Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Anna Fransisca Nilsson

The prints we leave, the noise we make

13 november, 2019 - 7 januari, 2020
Halmstads konsthall

Utställningen The prints we leave, the noise we make, är en kommentar till de avtryck människan lämnar på vår planet och som ofta är av förstörande karaktär. Det moderna, individualistiska samhället påverkar ekosystemet och vissa arter hotas att dö ut på grund av mänsklighetens framfart.

Människan, djuren och naturen är centrala delar i Anna Fransisca Nilssons konstnärskap och i utställningen på Halmstads konsthall återfinns ett fint samspel dem emellan. De nakna kropparna förstärker kopplingen till djur och natur och det ursprung vi en gång kom ifrån. Med utställningen vill konstnären få oss att stanna upp och reflektera över vår förlorade relation till naturen.

Med målningar, teckningar och verk med skulpturala element lyfter konstnären fram berättelser som på olika sätt hör samman. Konstnärens formspråk har sitt ursprung i det klassiska måleriet, vilket grundar sig i hennes utbildning vid Konstakademin i Florens.

Anna Fransisca Nilsson (1975) bor och är verksam i Halmstad. Hon är utbildad vid Lunds konstskola, Florens konstakademi i Italien samt Glasgow konstskola i Skottland. Hon har medverkat vid flertalet utställningar genom åren men detta är hennes första separatutställning på Halmstads konsthall.  

Visningar

Utställningen visas lördagar och söndagar klockan 13.00
Lunchvisning tisdagar klockan 12:30

Anna Fransisca Nilsson

Anna Fransisca Nilsson, It’s Cold in the Arctic och Girl; Return to Ground Power, 2019 (bilderna är beskurna)