Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Cykelleder

I Halland finns ett antal större cykelleder, vilka alla passerar genom Halmstads kommun. Dessa är Kattegattleden, Cykelspåret/Hallands inland, Banvallsleden 
och Hylteslingan. Kommunen förvaltar de sträckor där lederna går på kommunens cykelbanor.

Utöver de stora cykellederna finns det även några kortare alternativ, i form av de lokala cykellederna Laxaleden och Tylösandsleden.

Du kan också med hjälp av cykelkartan hitta dina egna vägar att cykla. Cykelkartan finns att hämta på Turistbyrån och Rådhuset. Mer information om cykellederna hittar du på www.destinationhalmstad.selänk till annan webbplats

Kattegattleden

Kattegattleden bjuder på 395 km havsnära cykling i fantastisk miljö – från Helsingborg i söder, hela vägen genom Halland, till Göteborg i norr.  Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och den är väl markerad med rödvita skyltar. Cykla genom fiskelägen och mysiga städer. Stanna till vid gårdsbutiker, caféer och konstateljéer. Duka upp fikakorgen på någon av Sveriges finaste sandstränder, eller välj en lite mer avskild badvik. På leden ska både hallänningar och turister kunna cykla tryggt och säkert, kanske ta sig till jobbet eller bara njuta av naturen. Planera din cykeltur på www.kattegattleden.selänk till annan webbplats

Cykelspåret Hallands inland

Cykelspåret som går genom Hallands inland är totalt ca 289 km långt. Cykelspåret sammanfaller i norr och söder med Ginstleden och är det längsta av Hallands cykelleder. I övrigt har leden en annan sträckning då merparten går genom Hallands inland vilken bjuder på en varierande terräng med skogar, ängar och sjöar.

Hylteslingan

Hylteslingan är ca 165 km lång och har sin start och mål i Halmstad. Slingan bjuder på en vacker tur där den följer Nissans dalgång in i viltrika skogar och gamla kulturmiljöer, via "sjöarnas rike" och tillbaka genom Simlångsdalen. 

Banvallsleden

Cykelleden startar i Halmstad och går på den gamla järnvägsbanken ända till ledens slut i Blekinge. I Halmstads kommun är cykelleden asfalterad upp till väg 25 öster om Simlångsdalen, därefter är det grus, alternativt cykling på bilväg som går parallellt med Banvallsleden.

Laxaleden och Tylösandsleden

Dessa två lokala cykelleder är markerade med rödvita skyltar och passar både dig som är turist eller för dig som är Halmstadbo och som vill upptäcka smultronställen i Halmstad tätort. Lederna är ”enkelriktade” rundor och vardera cirka 25 km långa. Det finns ingen start- eller målpunkt, så du kan hoppa på leden där det passar dig.

Karta över ledernas sträckning finns under relaterad information. Där finns även gpx-filer för nedladdning och som visar ledernas sträckning. Observera att du behöver en app i din smartphone som kan läsa gpx-filer och att appen bara kommer visa din position och ledens sträckning.

Laxaleden och Tylösandsleden

Laxaleden och Tylösandsleden passar både dig som är turist och dig som är Halmstadbo och vill upptäcka smultronställen i Halmstad. Lederna är enkelriktade rundor och är cirka 25 km långa. Det finns ingen start- eller målpunkt, så du kan hoppa på leden där det passar dig.

Under våren 2020 pågår vissa byggarbeten som påverkar lederna och de är därför omdragna på vissa ställen. Följ skyltningen. Kartor över ledernas tillfälliga sträckningar finns under relaterad information (ny sträckning i streckad linje).