Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturstöd

Du kan söka kulturstöd för kostnader i samband med ett kulturprogram eller annan kulturverksamhet som du planerar. Det finns flera olika stöd och reglerna varierar beroende på vilket du söker. Du kan läsa mer om vad som gäller för de olika stöden under respektive rubrik längre ner.

För 2021 gäller nya Riktlinjer för kulturstödPDF.

Arrangemangs- och projektstöd

Du kan söka arrangemangs- och projektstödlänk till annan webbplats för kostnader i samband med ett kulturarrangemang eller ett projekt. Stödet förändras tillfälligt under 2020, så att det även kan användas för konstnärlig och kulturell utveckling. Efter omvandlingen öppnas möjligheten att söka stöd för konstnärliga och kulturbaserade projekt som inte är lika beroende av publik som tidigare. Det kan handla om att utveckla samverkan och samarbeten, prova nya idéer, undersöka metoder, göra förstudier, fördjupning inom sitt område eller att öka sin/föreningens kunskap. Ansökningarna handläggs löpande.

Verksamhetsstöd

Du kan söka verksamhetsstöd för kulturverksamhet med professionell medverkan som av kulturnämnden bedöms angelägen för att erbjuda ett attraktivt kulturutbud. Stödet ges för ett, två eller tre år. Ansökan ska lämnas in senast 30 april året före verksamheten ska äga rum. 

Stöd till konstnärlig utveckling

Stöd till konstnärlig utveckling ska ge möjlighet för dig som konstnär och kulturutövare att prova nytt inom din konst- eller kulturverksamhet. Resultatet behöver inte redovisas för en publik. Ansökan kan göras löpande under året.

Arrangemangsstöd för unga - Idépeng

Om du vill arrangera ett event eller en publik aktivitet i Halmstads kommun så kan du som är 12 - 25 år söka Ung i Halmstads stöd Idépeng. Obs! Ansökan ska göras senast fyra veckor innan planerat arrangemangsdatum.

Stöd till föreningsdrivna mötesplatser

En föreningsdriven mötesplats drivs av befintliga föreningar i de områden som de finns i. Just nu finns det fem föreningsdrivna mötesplatser runt om i Halmstads kommun. Ansökan kan göras löpande under året.

Bra att veta

Ansök via webben härlänk till annan webbplats
Du som söker ska skicka in din ansökan digitalt.

Alla projekt kan inte få stöd eftersom budgeten är begränsad. I Riktlinjer för kulturstödPDF kan du läsa om de kriterier som används vid bedömningen, samt vilka aktörer och aktiviteter som inte är berättigade till kulturstöd.

För föreningar är det även viktigt att ta del av ”Övergripande riktlinjer för föreningar i Halmstads kommun”.PDF

Subventionerade hyror i kulturförvaltningens lokaler

Föreningar och studieförbund i Halmstads kommun får hyra lokal till reducerat pris på biblioteken, Medborgarservice Andersberg, Nolltrefem, Kulturhuset Najaden och Dramalogen. Läs mer om vilka priser och villkor som gäller i kulturnämndens avgifter och priser 2019PDF

Kulturnämnden tog 25 mars beslut om att införa avgiftsfri avbokning, på grund av coronarelaterade händelser, av lokaler (samt tillhörande kostnader) retroaktivt från 11 mars 2020.