Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Dags för nyinvigning av Olanders torg

Nu är upprustningen av Olanders torg och Broparken i Getinge klar. I samband med den årliga julmarknaden bjuder Halmstads kommun in till nyinvigning lördagen den 30 november klockan 13.00.

Arbetet med att rusta upp Olanders torg och Broparkenlänk till annan webbplats har pågått sedan i våras. Innan det efterlängtade projektet startade fick Getingeborna lämna förslag på och önskemål om hur de ville att torget skulle utformas. Nu är det klart, med alltifrån nya träd och bättre belysning till en ny gång- och cykelväg och flera spännande lekinslag. Broparken har fått ett nytt gångstråk med sittplatser och på Olanders torg stoltserar det interaktiva ljudkonstverket KVINTCIRKEL, skapat av Ann-Louise Liljedahl. Konstverket består av fem belysningsstolpar som ger ifrån sig olika toner när man ställer sig under dem (aktiveras enbart under dagtid).

Glögg, pepparkakor och tal

För att fira att projektet är färdigt bjuder Halmstads kommun in till en nyinvigning av Olanders torg och Broparken i samband med Getinge Samhällsförenings julmarknad lördagen den 30 november klockan 13.00. Halmstads kommun bjuder på glögg, must och pepparkakor. Invigningstalar gör samhällsföreningens ordförande Håkan Axelsson, teknik- och fritidsnämndens ordförande Håkan Björklund (C), kulturnämndens ordförande Anna Ginstmark (C), konstnären Ann-Louise Liljedahl samt en representant från Hallandstrafiken.

– Det här känns spännande! Vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Ett av våra stora mål har varit att skapa en trevlig samlingspunkt för Getingeborna, säger Sofia Erlöv, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen.

Jennie Idoffsson, producent för offentlig konst på kulturförvaltningen i Halmstads kommun, tycker att Olanders torg och Broparken har lyckats med att bli en plats där man kan samlas över generationsgränserna.

– Det är en mötesplats för alla åldrar där det offentliga verket är tillgängligt utan några trösklar. KVINTCIRKEL uppmuntrar besökarna till att interagera och skapa en ljudslinga tillsammans, säger hon.

Ann-Louise Liljedahl har skapat det interaktiva ljudkonstverket KVINTCIRKEL på Olanders torg i Getinge. Lördagen den 30 november är hon en av talarna när det upprustade torget ska invigas.