Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Aktuell utställning

PINBALL - Julie Nord, Jesper Dalgaard & Mette Vangsgaard

17 juni – 18 augusti
Halmstads konsthall

På Halmstads konsthall möts de tre danska samtidskonstnärerna Julie Nord, Jesper Dalgaard och Mette Vangsgaards bildvärldar för första gången i en gemensam utställning. I ”PINBALL” kastas du likt en ”flipperkula” mellan deras olika konstnärskap. Trevlig åktur!

Genom teckning, textil, keramik, skulptur och videoverk kan du ta del av konstnärernas olika berättelser, vilka kan läsas var för sig eller som en helhet.

Att arbeta utifrån en berättartradition är något de tre konstnärerna har gemensamt. Genom humor och fantasi skapar de samhällskritiska verk, som handlar om allt från hierarkier till miljödebatten och komplexa relationer människor emellan. Motivvärldarna tycks ha ett släktskap med surrealismen där det overkliga och oväntade är närvarande.

I Jesper Dalgaards verk Ponyburger, får vi inblick i konstnärens skaparprocess och den komplicerade relationen till en gallerist. Videoverket visar också följderna av en stark längtan efter ära och berömmelse.

Julie Nords verk Dark Horse påminner om en spöklik gestalt med många ögon som övervakar allt runtomkring sig. Med verket vill hon sätta fingret på det okända, det som döljer sig under den vackra fasaden.

Mette Vangsgaard utforskar människans relation till naturen. I verket Sorry honey I ran out of ice lyfter hon problematiken kring världens isar som smälter på grund av människans allt för stora miljöpåverkan och ovilja till förändring.

Jesper Dalgaard, skulptur, Julie Nord, Double Self Portrait, Mette Vansgaard, Sorry honey, I ran out of ice

Från vänster: Jesper Dalgaard, skulptur, Julie Nord, Double Self Portrait, Mette Vansgaard, Sorry honey, I ran out of ice