Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Avrådan från bad i Steninge (upphävd)

De badvattenprover som tas regelbundet under sommarmånaderna visar att badvattnet just nu är otjänligt i Steninge. Halmstads kommun avråder därför från bad tills vidare.

UPPDATERING 27 augusti

Nya provsvar visar att vattnet i Steninge åter är tjänlig och det är fritt fram för bad igen.

I Steninge finns just nu för mycket bakterier i badvattnet. Proverna visar en för hög halt av Intestinala enterokocker i vattnet. Informationsskyltar sätts upp vid stranden och nya prover tas och analyseras inom kort.

Otjänligt vatten uppkommer ofta tillfälligt. Havs- och vattenmyndigheten gör årligen en klassificeringlänk till annan webbplats av alla EU-badplatser i landet, som bygger på de senaste säsongernas provsvar. I Halmstad har alla bad en godkänd klassificering 2018.

Det är inte farligt att bada, men man ska inte få i sig vattnet eftersom det finns risk att drabbas av magsjuka. Om du fått magsjuka och behöver råd eller vård, kontakta din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177.

Halmstads kommun kontrollerar regelbundet badvattnet på ett 20-tal platser i kommunen, och resultaten publiceras på Badplatsen.länk till annan webbplats