Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Konstverk på Stadsbiblioteket

På Stadsbiblioteket i centrala Halmstad finns flera permanenta konstverk. Olav Christopher Jenssens glasskulptur "Another Thinking Bell" installerades i samband med att biblioteket invigdes 2006, och är precis som byggnaden en svävande glaskonstruktion. Du kan även se ett videoverk av Mikael Ericsson, en färgsprakande väggmålning av graffitikonstnären Frederik ”Clean” Hesseldahl och en byst föreställande Klara Johanson utförd av skulptören Sigrid Fridman. I Stadsbiblioteket hittar du också Halmstads konsthall.

 • Dagbok  Konstnär: Mikael Ericsson
  Årtal: 2007
  Material: Videoinstallation
  Placering: Balkongräcket ovanför barnavdelningen på Stadsbiblioteket
  Konstnären Mikael Ericsson har skapat videoverket Dagbok. Filmen projiceras på en stor vägg i Stadsbiblioteket och kan ses som en rörlig muralmålning.Dagbok bygger på en idé om en avlägsen framtid. Arkeologer gräver fram en dagbok med texter och teckningar gjorda mellan åren 2008-2092. Den innehåller anteckningar av en bibliotekarie som beskriver hur verksamheten på biblioteket förändrats med tiden. Framtidens avancerade teknik, utvecklad under 2000-talet, kan inte tyda dagboken. Kvar finns bara teckningar som illustrerar denna frånvarande text. Mikael Ericsson kommer att komplettera Dagbok med tiden.
 • Another thinking bell  Konstnär: Olav Christopher Jenssen
  Årtal: 2006
  Material: Glas och stål
  Placering: Ovanför Nissanscenen i Stadsbiblioteket
  Olav Christopher Jenssen har skapat glasskulpturen Another thinking bell. Verket är inspirerat av processen kring Stadsbibliotekets uppkomst – en glasbyggnad med komplicerad konstruktion som svävar över ån Nissan. Skulpturen består av 600 handblåsta glasdelar, alla med individuell utformning, och hänger fritt från taket ovanför Nissanscenen. Den är 4,5 meter hög, 2,9 meter bred och väger 900 kg. Glaset kommer från Åfors Glasbruk i Småland och har sammanfogats med ädelstål. Another thinking bell tillkom i samarbete mellan Halmstads kommun och Statens konstråd.Läs om fler konstverk på bibliotekens egen webbplats.länk till annan webbplats