Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Aktuell utställning

Tillsammans i Skymning

10 april – 14 maj

Historiskt har kvinnan ofta avbildats som ett vackert ting. Många av samtidens konstnärer arbetar med detta historiska arv. I utställningen Tillsammans i skymning ifrågasätter Johanna Arvidsson hur kvinnan framställts inom olika områden exempelvis som kultur, medicin och religion. Genom att använda sig av historiska bilder och texter i sin konst utforskar hon olika kvinnliga perspektiv och berättelser.

Johanna Arvidsson arbetar i storskaligt format. I sina konstverk flyttar hon fokus från kvinnans traditionellt passiva roll till att istället belysa kroppen och dess rörelse. Hon lyfter förbisedda detaljer och förskjuter perspektiv – ett effektivt och enkelt sätt att förändra sättet vi betraktar bilder.

Arvidsson arbetar i textila material, bland annat sammet och organza, noga utvalda utifrån de feminina historiska kopplingarna som går att finna i kvinnligt mode. På tygerna har hon både tecknat men även målat med färgväxten krapp samt örtteer, material som har medicinalhistoriska referenser. Växten krapp användes under Hippokrates tid, Antiken, för att bota menstruationsproblem och örtteer användes för att främja kvinnors hälsa.

Johanna Arvidsson (1983) är utbildad vid akademi Valand i Göteborg där hon bor och är verksam idag. 2018 tilldelades hon Halmstads kommuns Lars Johansson stipendium, ett stipendium som årligen delas ut till verksamma konstnärer mellan 18 och 35 år med anknytning till Halmstad.Johanna Arvidsson_ Ta i mitt hjärta

Johanna Arvidsson, Ta i mitt hjärta