Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Frispel - den kreativa verkstaden

Frispel är Halmstads kommuns kreativa verkstad. Frispel kan dyka upp där det rör sig mycket människor, vid ett evenemang, i samband med någon av utställningarna på Mjellby konstmuseum eller Halmstads konsthall, på ett bibliotek, en förskola eller ett äldreboende. Överallt i kommunen där man behöver få frispel!

Land Art av Alexandra Hedberg. Foto: Alexandra Hedberg

Land Art av Alexandra Hedberg. Foto: Alexandra Hedberg

Skapandetisdagar i sommar

Under sex tisdagar i sommar leder en konstnär eller pedagog workshop på Mjellby konstmuseum. Vi skulpterar, målar, utforskar vad vi kan använda som finns i naturen och närområdet. Det är gratis att delta, personer över 20 år betalar ordinarie inträde till museet. Vissa tillfällen har föranmälan och andra gånger är det bara att dyka upp. Se nedan för mer information om åldersrekommendationer.

4 juli klockan 12.00-15.00 - Skapa budskap med hjälp av egna penslar med Hanna Hallén

Vi tittar oss omkring och bygger våra egna penslar av material vi hittar. Det som är skräp för vissa, är material att återbruka för andra. Kan man måla med gräs? Hur smala behöver penselstrån vara? Hur långt är ett bekvämt penselskaft? Vi testar penslarna i ett gemensamt konstverk.

Begränsat antal platser, ingen föranmälan. Barn under 6 år behöver sällskap av en vuxen.

11 juli klockan 12.00-15.00 - Skulptera i betong med Magnus Sjöbleke

Välj ett föremål och skapa det i betong. Det kan vara en kopp, ett barn, en hatt eller en gaffel. Vi gör även ett podium av lådor som kläs in i papper. Betong är ett underskattat material med möjligheter till spontanitet och snabba uttryck. Det är både starkt och lättformat om det används rätt.

Begränsat antal platser, ingen föranmälan. Från 7 år. Ta med dig oömma kläder.

18 juli klockan 12.00-15.00 - Skapa växttryck på textil och papper

Tryck med växter och blommor tillsammans med Mjellbys konstpedagog Frida Berglund. Utifrån de blad som finns runt Mjellby trycker vi på textil och papper.

Ta med dig något i tyg att trycka på om du vill – varför inte en t-shirt, tygväska eller gardin? Välj något i en ljus färg så att trycket kan synas ordentligt. Material finns även på plats.

Begränsat antal platser, ingen föranmälan och drop in. Barn under 7 år behöver sällskap av en vuxen.

25 juli klockan 12.00-12.45, 13.00-13.45 och 14.00-14.45 - Prova på Land Art med konstnär Alexandra Hedberg

Land Art innebär att skapa konst ute i naturen utifrån vad naturen har att ge. Land Art är en form av samtidskonst där själva processen och samspelet med naturen är det centrala. Det är oftast ett utforskande som anpassar sig till material och plats. Land Art kan få oss att stanna upp och iaktta, stimulerar fantasi, uppmuntrar till lekfullhet och undersökande – och visar oss att konst kan vara så mycket.

Begränsat antal platser. Föranmälan till frida.arvidssonberglund@halmstad.se, eller till receptionen på Mjellby konstmuseum under öppettider på tel. 035-13 71 95. Vid riktigt dåligt väder är vi inomhus, men tänk på att annars klä dig efter vädret. Ta med ordentliga skor. Barn under 6 år behöver sällskap av en vuxen.

1 augusti klockan 12.00-13.20 och 13.40-15.00 – Prova på växtfärgning Tillsammans utforskar vi hur man kan använda olika växter som färgämne till garn. Vi diskuterar vilka växter man kan använda att färga med och vad är bra att tänka på innan man sätter igång.

Begränsat antal platser. Föranmälan till frida.arvidssonberglund@halmstad.se, eller till receptionen på Mjellby konstmuseum under öppettider på tel. 035-137195. Barn under 10 år behöver sällskap av en vuxen.

8 augusti - Sommaravslutning med Hanna Hallén
Sommarens sista sommartisdag – mer info kommer snart!

Peter Bengtsson i Merets trädgård, 2016.

Peter Bengtsson i Merets trädgård, 2016.

Om Frispel

Namnet Frispel signalerar en ohejdad kreativitet och öppenhet inför konsten. Vissa tillfällen har en rekommenderad ålder, men till de flesta är alla åldrar välkomna. Vi uppmuntrar till skapande över generationsgränserna! Om inget annat anges är alla aktiviteter gratis. För program se Konstkalendern.