Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Namntävling – vad ska huset heta?

I höst inviger vi ett nytt hus för kultur på Söder. Det blir ett hus för musik, dans och kultur i alla dess former med en konsertsal och flera scenmöjligheter. Nu behöver vi din hjälp med att hitta ett passande namn!

Om ditt förslag vinner får du, förutom äran, även fyra biljetter till Tommie Haglund-konserten som inviger husets konsertsal den 21 oktober.

Skicka in ditt förslag senast den 25 februari - formulär längre ner på denna sida. 

Om huset

Huset kommer att bli en arena för både kulturaktörer och publik.
Totalt handlar det om 5000 kvadratmeter där amatörer, professionella, utövare och deltagare kommer kunna mötas över generationsgränserna.

I lokalerna huserade Hallandsposten tidigare och där de stora tryckpressarna stod kommer nu istället en modern konsertsal med cirka 400 sittplatser att ta plats, något som Halmstads musikliv länge efterfrågat. I huset finns ytterligare en scen som är multifunktionell och anpassningsbar efter olika behov och aktiviteter. Här kan barnteatrar, föreläsningar, utställningar, dans, middagssittningar med mycket mera äga rum.

De nya lokalerna formas tillsammans med det lokala kulturlivet. Förutom scenerna kommer det finnas ändamålsenliga och moderna produktions- och repetitionslokaler att hyra samt möteslokaler och gemensamma kontorsmöjligheter. I huset finns redan kulturskolan på plats med 32 rum som också kommer att kunna nyttjas när ordinarie verksamhet inte behöver dem, till exempel under lov och helger

Invigning i höst

Den 20 oktober 2018 går startskottet för en sex veckor lång invigningsperiod, som startar med ett ”Öppet hus”.

Hela invigningsprogrammet med en rad evenemang presenteras senare i vår.

Skicka in ditt förslag här

Så går tävlingen till

Du kan skicka in namnförslag under tiden 14-25 februari. En jury väljer ut tre förslag och sedan får allmänheten rösta på sin favorit. Det namnförslag som får flest röster vinner. Om flera personer skickar in samma namnförslag drar vi en vinnare genom lottning.

Om vinsten:

Vinnaren får fyra biljetter till konsertsalens invigningskonsert med verk av den internationellt kända halmstadtonsättaren Tommie Haglund.

På programmet den 21 oktober står hans violinkonsert Hymnen an die Nacht, La Rosa Profunda för sopran och orkester samt Brahms andra symfoni. Musiken framförs av Helsingborgs symfoniorkester under ledning av dirigent Joachim Gustafsson, även han med rötter i Halmstad.

Solister är Ann-Christine Larsson, sopran, och den flerfaldigt prisbelönta violinisten Ilya Kaler. Konserten är ett samarrangemang med Svenska kyrkan.

Entrebild. Foto: White arkitekter

Entrebild. Foto: White arkitekter