Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Familjesöndag:Surrealistiska insektshotell

Mjellby Konstmuseum
Från: söndag 30 juni 13.00
Till: söndag 30 juni 15.00

 

En söndag varje månad välkomnar vi särskilt alla barnfamiljer till museet! Mellan kl. 13-15 är det Familjesöndag för barn och vuxna. Vi börjar med att titta på någon av våra utställningar, och går sedan till verkstaden där vi skapar utifrån det vi har sett. Det är olika teman varje gång.
Rekommenderad ålder för barn är cirka 5-10 år, men alla barn är välkomna. Biljetter kan hämtas på museet samma dag, begränsat antal platser. Fri entré upp till 20 år.

 

Familjesöndag: Surrealistiska insektshotell

De surrealistiska konstnärerna gjorde det till en konst i sig att kombinera det oväntade i nya, märkliga konstellationer. I Claude Cahuns utställning ser vi fotografier av assemblage* där udda föremål och upphittade saker förenas till en helhet. I Halmstadgruppens måleri dyker det bland annat upp plogar, snäckor, hattar och hästar. Funktion och form möter det till synes betydelselösa och bildar surrealistisk poesi.

Efter en visning går vi ut på museets innergård och bygger assemblage i form av surrealistiska insektshotell. Insektshotellen installeras på innergården när de är färdiga. Om det regnar håller vi till i museets verkstad.

*Ett assemblage är ett konstverk som är skapat av olika föremål, som sätts samman till en helhet. Som ett kollage i tredimensionell form.

 

Kommande Familjesöndagar:

30 juni

28 juli

25 augusti

15 september

Familjesöndag insektshotell

Familjesöndag, kom och bygg surrealistiska insektshotell!