Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kommande utställningar på Halmstads konsthall

Av tiden flätar jag en plats
Knutte Wester
10 oktober - 4 december

För 15 år sedan flyttade Knutte Wester sin ateljé till en nyöppnad flyktingförläggning. Under ett år arbetade han tillsammans med de som bodde där. Erfarenheterna därifrån tog honom till andra platser; ett barnhem i Riga, ett härbärge i Gdansk, ett gömställe för papperslösa i Mellansverige och till ett härbärge i New York.

I utställningen Av tiden flätar jag en plats möter vi verk som rör sig kring berättelser om utanförskap och väntan på förflyttning. Det är berättelser om att inte få vara med, om tid och om skapandet av en plats att kalla sin. Ett återkommande tema är människan, hens liv och dennes situation samt vikten av att lämna spår; vad finns kvar när en person lämnar en plats, oavsett om det är frivilligt eller ofrivilligt. Det kan t.ex. vara papperslösa flyktingar i Sverige, samt flyktingbarn, asylsökande eller barnhemsbarn.

Knutte Wester (f. 1977) är en berättare och ur berättelserna skapar han teckningar, skulpturer, film, installationer och sociala projekt. Dokumentära inslag utgör ofta en röd tråd i hans verk. Han gick ut Konsthögskolan i Umeå 2003 och har deltagit i en rad grupp- och separatutställningar bland annat i Moskva, Johannesburg och Stockholm. 2015 var han Artist in Residence på NARS i New york. 2016 hade hans senaste film Horungen premiär på världens mest prestigefyllda dokumentärfilmfestival, IDFA i Amsterdam.

I samband med utställningens öppnande invigs även ett skulpturalt verk Av tiden flätar jag en plats av Knutte Wester. Verket tar sin utgångspunkt i konstnärens möte med papperslösa flyktingar som han under olika perioder arbetat tillsammans med. Verket, som skall placeras i Filtparken i Halmstad, utgår ifrån två dokumentära avgjutningar och skall bestå av en gestalt och en kupolliknande koja utförda i brons.

Knutte Wester, Modell av Av tiden flätar jag en plats

Knutte Wester, Modell av Av tiden flätar jag en plats

”Ur gömmorna"- En glimt av stadens samling
12 december - 5 februari 2019

Ta chansen att bekanta dig med Halmstads kommuns konstskatter!
I staden finns en diger konstsamling som du nu har chans att ta del av
i utställningen på Halmstads konsthall. Kom in bakom kulisserna ochfölj arbetet med en konstsamling.

Mingla med konstnären

Vi har invigning av alla våra utställningar. Det är gratis och ofta medverkar konstnären själv och berättar om sina verk. Ta chansen att ställa frågor!

Vi bjuder på förfriskningar och tilltugg. Alla är välkomna på öppningsdagen av en ny utställning kl. 17.00!