Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ung och delaktig

Du har rätt att vara delaktig i alla frågor i samhället som du är intresserad av. Det kan handla om att få information, prata med en politiker, påverka en verksamhet eller något helt annat.

Du behövs!

Hur vill du att Halmstads kommuns fria aktivitetsytor ska se ut och innehålla? Just nu genomför vi en enkät för att höja kvalitén och bredda nyttjandet av dessa ytor. Denna hittar du här!

Vi håller på att utveckla ungas möjligheter att vara delaktiga i Halmstad. Vi samlar just nu in tankar och idéer om hur vi kan göra detta. Hör jättegärna av dig till Karin Back som ansvarar för delaktighetsarbetet på ungkulturavdelningen.

Det finns olika sätt att påverka och vara delaktig i Halmstad. Några exempel är:

  • Förverkliga din idé genom söka idépengenlänk till annan webbplats.
  • I skolan kan du engagera dig i elevråden och på så vis påverka situationen på din skola.
  • På kommunens mötesplatser bygger vår verksamhet på vad du vill göra på din fria tid. Till din hjälp finns ungdomscoacher och fritidsledare för stöttning och coachning.
  • Starta upp en föreninglänk till annan webbplats eller vara med i en som redan finns.
  • Du kan vara med och göra det extra roligt på skollovenlänk till annan webbplats. Prata med dina vänner, kom på vad du/ni vill göra för att lovet ska bli så roligt som möjligt. Exempel kan vara: resor, utflykter, särskilda evenemang och läger. Prata med din fritidsledare!
  • Kontakta en politiker, starta en namninsamling, fråga kommunstyrelsen med mera. Läs mer om hur du kan påverka hur Halmstad styrs.länk till annan webbplats