Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Begränsad service i Stadsbibliotekets entréområde

Från och med måndagen den 11 januari blir det möjligt att hämta ut och låna reserverade böcker och övriga medier i Stadsbibliotekets entréområde. Det beslutade kulturnämnden på måndagen. Redan den 5 januari öppnar entréområdet för användning av datorer, skrivare, kopiator och scanner.

Stadsbibliotekets entréområde kommer att öppnas upp för så kallad begränsad service från och med måndagen den 11 januari. Det beslutade kulturnämnden under ett extrainsatt sammanträde måndagen den 4 januari. Beslutet innebär bland annat att det blir möjligt att hämta ut och låna reserverade böcker och övriga medier, reservera medier via bibliotekens webbplats, beställa take away-kassar, få utskick av Daisy-skivor (före detta talböcker) och få hemkörning av media till registrerade ”Boken kommer-låntagare” mellan klockan 9.00 och 16.00 helgfria vardagar.

Sedan tidigare är det bestämt att Stadsbibliotekets entréområde kommer att vara öppet för användning av datorer, skrivare, kopiator och scanner från och med tisdagen den 5 januari. Även här gäller öppettiderna mellan klockan 09.00 och 16.00 helgfria vardagar. Datoranvändningen kommer att vara begränsad till högst 20 minuter och besökare kan logga in max en gång per dag. Entréområdet kommer att tillåta högst fem besökare samtidigt. Det är även möjligt att skriva ut på Medborgarservice Andersberg.

– Bibliotekslagen säger att biblioteken ska vara tillgängliga för alla. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har tagit bort biblioteken från rekommendationerna om att stänga icke-nödvändiga verksamheter. Därför möjliggör vi lån på vårt stadsbibliotek och öppnar med anpassningar, säger Anna Ginstmark (C), ordförande i kulturnämnden.

Det är enbart Stadsbiblioteket i Halmstad som kommer att ta emot besök i sitt entréområde. Närbibliotek, bokbuss samt övriga mötesplatser förblir stängda. Beslutet gäller fram till den 28 januari.

– Det känns verkligen bra att vi kan erbjuda en fysisk biblioteksverksamhet igen för alla som behöver det, men jag vill poängtera vikten av att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är det minsta sjuk. Vi erbjuder många digitala tjänster som utlåning av e-böcker, streamad film samt tidningar och tidskrifter, säger Martin Gillgren, avdelningschef på kulturförvaltningen i Halmstad.

Mer information om biblioteken, lån, beställning av take away-kassar samt reservation av medierlänk till annan webbplats