Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Digitalt valborgsfirande i Halmstads kommun

Det blir en gemensam valborg även i år, men vi får lov att fira den på ett annorlunda sätt. Halmstads kommun bjuder därför in till ett digitalt valborgsfirande med traditionellt vårtal, sång och brasa. Deltar gör bland andra artisterna Linnea Henriksson och Ika Nord.

Wille Alin och Linnea Henriksson framför två musikstycken tillsammans i Halmstads kommuns digitala valborgsfirande. Bilden är tagen under inspelningen på Kulturhuset Najaden.

Wille Alin och Linnea Henriksson framför två musikstycken tillsammans i Halmstads kommuns digitala valborgsfirande. Bilden är tagen under inspelningen på Kulturhuset Najaden.

Det digitala valborgsfirandet spelas in i förväg i form av en videohälsning och kommer att vara cirka en halvtimme långt. Hälsningen går bland annat att se på kommunens webb och Facebook-sida från och med 19.30 på valborgsmässoafton. Artisten Ika Nord är konferencier och presenterar de olika inslagen. Artisten Linnea Henriksson och hennes sambo Wille Alin kommer att framföra två låtar, bland annat en helt ny tolkning utav ”Vintern rasat ut” i en avskalad akustisk version. Deltar med sång gör även högskolekören Köörmit. Kyrkoherde Peder Jarnvall kommer att läsa en dikt och kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) håller årets vårtal.

– Valborgsfirandet i Halmstad är ett av våra mest publika evenemang. Det brukar locka cirka 5 000 besökare varje år, säger Marcus Lundberg, enhetschef på kulturförvaltningen i Halmstads kommun.

Det traditionella valborgsfirandet i Norre katts park, med bland annat fackeltåg och valborgsmässobål på en flotte i Nissan, har arrangerats av Halmstad manskör med bidrag från Halmstads kommun sedan mitten av 1980-talet. Årets digitala valborgsfirande arrangeras och produceras av Halmstads kommun.

– Valborgsfirandet har genomförts i regn, blåst och till och med hagel under årens lopp. I år är vi i alla fall inte väderberoende. Vi hoppas att Halmstadborna kommer att välkomna våren tillsammans med oss, även om det blir på ett annorlunda sätt i år. Vi vill förmedla gemenskap, hopp och framtidstro trots att vi inte kan träffas fysiskt, säger Jeanette Vinberg, avdelningschef på kulturförvaltningen i Halmstads kommun.