Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Besök Halmstads konsthall kostnadsfritt med förskola, skola och SFI

Utnyttja Halmstads konsthalls läge mitt i centrala Halmstad och upplev spännande utställningar med både lokal och nationell förankring. En guidad visning med någon av våra kunniga guider ger gruppen en fördjupad upplevelse av konsten och öppnar upp för nya tankar och idéer.


Mötet med samtidskonsten ger tillfälle att träna på att tolka bilder och dess förhållande till omvärlden. Under våra visningar står samtalet i fokus, och eleverna ges möjlighet att öva på att formulera, uttrycka och motivera ställningstaganden, åsikter och känslor.

Visningen pågår i cirka 30 minuter och anpassas efter ålder.

Aktuell utställning

Fördjupningsuppgifter

Använd våra fördjupningsuppgifter för att arbeta vidare med konsten med skolklassen. Efter visningen passar det utmärkt att dela in eleverna i grupper och låta de arbeta med analysuppgifterna som vi tagit fram, eller låta varje elev arbeta på egen hand. Kanske kan de välja var sitt konstverk i utställningen som sedan redovisas? Pennor och suddgummin finns att låna på konsthallen. Passar åk. 7-9, gymnasiet och vuxna studenter.

Ladda ner fördjupningsuppgifterPDF

Guidade visningar

Samtidskonsten engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar. En guidad visning ger en fördjupad upplevelse av konsten och skapar möjlighet att reflektera mer på egen hand eller tillsammans med andra. Våra offentliga visningar tar cirka 30 minuter och är alltid gratis.

Lördagar och söndagar klockan 13.00 kan du följa med på en guidad tur av pågående utställning. Våra duktiga guider ger dig fördjupade perspektiv på samtidskonsten. Ta chansen och ställ frågor om utställningen!

Förfrågan om visning

Observera att detta är en förfrågan. Vi återkommer med bekräftelse.

Önskat datum och tid * (obligatorisk)
Önskat datum och tid
Du kan välja onsdagar 8.30-17.00