Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

550 skolelever får chansen att se bordtennis-VM

Samtliga mellanstadie- och högstadieskolor i Halmstad har bjudits in att uppleva bordtennis-VM den tisdagen den 2 maj. Intresset har varit mycket stort och totalt delas 550 biljetter ut till Halmstadelever.

Bordtennis-VM arrangeras av Halmstads kommun genom Destination Halmstad, tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet. Ett av de övergripande målen har varit att involvera hela Halmstad i VM och engagera kommuninvånare i alla åldrar i bordtennis. Runt hundra pingisbord har delats ut i till skolor, föreningar och äldreboenden i projektet PING PONG POWER. Under VM arrangeras och kostnadsfria prova-på-aktiviteter runt om i Halmstad, med Stora Torg som nav.

Nu blir den 2 maj officiellt ”Skolans dag” i under VM i Halmstad Arena.

– Det känns väldigt kul att kunna erbjuda detta till Halmstads skolelever. Kommunen och invånarna har gett oss ett oerhört starkt stöd på resan fram till VM och detta är en gest för att visa vår tacksamhet. Vi vill ge så många Halmstadbor som möjligt chansen att uppleva bordtennis-VM, säger VM-projektledaren Johnny Ewerstein.

– Det är jätteroligt att elever från Halmstad får möjlighet att delta och se ett sådant här världsarrangemang och kan det inspirera elever att röra på sig ännu mer så ser jag bara vinster i det, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef vid barn- och ungdomsförvaltningen.

Totalt har strax över 9 000 förköpsbiljetter sålts och målet på 10 000 sålda biljetter i förköp är nu mycket nära. För finalhelgen finns bara ett fåtal ABC-biljetter kvar.

– Vi är oerhört nöjda med biljettförsäljningen så här långt, och tror att vi kommer sälja ännu fler biljetter inför och under VM. Mitt tips till de Halmstadsbor som vill uppleva VM-stämningen är att köpa biljett under gruppspelet – då har man chansen att se alla de stora nationerna och är garanterad att se både de svenska herrarna och damerna, säger Johnny Ewerstein.