Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Arrangemangs- och projektstöd

Du kan söka för kostnader i samband med ett kulturarrangemang eller ett projekt. Observera att fasta ansökningstider gäller. 

Vad kan du söka för

Du kan söka för kulturella arrangemang eller projekt som är publika och äger rum i Halmstads kommun. Arrangemang kan vara enstaka eller i en serie under året. Projekt ska genomföras och avslutas inom en given tidsram och vara av engångskaraktär.

Vem kan söka

Stödet kan sökas av juridiska personer (exempelvis föreningar, organisationer, stiftelser och bolag) samt personer som har F-skattsedel som enskild näringsidkare (enskild firma).

Sista ansökningsdag

  • 31 januari för arrangemang/projekt
  • 30 april för arrangemang/projekt
  • 15 oktober för arrangemang/projekt (detta ansökningsdatum gäller även för en serie av arrangemang som sker under kommande år).

Riktlinjer för kulturstödPDF kan du läsa om de kriterier som används vid bedömningen samt vilka aktörer och aktiviteter som inte är berättigade till kulturstöd. Besked om du får projektstöd eller inte kommer senast två månader efter sista ansökningsdatum.

Ansök via webben härlänk till annan webbplats Du som söker ska skicka in din ansökan digitalt. Till detta måste du ha inloggningsuppgifter till kommunens föreningsregister. Har du inga inloggningsuppgifter så registrerar du dina kontaktuppgifterlänk till annan webbplats och får dem skickade till dig. Observera att dina kontaktuppgifter blir offentliga i kommunens föreningsregister. Detta gäller alla som söker arrangemangs- och projektstöd. Hjälpdokument för Ansökan webbidrag-steg för stegPDF hittar du här.

Redovisning av arrangemang- och projektstöd ska ske inom två månader efter att arrangemanget eller projektet avslutats.

Med stöd av Halmstads kommun

Du som beviljas kulturstöd ska i all extern kommunikation, till exempel marknadsföring, pressmeddelanden och på webben, använda texten "Med stöd av Halmstads kommun" eller Halmstads kommuns logotyp.

Logotyp för trycksaker (eps)

Logotyp för office och webb (jpg)

Logotypen ska alltid användas i färg och får inte förvanskas, delas eller användas i något annat sammanhang än tillsammans med det ni fått stöd för.