Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Feministisk konstaktivism nu och då

Mjellby Konstmuseum
Från: lördag 13 oktober 14.30
Till: lördag 13 oktober 19.30
Inträde: Entré
Föranmälan

13 oktober klockan 14.30-19.30 på Mjellby konstmuseum

Välkommen till en eftermiddag och kväll på Mjellby konstmuseum fylld av skapande, samtal och film kring feministisk aktivism inom konstvärlden idag. Konstnären och arkitekten Katarina Bonnevier från konst-, design-, och arkitekturgruppen MYCKET leder en verkstad där vi bygger ett luftslott tillsammans – öppet för alla åldrar! Verkstaden följs av ett samtal om den feministiska aktivismen inom konst- och kulturvärlden med Katarina Bonnevier och konstnären Gittan Jönsson. Kvällen avslutas med visning av Gittan Jönssons film Parallella Linjer – Ett kvinnohistoriskt dokument.

Ordinarie entréavgift gäller. Begränsat antal platser. Föranmälan görs till mjellby.konstmuseum@halmstad.se eller tel. 035-13 71 95.

Program

14.30-16.30 Luftslottsverkstad med Katarina Bonnevier från MYCKET. Alla åldrar är välkomna!

17.00-17.30 Besökare till samtal och filmvisning anländer, fika och mingel i caféet

17.30-18.15 Samtal med Katarina Bonnevier (MYCKET) och Gittan Jönsson om feministisk konstaktivism. Samtalsledare är Erika Danker, utställningsintendent på Mjellby konstmuseum.

18.15-18.30 Paus

18.30-19.20 Filmvisning Parallella Linjer – Ett kvinnohistoriskt dokument av Gittan Jönsson

Mer om luftslottsverkstaden:

Föreställ dig hus utan hörn och räta vinklar, men fullt med skrymslen och vrår. En stad vi byggt tillsammans, där färgen flödar och väggarna rör sig. Vilka liv skulle utspela sig där?

Konst-, design- och arkitekturgruppen MYCKET föreslår svar på dessa funderingar i Luftslott ­– när vi bygger den värld vi vill leva i. Utopiska tankar tar ofta form i byggnader, men egentligen manifesterar alla hus idéer eller politiska värderingar. De påverkar oss och berättar vad som är ett önskvärt beteende (vad får du göra på ett konstmuseum; i ett gathörn; ett köpcenter?). Därför kan den byggda miljön också användas som medel för förändring, den kan föreslå flera sätt att leva och låta oss drömma om hur vi skulle vilja ha det.

Luftslott är inspirerat av Niki de Saint Phalles vällustiga skulpturer och Rachael Shannons luftburna paviljonger. Det är byggda drömmar som skapas gemensamt (i vad MYCKET har börjat kalla) för d-i-gs (doing-in-groups). I luftslottsverkstan får publiken på Mjellby chansen att lära sig tekniken; tejpa, klippa, klistra och framför allt, fantisera vidare om hus där alla får rum.

om MYCKET:

MYCKET är ett samarbete mellan Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier, Thérèse Kristiansson, Ullis Ohlgren och AnnaMärta Danielsson. De arbetar med arkitektur, design och konst. Tillsammans rotar de runt i gränslandet mellan de liv vi lever och den byggda och formgivna värld som omger oss. Luftslott när vi bygger den värld vi vill leva i har216-18 visats och gjorts på Norrtälje konsthall; Marabouparken, Sundbyberg; Borås konstbiennal & Borås Pride; Norrköpings konstmuseum; Körsbärsgården, Gotland, ArkDes, Stockholm och La Capella, Barcelona.

www.mycket.org

Luftslott

Luftslott. Foto: MYCKET