Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kommande utställningar på Halmstads Konsthall

24 porträtt av min pappa Kamilla
Jesper Molin
14 september-13 november

Alla människor har samma värde och är lika betydelsefulla, oavsett hur du ser ut eller vem du är. Utställningen handlar om just detta, att vara tolerant och förstående. I projektet har fotografen Jesper Molin bearbetat sin pappas förändring, att gå från man till kvinna. Resultatet blev noggrant regisserade fotografier där Jesper Molins manliga vänner förvandlats till kvinnor. Hans pappas färgsprakande klädstil och plötsligt utåtriktade livsgnista  inspirerade Molin till fotografiernas gestaltning.

Jesper Molin bor och arbetar i Halmstad och har sedan examen 2003 vid fotoskolan Studium i Göteborg genomfört flera konstprojekt som både har ställts ut och dokumenterats i böcker.

Jesper Molin, Lars.N och Marcus

Jesper Molin, Lars.N och Marcus

Harald Persson
23 november-10 januari 2017

1994 grävdes en vit betongkub ner i Picassoparken, marken återställdes och idag finns inte ett spår av konstverket. Men kuben finns där – någonstans. Genom åren har Harald Persson fortsatt med sina nedgrävningar och idag finns det nedgrävda kuber på flera platser i både Sverige och utomlands. I utställningen på Halmstads Konsthall får man följa kubens utveckling genom åren, vilka färger den har fått och vilka platser den har grävts ner på. Redan innan första nedgrävningen gjordes i Picassoparken grävde Harald Persson ner träkuber på en strand i Halmstad. Kuberna har inför denna utställning grävts upp och visas likt arkeologiska fynd.

Förutom den konceptuella konsten arbetar även Harald Persson med måleri, vilket inspirerats av kuben som form. Flera av målningarna visas under utställningen.

Harald Persson, Nedgrävning

Harald Persson, Nedgrävning