna blir det förhoppningsvis nyinvigning av den upprustade lekplatsen till årsskiftet 2020-2021.

Önskemål om teman, topp 10

  1. Djungel (146)
  2. Pippi (67)
  3. Tivoli/nöjesfält (66)
  4. Djur (50)
  5. Havet/stranden/vatten/fisk (45)
  6. Cirkus (43)
  7. Natur/skog/blommor/insekter (39)
  8. Trädgård/park (36)
  9. Astrid Lindgren-tema (32)
  10. Rymden/solen/planeter (29)