Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Aktuell utställning

FRISPEL ­– tillsammans bygger vi en utställning!

Under perioden 23 oktober–5 november förvandlas Halmstads konsthall till en öppen kreativ plats som bjuder in stor som liten till eget skapande.

I år fokuserar FRISPEL på slöjd för att värna om och föra vidare kunskaper kring material och tekniker. I konsthallen finns möjlighet att prova på både hård- och mjukslöjd. Välkommen in att skapa och sätt din prägel på den framväxande utställningen!

Program FRISPEL

Alla aktiviteter är gratis!

Torsdag 24 oktober kl. 16-18
Experimentell växtfärgning

Prova på en enkel och experimentell metod för växtfärgning som går att göra hemma. Vi går igenom hur det går till och alla provar på att färga provlappar eller t.ex. ett klädesplagg du tagit med hemifrån. Resultatet av färgningen får man några dagar eller veckor senare. Den 5 november tar vi upp textilierna från sina burkar och upptäcker resultatet av färgningen. Välkommen även då!

Ingen föranmälan. Passar alla från cirka 10 år. Alla som vill tar med egen glasburk och tygbit, garn eller klädesplagg som kan färgas (Obs! Det måste vara naturmaterial – t.ex. ull, siden, bomull eller lin). Vi har material om man inte tar med eget.

26-27 oktober kl. 12.30-15.30
Knyt, fläta och väv med skräp från havet

Tillsammans tar vi till vara på sånt slängts i havet och skapar en gemensam installation genom att väva, fläta och knyta. På plats finns Linn Ekberg och Jon Hjertström från Nordic Ocean Watch (NOW), som under tre års tid samlat skräp från stranden i Steninge i en container som de kallar Tavaha-LØA.

Ingen föranmälan. Passar alla från cirka 5 år.

28 oktober kl. 13-16
Slöjd hjärta sorg - slöjda med stora frågor

Vad är sorg? Varför pratar vi så lite med varandra om död och sorg och hur kan man skapa bilder utifrån det? Välkommen på en workshop där vi pratar och skapar tillsammans om detta stora ämne. Vi pratar om vad sorgesymboler kan vara och provar att göra egna. Material finns på plats. Både barn och vuxna är välkomna, passar alla från cirka 9 år. Begränsat antal platser, drop in.

29-30 oktober kl. 13-16
Prova på täljning!

Välkommen att prova på att tälja med kniv under ledning av Ingalill Forsberg. Tälj en fantasifigur eller varför inte en traditionell smörkniv? Vi går igenom täljningens grunder vad gäller säkerhet och olika grepp som är bra att känna till när du arbetar med kniv. Inga förkunskaper krävs.

Ingalill Forsberg är sedan många år engagerad inom Friluftsfrämjandet och Naturskyddsföreningen.

Ingen föranmälan, begränsat antal platser. Från 8 år och uppåt.

30 oktober kl. 10-11.30
Stick- och virkcirkel!

Kom och handarbeta med Stick- och virk-gruppen från Alla Hjärtans Hus! Vi hjälps åt att komma igång eller lösa problem under arbetets gång. Ingen föranmälan, drop in. Både nybörjade och rutinerade handarbetare är välkomna. Vi bjuder på fika!

1 november kl. 13.30-17
Eftermiddagsslöjda med Dramalogens Kulturhus

Dramalogens Kulturhus för hälsa och psykiskt välbefinnande är en konstnärlig dagverksamhet för personer med psykisk ohälsa. Välkommen att slöjda, återbruka och fika! Inga förkunskaper krävs, vi hjälps åt och lär av varandra. Från 18 år.