Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads kommuns area

När du hälsar på hos oss under Tall Ships Raceslänk till annan webbplats, vill vi att du ska bli nyfiken. Nyfiken på vad vi gör och hur det är att jobba hos oss. Mötet med dig är det viktigaste på hela utställningen, men du ska också få testa, uppleva och göra – för att lära känns Halmstads kommun bättre, för att bli nyfiken och kanske vilja ha lite mer. Kanske bli en ny medarbetare?

Du vet väl även om att du kan följa oss på Instagramlänk till annan webbplats? Där kan du bland annat lära känna oss som arbetar på Halmstads kommuns area, se hur våra aktiviteter ser ut och mycket mer.

Aktiviteter

Fredag 30 juni - Söndag 2 juli: 12.00 - 21.00

Måndag 3 juli: 12.00 - 16.00

Missa inte våra programpunkter längre ner på sidan!

 • Bee-bots – är du smart som ett förskolebarn?


  Testa vår Bee-botutmaning!Barn idag växer upp i ett tekniksamhälle och det är viktigt att redan i förskola ge barn möjlighet att utforska hur enkel teknik fungerar. Med Bee-bots, som är små robotar, får barnen bland annat lära sig att tänka kreativt, samarbete, logiskt tänkande, bokstäver och färger.Barnen programmerar Bee-bots att göra uppdrag genom enkla knapptryckningar som lagras i robotens minne och styr hur den ska röra sig.
 • Besök framtidens förskola – i den virtuella världen


  Välkommen att kika in i Halmstads nyaste och modernaste förskola – virtuellt. Genom VR-glasögon (virtual reality) får du möjligheten att kliva in i förskolan och uppleva både inne- och utemiljön.Förskolan, som kommer att byggas på Linehed, kommer att stå klar årsskiftet 2018-2019 och bestå av 12 avdelningar, cirka 200 barn och 50 pedagoger.
 • Bygg-boom!


  Halmstad växer! I år beräknas vi bli 100 000 invånare och år 2050 siktar vi på att bli 150 000. Detta ställer krav på utveckling inom många områden, både på kort och lång sikt. Kommunen har just nu flera stora byggprojekt igång för en få smidigare kollektivtrafik och säkrare trafikmiljö. Under rubriken ”Bygg-Boom” i Halmstads kommun area kommer du att kunna träffa flera olika yrkesgrupper som jobbar med stadens utveckling på olika sätt. Ställ frågor om allt från Halmstads resecentrum och Södra infarten till ditt eget altanbygge.Halmstads resecentrum
  Att resa kollektivt ska vara enkelt, eller hur? Med Halmstads resecentrum samlar vi stadsbussar, regionbussar och tåg på samma plats – allt för att dina byten ska gå smidigare. I höst är etapp 2 klar! Då har stadsbussarna sina hållplatser längs Laholmsvägen och gång- och cykelbron är klar. När etapp 3 ska påbörjas är ännu inte bestämt. Då blir det bland annat en byggnad för serviceytor, en gångpassage under järnvägsspåren och bredare perronger så vi får plats med hissar och trappor. Här kan du läsa mer om Halmstads resecentrum.
  Södra infarten
  Södra infarten bygger vi för att få en säkrare trafikmiljö. Med en ny infart från E6 flyttas den tunga trafiken från Laholmsvägen till Södra infarten och det blir enkelt att köra direkt till hamnen. Boendemiljön på Öster förbättras och iordningställda gång- och cykelvägar gör det lättare att ta sig till havet. Byggstarten är planerad till 2018 och 2020 ska det vara klart. Här kan du läsa mer om Södra infarten.
  Tullkammarkajen
  2025 kommer du att möta en helt ny stadsdel där the Tall Ships Races har sitt festivalområde. Tullkammarkajen blir en blandad kvartersstad med en twist, med mycket grönska, kultur och varierad promenadvänlig bebyggelse, på attraktivt avstånd från centrum. Genom flera dialoger och workshoppar har invånare, fastighetsägare, verksamhetsutövare, politiker, och andra intressenter fått föra fram sina idéer om hur Tullkammarkajen kan utvecklas till en levande stadsdel som vänder sig mot Nissan. I Halmstads kommun area, längs väggen på magasinet kan du läsa och se skisser över planerna för området. Här kan du läsa mer om Tullkammarkajenlänk till annan webbplats.

 • Cykla mera!


  Utmana dig själv: kan du bli mer miljövänlig och ta cykeln istället för bilen? Prova en lastcykel som går att låna kostnadsfritt via kommunens cykelbibliotek. Du kan även ställa frågor till våra trafikmiljöingenjörer och projektadministratörer om allt som Halmstads kommun gör för att bli en mer cykelvänlig kommun, till exempel satsningar på mer belysning, supercykelstråk och upprustning av befintliga cykelvägar.Här kan du läsa mer om till exempel cykelbiblioteket, cykelvänlig arbetsplats, elcyklar och mycket mer.Och här kan du läsa mer om säkra skolvägar i Halmstads kommun.
 • Hjärnsmart – testa din hjärnkapacitet


  Har du koll på hur din hjärna mår, vad som får den att må bättre och hur du kan göra den smartare? De frågorna kan vi besvara åt dig. I vår monter kan du utmana din hjärnkapacitet, lära dig hur en god hjärnhälsa påverkar dig som individ och hur du håller dig hjärnfrisk genom livet.Kattegattgymnasiet har tillsammans med hjärnforskare använt sig av resultat om hjärnans förmågor och omsatt detta till praktisk pedagogik. Syftet är att öka kunskaper om hjärnan samt att skapa en förståelse för att hjärnan är formbar och utvecklingsbenägen genom hela livet.Du kan läsa mer om Hjärnsmart här.
 • Kliv in i pannaburen – Spontanfotboll när den
  är som mest spontan!


  Panna är en tuffare, mer teknisk och mer stadsanpassad version av gatufotbollen. Här kan du spela antingen
  singelmatcher, en mot en eller dubbelmatcher, två mot två.
  Till hösten flyttar vi ut pannaburen till en ny aktivitetsyta på Bäckagård. Hitta och läs mer om våra spontana
  aktivitetsytor här.


 • Konstboende för äldre - ett av tre äldreboenden med konceptinriktning


  Här får du uppleva en fantastisk konstsamling målad av de boende på Slottsparkens äldreboende. Du får även möjligheten att lär dig mer om boendets konstnärliga process samt träffa en av boendets stora konstnärer.Sedan våren 2016 drivs Slottsparkens äldreboende som ett konceptboende med inriktning på konst och bild. Här får de boende möjlighet att uttrycka sig kreativt i boendets stora ateljé, besöka museum, gå på stadsvandringar och mycket mer. Med jämna mellanrum anordnas även vernissager med konst målad av de boende. Vernissagerna är öppna för allmänheten och kan även följas på boendets instagramkontolänk till annan webbplats, som hela tiden uppdateras med nya och fantastiska verk.Utöver Slottsparkens äldreboende finns ytterligare två äldreboenden med konceptinriktning i Halmstads kommun. Sofiebergs äldreboende har inriktningen sång och musik, och det nya äldreboendet i Harplinge har inriktningen trädgård och natur.Läs mer om Slottsparkens äldreboende här.
  Läs mer om Sofiebergs äldreboende här.
  Läs mer om Harplinges äldreboende här.

 • Mat från grunden – våra goda sidor


  Ta del av vårt arbete med att förbättra hela måltidsupplevelsen för våra unga som äldre matgäster. Varje år tillagas drygt 3 500 000 måltider inom förskola, skola och äldreomsorg (och då är inte frukost eller mellanmål medräknade). Att omkring 94 procent av maten är lagad från grunden visar att vi tar det här med mat på allvar. Besök vårt dukade bord i loungen så berättar vi mer om hur vi sätter guldkant på måltiderna. Det finns även möjlighet att låta sig inspireras av våra kokböcker eller att tävla med ditt bästa recept.Du hittar mer information här.Du kan även läsa om vårt arbete på bloggen "Våra goda sidor"länk till annan webbplats.
 • Pimpa ditt CV


  Har du fastnat i ditt jobbsökande? Vi hjälper dig med din nästa jobbansökan. Representanter från Moving On finns på plats för att ge dig tips och idéer på hur du kan presentera dig i ett CV eller på en arbetsintervju. Vi berättar även hur och vart du kan söka jobb.Moving On är ett projekt för dig som är 15-24 år och arbetslös eller sysslolös. Vi vänder oss till dig som i första hand bor på Linehed, Andersberg, Fyllinge, Vallås och i Oskarström och som vill förändra din situation. Vi är ett brett team som vill arbeta tillsammans med dig och med olika inslag för att du ska nå dina mål, stora som små. Hos oss kan du få hjälp med vägledning, jobbsökaraktiviteter, samhällsintroduktion, praktik och samtalsstöd.Besök oss på Facebooklänk till annan webbplats.Du kan även läsa mer om oss här.
 • Städa med hjärtat – tips och trix


  Hur bra är du på att städa? Hälsa på oss, så utmanar vi dig i att ta bort fläckar – går det bra för dig kan du få med en liten present hem.Över 300 personer arbetar dagligen med att skapa förutsättningar för våra verksamheter i kommunen att bedriva sitt arbete på bästa sätt. Vi ansvara för all städning, grönyte- och fastighetsskötsel samt vaktmästeri av kommunens skolor, förskolor, gymnasier, äldreboenden, kontorslokaler, idrottshallar och vet hur en professionell städning och underhåll ska utföras.
 • Sugen på att bli brandman?


  Ta sikte på den stora röda brandbilen och träffa våra brandmän och ungdomsbrandkåren! Testa på hur det är att bära skyddskläder, slangkorgar och utrustning. För att bli brandman behöver man genomgå en rad tester och utbildningar. Du kan givetvis även titta på utrustning i brandbilen (det kommer en ny bil varje dag!) och ställa alla frågor du har om hur man undviker olyckor och brand.Testa på hur det är att gå på i olika hastigheter och lutningar samt prova skyddskläder och utrustning. Gåbandet är igång fredag, lördag och söndag kl. 13.00-17.00.Läs mer om Räddningstjänsten härlänk till annan webbplats.
 • Sysselsättning med hjärta – återbruk och hantverk


  Genom gemenskap, samarbete och kreativitet erbjuder daglig verksamhet meningsfull sysselsättning för personer med funktionshinder.Kom förbi och se hur vi genom värmeljusåtervining bidrar till att tillverka proteser till människor och djur i Thailand. Ta gärna med dina egna utbrunna värmeljus och lämna in!Dessutom kommer det att målas och dekoreras hjärtan som du även kan köpa. Eller varför inte prova på att måla ett hjärta själv?Du hittar mer information härlänk till annan webbplats.
 • Testa din stödkapacitet – hjälp en kompis genom hinderbanan


  En människa med funktionsnedsättning är inte en människa med särskilda behov, utan en människa med alldeles vanliga behov som måste tillgodoses med särskilda insatser.I denna hinderbana handlar det inte om att ta sig snabbast från start till mål, utan om att få en kul utmaning och en upplevelse av hur det är att jobba med att stödja en person. Hur är det att hjälpa någon annan att ta sig över hindren i livet?Innan ni går in i hinderbanan får du och din kompis välja svårighetsgrad. Ni kan till exempel simulera olika funktionshinder genom att ta på ögonbindel och/eller hörlurar. Den andra personen ska sedan guida sin kompis genom hinderbanan.Du kan läsa mer härlänk till annan webbplats.
 • Ny digital teknik från skolans värld


  Världen förändras i en allt snabbare takt och skolan behöver anpassa sin undervisning för att hantera de utmaningar som detta medför. Digitala verktyg och läromedel är en naturlig del i undervisningen för att ge våra barn bästa förutsättningar att kunna vara en del av den framtida arbetsmarknaden.Välkommen att träffa grundskolans digitala generation och se hur de arbetar med programmering, 3D, sensorer, virtual reality och artificiell intelligens.
 • "Vatten, vatten, bara vanligt vatten"


  Laholmsbuktens VA (LBVA) finns på plats för att prata om vattensituationen, bevattningsförbud och allt annat som har med vatten och avlopp att göra.Läs mer om LBVAlänk till annan webbplatsLäs mer om bevattningsförbudet
 • Vi har ditt framtida jobb – vill du vara med och göra skillnad?


  När du hälsar på hos oss, Halmstads kommun, vill vi att du ska bli nyfiken. Nyfiken på vad vi gör och hur det är att jobba hos oss.Mötet med dig är det viktigaste på hela utställningen, för att bli nyfiken och kanske vilja veta mer genom att få testa, uppleva och prova på aktiviteter.Halmstads kommun har och är något för alla: barn, vuxna, familjer, äldre och unga. Att du kan göra din karriärresa tillsammans med oss från förskola, genom skola, som medarbetare och som äldre.Här finns arbete för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och kompetens.Vill du göra skillnad? Halmstad växer och vi behöver ständigt nya medarbetare. Kom och prata med oss från HR-avdelningen. Kanske finns ditt framtida yrke hos oss?Här kan du se alla våra lediga jobb.Testa vilket jobb som passar dig på www.sverigesviktigastejobb.selänk till annan webbplatsPå vårt Instagramkontolänk till annan webbplats kan du varje vecka följa en av våra medarberare.

Program

Våra programpunkter hittar du i det bakre tältet.

 • Fredag


  Kl.12.30 - 13.30 Vi hade i alla fall tur med vädret - en livepodd om att semestra med familjen
  Hur hanterar jag alla förväntningar inför semestern? Alla ska ha det bra, besvikelser, konflikter, relationer, föräldraskap – hur får jag det att funka?
  Häng med på ett samtal om relationer!Kl. 13.00 - 19.00 Fråga om föräldraskap
  Som förälder möter man alltid nya utmaningar och svårigheter. Det är inte alltid lätt att veta vem man kan fråga om råd, när man står där helt vilsen i sin föräldraroll. Socialrådgivarna på förebyggande enheten arbetar med föräldrar både individuellt och med olika kurser samt föreläsningar. Fokus ligger på föräldraskapet och olika råd och tips som på enkla sätt hjälper föräldrar i vardagen.
  Passa på och ställ dina frågor till oss eller få mer information som kan underlätta dig i din vardag som förälder.Här kan du hitta mer information om våra kurserlänk till annan webbplats.Här hittar du råd och bokar stödsamtallänk till annan webbplats.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information kring föräldrarskapsfrågor.länk till annan webbplatsKl. 13.00 - 17.00 Sugen på att bli brandman?
  Testa på hur det är att gå på gångband i olika hastigheter och lutningar samt prova skyddskläder och utrustning. För att bli brandman behöver man genomgå en rad tester och utbildningar.
  Kl. 13.30 - 14.30 Hur får jag bygga
  Vill du ha hjälp med ditt byggprojekt? Du kan inte få bygglov på plats, men hjälp och tips på vägen. Frågor om tillbyggnad, tomtgräns, vilka handlingar du behöver, vilka planbestämmelser som gäller för din fastighet eller andra byggfrågor – det kan vi svara på.
  Kl. 14.00 - 16.00 Två lurviga medarbetare, Charlie och ”praktikanten” Saga - hundar inom vård och utbildning
  Tre dagar i veckan sprider vårdhunden Charlie glädje runt om i Halmstad. Han älskar sitt jobb – och är lika älskad tillbaka. Charlie motivera dem han besöker till sociala kontakter och både fysisk och mental träning. Han dämpar också ångest och oro. Ibland kan en vårdhund till och med ersätta medicin helt.
  Charlie är dessutom utbildad läshund och jobbar med barns läsning på bibliotek. Charlie gör att barnen slappnar av och då fungerar läsningen bättre.
  Charlie har med sig tiken Saga som är ”praktikant” inom yrket vårdhund.Kom och träffa Charlie och Saga och ställ frågor.Kl. 14.30 - 15.30 Roboten utmanar normens makt!
  Kan framtidens robotar utmana uråldriga normer? Kom och prata med roboten Furhat och ställ dina normer på ända! Socialförvaltningens förebyggande enhet kombinerar machofabrikens koncept med ny teknik. Kom så får du veta mera.
  Kl. 15.00 - 21.00 Spela fotboll med Halmias U-16-lag
  Träffa Halmias U-16-lag vid vår pannabur. Här varvas uppvisningsspel med åskådare och besökare som kliver in i spelet. 
  Kl.15.30 - 16.30 Vi hade i alla fall tur med vädret - en livepodd om att semestra med familjen
  Hur hanterar jag alla förväntningar inför semestern? Alla ska ha det bra, besvikelser, konflikter, relationer, föräldraskap – hur får jag det att funka?
  Häng med på ett samtal om relationer!Kl. 16.30 - 18.30 Roboten utmanar normens makt!
  Kan framtidens robotar utmana uråldriga normer? Kom och prata med roboten Furhat och ställ dina normer på ända! Socialförvaltningens förebyggande enhet kombinerar machofabrikens koncept med ny teknik. Kom så får du veta mera.
  Kl. 19.00 - 20.00 Kan en robot svara på frågor om trafikprojekt? - Ja!
  Kolla vad roboten Furhat svarar på dina frågor om varför vi bygger vi ett resecentrum, vad den nya infarten från E6 innebär och när allt ska vara klart. Furhat har svaren!

 • Lördag


  Kl. 12.00 - 14.00 Roboten utmanar normens makt!
  Kan framtidens robotar utmana uråldriga normer? Kom och prata med roboten Furhat och ställ dina normer på ända! Socialförvaltningens förebyggande enhet kombinerar machofabrikens koncept med ny teknik. Kom så får du veta mera.
  Kl. 12.00 - 16.00 Fråga om föräldraskap
  Som förälder möter man alltid nya utmaningar och svårigheter. Det är inte alltid lätt att veta vem man kan fråga om råd, när man står där helt vilsen i sin föräldraroll. Socialrådgivarna på förebyggande enheten arbetar med föräldrar både individuellt och med olika kurser samt föreläsningar. Fokus ligger på föräldraskapet och olika råd och tips som på enkla sätt hjälper föräldrar i vardagen.
  Passa på och ställ dina frågor till oss eller få mer information som kan underlätta dig i din vardag som förälder.Här kan du hitta mer information om våra kurserlänk till annan webbplats.Här hittar du råd och bokar stödsamtallänk till annan webbplats.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information kring föräldrarskapsfrågorlänk till annan webbplatsKl. 13.00 - 17.00 Sugen på att bli brandman?
  Testa på hur det är att gå på gångband i olika hastigheter och lutningar samt prova skyddskläder och utrustning. För att bli brandman behöver man genomgå en rad tester och utbildningar.
  Kl. 14.00 - 15.00 Hur får jag bygga?
  Vill du ha hjälp med ditt byggprojekt? Du kan inte få bygglov på plats, men hjälp och tips på vägen. Frågor om tillbyggnad, tomtgräns, vilka handlingar du behöver, vilka planbestämmelser som gäller för din fastighet eller andra byggfrågor – det kan vi svara på.
  Kl. 14.00 - 16.00 Två lurviga medarbetare, Charlie och ”praktikanten” Saga - hundar inom vård och utbildning
  Tre dagar i veckan sprider vårdhunden Charlie glädje runt om i Halmstad. Han älskar sitt jobb – och är lika älskad tillbaka. Charlie motivera dem han besöker till sociala kontakter och både fysisk och mental träning. Han dämpar också ångest och oro. Ibland kan en vårdhund till och med ersätta medicin helt.
  Charlie är dessutom utbildad läshund och jobbar med barns läsning på bibliotek. Charlie gör att barnen slappnar av och då fungerar läsningen bättre.
  Charlie har med sig tiken Saga som är ”praktikant” inom yrket vårdhund.Kom och träffa Charlie och Saga och ställ frågor.Kl. 15.00 - 17.00 Roboten utmanar normens makt!
  Kan framtidens robotar utmana uråldriga normer? Kom och prata med roboten Furhat och ställ dina normer på ända! Socialförvaltningens förebyggande enhet kombinerar machofabrikens koncept med ny teknik. Kom så får du veta mera.
  Kl. 15.00 - 21.00 Spela fotboll med Halmias U-16-lag
  Träffa Halmias U-16-lag vid vår pannabur. Här varvas uppvisningsspel med åskådare och besökare som kliver in i spelet.
  Kl. 17.00 - 18.00 Träffa stjärnorna från Funkismello
  Kom och träffa och mingla med stjärnorna från Funkismello. De deltog alla i den bejublade delfinalen på Halmstad Arena i februari. Vinnare då blev Rebecka Wikman som gick vidare till riksfinalen på Cirkus i Stockholm. Du träffar Rebecka hos oss.
  Funkismello är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkismello. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson.(Funkismello uppträder klockan 16.00 på Maritime stage)Kl. 18.00 - 19.00 Kan en robot svara på frågor om trafikprojekt? - Ja!
  Kolla vad roboten Furhat svarar på dina frågor om varför vi bygger vi ett resecentrum, vad den nya infarten från E6 innebär och när allt ska vara klart. Furhat har svaren!

 • Söndag


  Kl. 12.00 - 13.00 Välj giftfria leksaker till dina barn! – Varför?
  Därför att barn är både mer känsliga och mer utsatta för farliga kemikalier än vuxna. De blir mest utsatta för kemikalier via omgivningen, där leksaker utgör en stor del. Kom och lär dig mer om farliga kemikalier och hur du kan välja giftfria leksaker.
  Kl. 12.00 - 14.00 Två lurviga medarbetare, Charlie och ”praktikanten” Saga - hundar inom vård och utbildning
  Tre dagar i veckan sprider vårdhunden Charlie glädje runt om i Halmstad. Han älskar sitt jobb – och är lika älskad tillbaka. Charlie motivera dem han besöker till sociala kontakter och både fysisk och mental träning. Han dämpar också ångest och oro. Ibland kan en vårdhund till och med ersätta medicin helt.
  Charlie är dessutom utbildad läshund och jobbar med barns läsning på bibliotek. Charlie gör att barnen slappnar av och då fungerar läsningen bättre.
  Charlie har med sig tiken Saga som är ”praktikant” inom yrket vårdhund.Kom och träffa Charlie och Saga och ställ frågor.Kl. 12.00 - 16.00 Fråga om föräldraskap
  Som förälder möter man alltid nya utmaningar och svårigheter. Det är inte alltid lätt att veta vem man kan fråga om råd, när man står där helt vilsen i sin föräldraroll. Socialrådgivarna på förebyggande enheten arbetar med föräldrar både individuellt och med olika kurser samt föreläsningar. Fokus ligger på föräldraskapet och olika råd och tips som på enkla sätt hjälper föräldrar i vardagen.
  Passa på och ställ dina frågor till oss eller få mer information som kan underlätta dig i din vardag som förälder.Här kan du hitta mer information om våra kurserlänk till annan webbplats.Här hittar du råd och bokar stödsamtallänk till annan webbplats.  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information kring föräldraskapsfrågorlänk till annan webbplats.Kl. 13.00 - 14.00 Bli språkvän
  Är att du är öppen och nyfiken på människor, möten, andra kulturer och traditioner? Då är Språkvän något för dig! Som Språkvän kan du, din familj, ditt kompisgäng eller en arbetsgrupp göra det lättare för nyanlända att komma in i det svenska samhället - bara genom att umgås - dela med er av svenska traditioner, sociala oskrivna lagar och ge möjlighet att träna det svenska språket. För dig kan mötena bli en möjlighet till egen utveckling och lärande.
  Träffa Röda Korset som kan berätta mer.
  Språkvän är ett samarbete mellan Halmstads kommun och Röda Korset som inleddes 2015.
  Kl. 13.00 - 17.00 Sugen på att bli brandman?
  Testa på hur det är att gå på gångband i olika hastigheter och lutningar samt prova skyddskläder och utrustning. För att bli brandman behöver man genomgå en rad tester och utbildningar.
  Kl. 14.00 - 15.00 Kan en robot svara på frågor om trafikprojekt? - Ja!
  Kolla vad roboten Furhat svarar på dina frågor om varför vi bygger vi ett resecentrum, vad den nya infarten från E6 innebär och när allt ska vara klart. Furhat har svaren! 
  Kl. 15.00 - 17.00 Välj giftfria leksaker till dina barn! – Varför?
  Därför att barn är både mer känsliga och mer utsatta för farliga kemikalier än vuxna. De blir mest utsatta för kemikalier via omgivningen, där leksaker utgör en stor del. Kom och lär dig mer om farliga kemikalier och hur du kan välja giftfria leksaker.
  Kl. 15.00 - 21.00 Spela fotboll med Halmias U-16-lag
  Träffa Halmias U-16-lag vid vår pannabur. Här varvas uppvisningsspel med åskådare och besökare som kliver in i spelet.
  Kl. 17.00 - 18.00 Kan en robot svara på frågor om trafikprojekt? - Ja!
  Kolla vad roboten Furhat svarar på dina frågor om varför vi bygger vi ett resecentrum, vad den nya infarten från E6 innebär och när allt ska vara klart. Furhat har svaren!