Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

100 dagar kvar till VM-festen i Halmstad

Om 100 dagar slår Halmstad Arena upp portarna för världens bästa bordtennisspelare när lag-VM i bordtennislänk till annan webbplats invigs – det största idrottsevenemanget i Halmstads historia.

Förberedelserna - som nu går in i en intensiv fas - framskrider enligt plan och VM-organisationen är också positivt överraskad över den starka biljettförsäljningen.

– Vi känner oss trygga med var vi står i processen. Även om en hel del arbete återstår har vi hittat bra lösningar på många praktiska utmaningar. Just nu jobbar vi exempelvis intensivt med att lösa saker som wi-fi, kartor och teknik. Halmstad Arena kommer kunna erbjuda en mycket intim och fantastisk helhetsupplevelse för våra besökare. Bordtennis-VM är hela Halmstads evenemang och tillsammans med företag, föreningar och invånare ska vi ta emot våra besökare med ett värdskap i världsklass. Det är en viktig utmaning för hela Halmstad, säger VM-organisationens projektledare Johnny Ewerstein.

Stort internationellt intresse

Hittills har cirka 200 volontärer anmält sig och kommer få uppleva VM inifrån, men lika många till kommer behövas under VM-dagarna. Intresset är stort från internationellt håll, både för att bli volontär och att köpa biljetter.
– Det internationella intresset märks tydligt, till exempel är cirka en fjärdedel av de sålda biljetterna köpta från utlandet. Det ser ut som att vissa dagar kommer bli helt slutsålda, därför uppmanar jag att köpa biljett i god tid, säger Johnny Ewerstein. Under gruppspelet som pågår söndag 29 april till tisdag 1 maj är alla biljettköpare garanterade att se såväl Sveriges damer som herrar spela. De svenska herrarna spelar även gruppspel onsdag 2 maj. VM-lottningen sker den 27 februari i Halmstad Arena i samband med att det svenska herrlandslaget spelar EM-kval mot Danmark.

72 damlag och 72 herrlag är föranmälda att delta i lag-VM. Tillsammans med delegater som reser till Halmstad för att delta i det internationella bordtennisförbundets årsmöte kommer över 100 nationer vara representerade. I samband med VM-turneringen kommer även cirka 100 bordtennisrelaterade möten att hållas. Halmstad kommer då vara en internationell smältdegel för sport- och evenemangsintresserade.