Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Årets Kulturlax och kulturstipendiater utsedda

Kulturnämnden har nu beslut vilka som får kulturstipendium för 2019 samt kulturlax för 2018. Stipendiet går till Klara Andersson samt Jim Vall Petersson. Kulturlaxen tilldelas The Photo Gallery och Nette Johansson.

Kulturstipendium

Halmstads kommuns kulturstipendium delas ut till personer som visat lovande förutsättningar för insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Vinnarna får i år 25 000 kronor vardera.

Kulturstipendium går till Klara Andersson och Jimi Vall Petersson.

Motiveringar:

Klara Andersson för sin vilja att utforska samtidens glömda digitala minnen i form av chatkonversationer, webvideos och bortglömda hemsidor. En talangfull ljudkonstnär som skapar performativ konst av vår samtid.

Jimi Vall Pettersson för att utveckla sitt arbete inom filmkonsten och som filmskapare ta sitt arbete till en ny nivå och projekt av en mer komplex nivå. En filmskapare som kopplar klimatkrisen till ett personligt plan och hur detta påverkar oss, ett alltid aktuellt och viktigt ämne.

Tidigare mottagare av kulturstipendiumlänk till annan webbplats

Kulturlaxen

Kulturlaxen är ett uppmuntringspris på 20 000 kronor som kulturnämnden delar ut för den mest minnesvärda kulturhändelsen under föregående år. I går priset till The Photo Gallery.

Motivering:

För en enastående utställning, bland många, av internationell karaktär med Bryan Adams ”Exposed”. Utställningen nådde en bred publik och fick stort genomslag både lokalt som internationellt. En utmärkande konstnärlig händelse i Halmstad.

Tidigare mottagare av kulturlaxenlänk till annan webbplats