Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturnatt+

Program

Programmet kommer att uppdateras kontinuerligt. Fri entré!

Platser för lördagens program i centrala Halmstad. Se kartan.

Torsdag 29 september

 • Slottsparken


  13.00–16.00, Slottsparkens äldreboende, Södra vägen 4 Stay young, ett konstprojekt på Slottsparkens äldreboende om lekfullhet och nyfikenhet hela livet. En del av utställningen är ett samarbetemed St uregymnasiets bildelever som skildrar mötet generationer emellan.

 • Söndrum


  15.00–17.00 Återvinn och uppfinn! – Söndrums bibliotek
  Vad har tomma mjölkkartonger, plastförpackningar och toarullar gemensam? Jo – de kan alla bli något helt annat! Släpp fantasin lös och skapa något nytt av sånt som vi annars lämnar till återvinning! Passa på att även lära dig mer om vad som händer med våra sopor. Alla är välkomna! Drop in.

 • Stadsbiblioteket i Halmstad


  16.00–16.35 Sing along baby - Allsång för barn och deras vuxna – Nissanscenen
  Några av våra mest älskade barnsångsklassiker såsom ”Pippi Långstrump”, ”Jätten Jorm”, ”Jag är ett litet ylle” med flera, framförs av jazzsångerska Lina Nyberg och stråkkvartetten Vindla tillsammans med publiken i ett härligt allsångsmöte. för alla åldrar. Målgrupp 1–10 år. Medarr: Jazz i Halmstad
  18.00-19.00, Konstpromenad: Offentlig konst ur queera perspektiv - Halmstad Konsthall

  18.30–19.30 Att berätta med bilder - teckning, storytelling och serier – Hallandsscenen
  Kom och lyssna till en isländsk och en finsk tecknare i samtal kring bildberättande, storytelling och serier. I september är de två konstnärerna Katja Tukiainen och Sigga Björg Sigurðardóttir ”Artists in Residence” på Teckningsmuseet i Laholm. Moderator är Jens Andersson som driver förlagen Placebo Press och Sanatorium förlag. Samtalet hålls på engelska. Mer information finns på www.artinsideout.selänk till annan webbplats
  19.30–21.00 Kammarmusik: ”Aerials” med Lina Nyberg och stråkkvartetten Vindla – Nissanscenen
  Lina Nyberg framför sin egen hyllade sångcykel ”Aerials” med temat fåglar och piloter. Skivan med samma namn har hyllats världen över sedan releasen i våras. Medarr: Jazz i Halmstad

 • Vallås


  10.30-12.30 Regnbågssaga - Vallås bibliotek
  Vi skapar stora och små regnbågar. Vi lär oss färg, blandar och målar. Skriver gemensamt på en stor duk våra symboler för Livet och GlädjeKärleken. För barn med medföljande vuxen.
  Bildsmedjan.Carin Munther (konstnär,pedagog och bildterapeut)
  15.00-17.00, FRISPEL: Skapa ett regnbågssmycke - Vallås bibliotek
  Med konstnären Magnus Sjöbleke skapar vi i papper och andra enkla material. För alla åldrar.
  18.00-20.30 Kreativ språkverkstad  - Vallåsgården 
  Symboler för livet och Kärleken under regnbågsbron och livets träd. Gemensam målning och enskilt.S amtal om bilden sista 30 min. Målningarna skall hängas upp och smycka Arena Hotel. För ungdom och vuxen.
  Bildsmedjan.Carin Munther (konstnär,pedagog och bildterapeut)

 • Oskarström


  14.00–20.00 Ateljé Oskar
  Workshops
  • Tillverka föremål i lufttorkad lera
  • Akvarellmålning, origami (vikning av papperssvalor)
  • Frottage (en speciell teckningsmetod).

 • Linehedsparken


  17.00-18.30, Invigning av Trädguiden - i södra delen i närheten av den nyrenoverade lekplatsen
  Trädguiden är tre promenadslingor med all världens träd. Invigningen sker av Susanne Åkerlund (L), kommunråd och ordförande i det kommunala handikapprådet, Lars Püss (M) ordförande i Teknik- och fritidsnämnden samt tjänstemän från Teknik- och fritidsförvaltningen. Förutom en presentation av projektet och en inbjudan att går Europaslingan bjuds det på kaffe och karamell!

 • Kulturhuset (Folkparken)


  09.00-16.30, PUBLIC(4): Ruralitet – heldagsseminarier (OBS: Förköp på just den här punkten)
  Internationella Gatuteaterfestivalen arrangerar den fjärde delen i den internationella seminarieserie Public, om konst i det offentliga utanför städerna. Public #4 fokuserar på den rurala kulturen. Mat och fika ingår. Många intressanta föredragshållare och vanligtvis även heta diskussioner. Förköp: 650 kr. För mer info, samt anmälan: http://www.publicseminars.org
  länk till annan webbplats
  Pris: 650 kr/person. Registrering: klara@crease.se

 • Hallands konstmuseum, Tollsgatan


  12.00–16.00, Hallands Konstmuseum har öppet.
 • Getinge


  09.30, Ballerinorna MB-huset
  Familjeföreställning från 3 år.
  Det här är en humoristisk, svulstig och vacker föreställning ackompanjerad av dragspel. Med klassisk mim som medel konkurrerar de två primadonnorna om vem som är störst, bäst och vackrast. De är bästa vänner och värsta fiender. Segern är aldrig given, så den färgsprakande kraftmätningen pågår.
  En produktion av Dramadrottningarna med Åsa Lauer, Malin Norling och Dalibor stanic.
  18.00–19.00, ”Getinges mästare – Svea Larson, Arvid Carlson och Carl Magnus” – MB-huset
  Föreläsning med Anneli Adamsson, intendent/avdelningschef Utställningar och samlingar, Hallands Konstmuseum. Vi minns konstnärligt betydelsefulla personer från Getingetrakten. Dialog om Getingemästarna under fikat som Konsum bjuder på. Samarr. med Kulturgruppen i Getinge
  19.00–19.45, Folkmusik med Skuggspel – MB-huset
  Musikgruppen Skuggspel från Halmstad underhåller med mestadels svensk folkmusik på bl.a. fiol, dragspel, gitarr och bas.
  Samarr. med Kulturgruppen i Getinge

Fredag 30 september

 • Slottsparken


  13.00–16.00, Slottsparkens äldreboende, Södra vägen 4 Stay young, ett konstprojekt på Slottsparkens äldreboende om lekfullhet och nyfikenhet hela livet. En del av utställningen är ett samarbetemed St uregymnasiets bildelever som skildrar mötet generationer emellan.

 • Söder


  19.00-21.00, Bostadsrättföreningen Kompassen på Söder - Södra vägen 17
  Under en intensiv sommarhelg förra året skapades en graffittimålning i bostadsrättsföreningen Kompassens garage. Arbetet utfördes av konstnären Ludvig Grim Nyberg. Resultatet blev ett unikt och uppskattat konstverk med marint tema, 14 meter brett, 2,5 m högt, på en grå betongvägg.Nu har du chansen att se Halmstads största graffittimålning - föreningen öppnar garaget för allmänheten under Kulturnatt+ 2106, fredagen 30 september kl. 19-21. Graffittimålningen hittar du på Söder, Södra vägen 17, marshaller visar vägen. Föreningen bjuder på förfriskningar och tilltugg.
 • Pride party


  22.00-03.00, Pride party - Avenue Halmstad Pride intar Avenue och ställer till med ett glittrande och glimrande Pride-Party med klassiska schlagervibbar. På scen bjuder vi på Schlagerabstinens, en fartfylld liveshow som sommar efter sommar bokstavligen får Storan i Falkenberg att koka! Det är glittrigt, glammigt, galet, roligt och omöjligt att sitta still! Biljetter säljs på The Dubliner, RFSL & Beauty Bar. Entré 250 kr, Leg 18.
 • Nolltrefem


 • Stadsbiblioteket i Halmstad


  13.00-14.00 Kultur och aktivism i Moldavien - Klarasalen
  Journalist och sociolog Vitalie Sprinceana från Oberliht i Chisinau kommer till Halmstad för att dela med sig av sina erfarenheter. Vitalie har i flera år arbetat med konst och kultur som verktyg i striden om det offentliga rummet, mot olagliga byggnationer, oligarker och korruption. Föreningen Oberlihts arbete fokuserar på att stärka gemenskap och kanalisera medborgarnas vilja i deltagande konstprojekt ibland politiskt, ibland bygger man en lekplats och ibland sätter man upp helt vanliga konstutställningar. Till skillnad från de flesta svenska kulturinstitutioner och föreningar tillåter sig Oberliht att vara aktivister och politiskt stökiga i sitt arbete. Efterföljande samtal med talaren leds av Simon Roos (Utvecklingschef, Kulturförvaltningen i Halmstad).
  17.00–18.15 Science Slam: Forskare presenterar sin forskning på max 12 minuter Forskare från Högskolan i Halmstad håller populärvetenskapliga presentationer:
  • Svenska smeknamn i dag med Linnea Gustafsson
  • Att leva på hoppet – och ändå kunna landa med Lina Lundgren
  • En god bok hjälper känslorna i vården med Anna Fåhraeus
  • The robot – man’s best friend? with Martin Cooney (presentationen hålls på
   engelska)
  Afterwork med lättare förtäring. Det finns också fika att köpa i bibliotekscaféet.Samarr. med Science Safari, Högskolan i Halmstad och Europa
  Direkt Halland. Forskarfredags webblänk till annan webbplats
  17.30-18.30 HBTQ- frågor internationellt - Klarasalen
  Hans Linde, Riksdagsledamot och Vänsterpartiets talesperson i utrikespolitiska frågor-, samt HBTQ-frågor talar om hur de nya asylreglerna påverkar HBTQ-flyktingar.
  Samarr: Vänsterpartiet Halmstad

 • S:t Nikolai kyrka


  18.00-21.00, Tommie Haglund-festival
  18.00: Samtal med Tommie Haglund och Joachim Gustafsson
  20.00: Konsert/Ensemblemusik
 • Oskarström


  14.00–20.00, Ateljé Oskar Workshops:
  1. Bearbeta och måla lerföremålen, från torsdagens workshop
  2. Akvarellmålning
  3. Origami, vikning av papperssvalor
  4. Frottage, en speciell teckningsmetod

  14.00-18.00, Ung och delaktig - Folkets hus Halmstad ska bli den bästa kommunen att växa upp i - men hur gör vi? Här får du som ung information om vad som händer, vilka möjligheter som finns att driva egna projekt med stöd från idépengen och så får du möjlighet att uttrycka dina tankar om hur du vill vara delaktig i Halmstad. I vår möjlighetsverkstad kommer du också kunna påbörja en idé redan nu. Tillsammans kan vi utveckla Halmstad till den bästa kommunen att växa upp i! Arrangeras av ungkulturavdelningen, kulturförvaltningen.14.00 Två ballerinor – Folkets hus
  Familjeföreställning från 3 år.
  Det här är en humoristisk, svulstig och vacker föreställning ackompanjerad av dragspel. Med klassisk mim som medel konkurrerar de två primadonnorna om vem som är störst, bäst och vackrast. De är bästa vänner och värsta fiender. Segern är aldrig given, så den färgsprakande kraftmätningen pågår.
  En produktion av Dramadrottningarna med Åsa Lauer, Malin Norling och Dalibor stanic.
  15.00–18.00, Festsalen Workshops
  1. Bokvikning. En workshop som vänder sig till dem som vill titta på bookart och även få en möjlighet att själva prova på att vika ett hjärta.
  2. Pixel art. Pyssel, terapi, konst eller livsstil? Var med på Ugglepärlarns workshop. Att pärla är både roligt och rofyllt. Särskilt om du kan använda den till någonting efteråt. Ge bort en present, pimpa möbler eller göra offentlig konst av den. Vi kommer att lära oss lite om pärlplattans historia och teknik för att få till en bra strykning så att allt ser snyggt ut.
  3. Orange workshop. Vi skapar orangea alster av diverse olika material, detta kommer sedan pryda Halmstad city under lördagen.
  4. Virk och stick. Här provar vi att virka och sticka diverse små figurer.
   15.30–18.00, Österledsskolan (Matsalen och United)
  Vernissage, United 15.30-16.00, allsång, matsalen 16.00-18.00, prova på olika dansstilar, matsalen 16.00-18.00, smaka smått och gott från olika hörn av världen, matsalen 18.00–22.00, Konsert i Biosalongen 18.00 Konferencier, Frank Johansson hälsar välkomna
  18.02 Strömstararna, PRO kör visor 18.20 Dragkrokarna,blandad underhållningsmusik. 18.40 KYOS,Oskarströms kyrkokör, blandad repertoar. 19.00 Christabu och Else, trolleri 19.20 Lisa och Lasse, akustisk country och egen musik 19.40 Happes, underhållning/dansorkester Beatles 20.00 Ton-åringarna, musikalisk show 20.20 Allsång, sträck ut din hand 20.20-20.40 Paus 20.40 Cemetery man, egenproducerad rock´n-roll 21.00 Weal Mahrous, trubadur 21.20 Deviate, metal
 • Hallands konstmuseum


  12.00–16.00 Hallands konstmuseum har öppet.
 • Getinge


  14.30–15.30 Sittyoga -  Begonian (matsalen)
  Prova på "Sittyoga" med Camilla Assarsson, Susedalens yoga.
  16.00–21.00 Kaffeservering - MB Huset
  Gynna Getingeskolans niondeklassare som bakat och ansvarar för kaffeserveringen. De får på så vis in lite medel till framtida klassresa.
  17.00 Ung och delaktig   - foajén MB Huset
  Halmstad ska bli den bästa kommunen att växa upp i - men hur gör vi? Här får du som ung information om vad som händer, vilka möjligheter som finns att driva egna projekt med stöd från idépengen och så vill vi höra dina tankar om hur du vill vara delaktig i Halmstad. I vår möjlighetsverkstad kommer du också kunna påbörja en idé redna nu. Tillsammans kan vi utvecla Halmstad till den bästa kommuen att växa upp i! Arrangeras av ungkulturavdelningen, kulturförvaltningen.
  17.00–18.00 Byavandring - MB Huset
  Välkommen att delta i en annorlunda byavandring. Vad är vi stolta över? Vad vill vi bevara? Vad är vackert och tilltalande, vad är fult och behöver förändras? Bo Bengtsson från Getinge hembygdsförening och Gösta Gustafsson kommer under tiden att finnas vid MB Huset tillsammans med foton från gamla Getinge. Kulturförvaltningen bjuder på frukt och vatten  efter promenaden.
  18.30–19.30 Föreläsning om "Tarmfloran - en middagsbjudning med biljoner gäster" - MB Huset
  Föreläsning av professorn Fredrik Bäckhed. Fredrik rankades 2010 av Veckans Affärer som den 12:e mest talangfulle svensken och har de senaste åren synts flitigt i media på grund av sin framgångsrika forskning kring hur bakteriefloran i människokroppen påverkar oss. Hösten 2013 mottog Fredrik Prins Daniels forskningsanslag för yngre lovande forskare och han är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan vi kan använda tarmfloran för att förhindra och bota uppkomsten av flera sjukdomar. Fredriks vision är att kunna förutse vilka som tillhör riskgrupper för att utveckla hjärtkärlsjukdom och diabetes för att bota dem genom att ändra tarmfloran. Föreläsningen avslutas med en frågestund.
  20.00 Ungdomar intar scenen med musik och dans - MB Huset 16.30 Friskvårdstält - MB Huset
  Getinges föreningar med inriktning idrott och friskvård marknadsför sig och informerar om sin verksamhet.

Lördag 1 oktober

 • Teaterparken (utanför Halmstads teater)


  18.00–23.00 Bildspel på teaterväggen Fotografier från Kulturnatten visas direkt från fotoutbildningens Instagram-konto. Elever från Sturegymnasiets fotoutbildning fotograferar under kvällen och lägger upp bilder live på instagram.com/fotosture.18.00–22.00 Foto-workshop
  på HTBQ-tema i fototältet i teaterparken. Elever från Sturegymnasiets fotoutbildning bjuder in dig till att komma och prova på att fotografera eller vara modell i den portabla fotostudio.

 • Tillgänglighet


  Vid större evenemag som Kulturnatt+ kan i vissa fall en kortare omväg krävas för att nå sitt mål.Tillgänglighetsyta =
  En upphöjd yta vid scener för människor med funktionsvariationer.
  Norre katts park  
  Tillgänglighetsyta finns vid Stora scenen och Pridescenen.
  I parken finns två handikapptoaletter. En i övre delen och en vid Bastionens norra del vid Nissan. Nycklar till handikaptoaletterna hämtas vid respektive tillgänglighetsyta.
  Norre Port
  Vid Norre Port finns en informationsbod med Första förbandslådor. Det finns också en handikapptoalett. Nycklar till den hämtas i boden.
  Norre Torg
  Tillgänglighetsyta finns vid utomhusscenen vid Norretorg.
  Hamngatan
  Tillgänglighetsyta finns vid utomhusscenen vid Hamngatan.
  Kapsylparken
  Tillgänglighetsyta finns vid scenen i kapsylparken.
  Vid bibliotekscaféets uteservering i parkens östra hörn placeras en handikapptoalett. Nyckel hämtas vid tillgänglighetsytan.
  Stora torg med Europa och tjuren
  En tillgänglighetsyta kommer att finnas vid Europa och tjuren.90-års jubileum av konstverket kommer att ske kl. 21.00. En scen kommer att ställas upp i sydvästar delen av torget nära konstverket. En upphöjd yta för personer med funktionsvariationer finns norr om konstverket.
  Hallands konstmuseum Tollsgatan 2, Tel: 035 - 16 23 00
  Rullstolsburna besökare hänvisas till entré från Nissan. Ringklocka finns. Möjlighet till parkering vid den
  separata ingången. Hiss och handikapptoalett finns.
  Hallandskonstmuseums hemsidalänk till annan webbplats
  Stadsbiblioteket Axel Olsons gata 1, Tel: 035 - 13 71 81
  Handikapparkering och ramp vid entrén. Taktil översiktskarta med information även i punktskrift. Ledstråk från entrén till receptionen. Stor, talande hiss. Handikapptoaletter på alla plan, lyftanordning finns. Höj- och sänkbara databord samt möjlighet att skriva ut punktskrift. Hörslinga finns. Möjlighet att använda den befintliga rullatorn och rullstolen.
  Stadsbibliotekets webbsidalänk till annan webbplats  
  Halmstads konsthall Axel Olsons gata 1, Tel: 035 - 13 94 44
  Centralt på Stadsbibliotekets bottenvåning, se information angående Stadsbiblioteket.
  Halmstads konsthalls webbsida
  Kulturskolan Axel Olssons gata 5, Tel: 035-13 98 26
  Hiss finns och handikapptoalett på entréplan.
  Kulturskolans webbsida
  Halmstads Teater Kungsgatan 25A, Tel: 035-13 73 90
  Alla aktuella lokaler till kulturnatten är handikappanpassade med hissar, toaletter och gäller även vissa platser i Figarosalen. Det finns en handikapparkering vid Kungsgatan 25B.
  Halmstads teaters webbsidalänk till annan webbplats
  Nolltrefem Fredsgatan 2, Tel: 035-18 25 70
  Ramp vid huvudentré. Hiss och handikapptoalett.
  Nolltrefems webbsida länk till annan webbplats
  Café Strandgatan 20, Immanuelkyrkan Strandgatan 20, Tel: 035 - 21 99 26
  Rullstolsburna besökare hänvisas till entré på baksidan. Caféet på markplan och hiss till kyrksalen. Handikapptoalett finns.
  Café Strandgatans webbsidalänk till annan webbplats
  Immanuelskyrkans webbsidalänk till annan webbplats
  Alla Hjärtans Hus Kyrkogatan 3, Tel: 035-13 79 44
  Lokalerna på markplan. 2 handikapptoaletter.
  Alla Hjärtans Hus webbsida
   FÄRDTJÄNST
  Beställning av färdtjänst
  Tel: 0771-750 600
  Om ditt tillstånd är utfärdat för Falkenbergs, Halmstads, Hyltes, Varbergs eller Laholms kommuner
  Tel: 0771-900 500
  Om ditt tillstånd är utfärdat för Kungsbacka kommun
  Mer info finns på Hallandstrafikens webb.länk till annan webbplats
  HANDIKAPPARKERING
  Gamletulls parkeringshus Erik Olsons Gata
  Beläget i centrum. Två platser på första plan.

  Torggaraget Hamngatan 17
  Beläget i centrum med infart vid Nissan. Två platser vid E, strax efter infarten: 3 respektive 3.6 m breda. En plats vid A, 5 m bred, nära utfart.
  P-hus Combi Hamngatan
  Beläget i centrum med infart vid Nissan. Plan 4, P-däck 1: 1 plats, 2.35 m bred.
  Plan 5, P-däck 2: 2 platser, 2.2 m breda.
  Parkeringar i innerstaden Bohusgatan 2 ........................................1
  Brogatan 41 ...........................................1
  Centralstationen ...................................1
  Fredsgatan 2 ..........................................1
  Fredsgatan 11 ........................................1
  Hamngatan 35 .......................................2
  Hamngatan 49 .......................................1
  Hantverksgatan 22 .................................2
  Hvitfeldtsgatan 16 .................................1
  Karl XI:s väg 37 ......................................1
  Kungsgatan 12 ......................................2
  Kungsgatan 25 ......................................1
  Kungsgatan 33 ......................................2
  Kyrkogatan 4 .........................................2
  Lilla Torg ................................................3
  Linehedsvägen 2 ....................................3
  Nordbanegatan 29.................................1
  Nässjögatan ...........................................2
  Radioplan P-hus .....................................2
  Skansgatan 2 .........................................1
  Skolgatan ..............................................1
  Sperlingsgatan 5 ....................................3
  Stenvinkelsgatan 8 .................................1
  Storgatan 6 ............................................1
  Strandgatan 18 – 20 ..............................1
  Sven Jonsons gata/Kungsg 37 ................1
  Sven Jonsons gata 18 .............................2
  Torsgatan 1 ............................................1
 • Information


  På dessa platser kan du fråga om programmet och eventuella ändringar. 14.00-24.00 Informationsboden - utanför Norre Port
  Här får du också hjälp med att komma i kontakt med ansvariga för Kulturnatt+.
  Första förbandslådorna finns också här.
  18.00-23.00, Informationsvärd  - Kapsylparken
  17.00-24.00, Informationsvärd - Stadsbiblioteket 17.00-24.00, Informationsvärd  - Nolltrefem Samarbetspartner
  Huvudsponsor HEM
  Partners
  Frösunda omsorg AB
  Krönleins
  HFAB

 • Här kan du äta


 • Söndrums bibliotek


  11.00–13.00 Regnbågspimpa ditt bibliotek!
  Vi uppmärksammar Halmstad Pride 2016! Vi har papper, lim, saxar, färger, snören och ballonger; kom och hjälp oss att pynta Söndrums bibliotek i regnbågens alla. färger! Alla är välkomna! Drop in.

 • Viktoriagatan/Stationsgatan, ”Gamla Pinnsoffan”


  18.00–24.00 Hedström & TH Muller Konst, inredning och design i nya spännande kombinationer. Hedström mixar sin möberdesign med TH Mullers konst och skapar en ny värld. Välkommen att ta del av den du med!
 • Tullkammarkajen


  18.00–21.00, Harp Art Lab sprider ”Ljud vid Nissan”, Kranen
  Harp Art Labs konstnärlige ledare, Mikael Ericsson, presenterar ljudkonst ur projektet ”Ljud vid Nissan”, från Kran 2. Med verk som ”600 Halmstad Songs”, ”Rabbit Island Rave” och ”Soundtrack Nissan” påbörjas ljudbygget av det framtida bostadsområdet på Tullkammarkajen.

 • Halmstads teater


  18.30–22.30 Jazzkväll med Josephine Jazzband  – Festsalen Josefin Ahlqvist (sång), Mattias Carlson (tenorsax, klarinett och munspel), Jarl Hoffman (altsax), Hans-Inge ”Singe” Magnusson (piano), Micke Elofsson (bas), Ulf Göransson (trummor). Bandet har en bred jazzrepertoar med massor av publikkontakt och spelglädje. Materialet är hämtat från det absolut bästa ur jazz-, blues- och gospel-historien med låtar som tidigare är framförda av t ex Billie Holiday, Bessie Smith, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Peggy Lee, m fl. Arr. Jazz i Halmstad. 
  18:30–19:15 TBA förband 19:30–20:15 Josephine Jazzband (första set) 20:30–21:15 Josephine Jazzband (andra set) 21:30–22:30 Jamsession – anmäl gärna till Jazz i Halmstad (Micke Henriksson, 0768 - 72 57 92 eller
  per-mikael.henriksson@spray.se) www.josephinejazzband.com

 • Stora Torg


  12.00-12.45, Halmstad stadsmusikanter, Rådhustrappan Halmstad Stadsmusikanter är en blåsorkester som spelar gammal fin underhållningsmusik. Knut Jespersson, legendarisk ABF instruktör i musik, startade orkestern på 1960-talet. Den var då en studiecirkel för ungdomar, som ville lära sig instrumentalmusik. Den hette då ungdomsgardet.Orkstern har bestått och är en av få samlingspunkter i staden för dem som vill spela orkestermusik. Drygt 10 konserter per år ges på servicehus, Alla hjärtans hus, kyrkan, och tillställningar. Dirigent är för närvarande Eva Aronson. Kontakta henne om Du vill vara med och spela.21.00-21.25 Europa och tjuren 90 år
  Jubileumsmusik av och med Per Thornberg samt jubileumstal av Lennart Lundborg. På scen även musikerna Lars-Åke ”Snus” svensson och Beppe Wackelin.

 • Stadsbiblioteket


  10.00-13.00, Science Safari (ForskarFredag) -  Utanför entrén
  Science Safari är en buss fylld med lärorika och roliga experiment. Bussen står utanför stadsbiblioteket och är öppen för alla som vill öka intresset för naturvetenskap och teknik på ett lustfyllt sätt. (För alla från 10 år och uppåt.)
  Samarr. med Science Safari, Högskolan i Halmstad och Europa
  Direkt Halland. Forskarfredags webbsidalänk till annan webbplats

  10.00-13.00, Makerspace: Jag vill bli forskare! Jag är forskare! (ForskarFredag) - Entréplan
  Experimenttorg för att titta, testa och fråga forskare och utforskare. Olika stationer med utställningar och prova-på-aktiviteter, för alla åldrar: Testa en intelligent säng, se hur roboten Johnson programmeras med Acumen, cykla Bike Around, prova 3D som hologram eller brodyr. Kom i närkontakt med en 3D printer,
  digitala läromedel, en berg- och dalbana med 3D glasögon och en robothand.
  Samarr. med Science Safari, Högskolan i Halmstad och Europa
  Direkt Halland. Forskarfredags webbsidalänk till annan webbplats
  10.00-12.00, Frispel: Bygg en konstrobot (ForskarFredag) – Entréplan
  Låt roboten göra konst åt dig. Konstpedagog Ylva Brännström visar dig hur du gör! Lika kul för alla åldrar! Drop in.

  10.15–11.15, 12.00-13.00, Inga Ingenjör (ForskarFredag) - Utanför Klarasalen
  Experiment och uppfinnar-klur med ingenjörerna Andrea Pettersson och Malin Yngvesson. De är aktuella med barnboken ”Inga och Leo löser allt”, och ”Vetenskaps-Andrea” är känd från Sommarlov i TV. För alla 5-9 år. Föranmälan från 26/9 kl 10.00 035-13 71 81.
  Samarr. med Science Safari, Högskolan i Halmstad och Europa
  Direkt Halland. Forskarfredags webbsidalänk till annan webbplats
  10.15–12.15, Gör ditt eget dataspel! (ForskarFredag) - Klarasalen
  Du bestämmer själv vad som ska hända i ditt spel, när du programmerar i språket Scratch. Datorer och handledare från Högskolan finns på plats. För alla från 10 år. Föranmälan från 26/9 kl 10.00, 035-13 71 81.
  Samarr. med Science Safari, Högskolan i Halmstad och Europa
  Direkt Halland. Forskarfredags webbsidalänk till annan webbplats
  11.00–22.00, Jesper Molin -  Halmstads Konsthall
  Kl. 12.00 visar Jesper Molin och Kamilla Peterson tillsammans utställningen "24 porträtt av min pappa Kamilla".
  12.00–12.50, Vetenskapscafé - Marie Curie (ForskarFredag) - Nissanscenen
  En levande presentation om fysiknobelpristagaren Marie Curie med Charlotte S Helin från Science Safari. Samarr. med Science Safari, Högskolan i Halmstad, Europa Direkt Halland
  16.30–17.10, Hamlet med teatergruppen Phoenix – Hallarnas skådespelarlag - Klarasalen
  Det är i år 400 år sedan William Shakespeare dog. Följ med på en resa tillbaka till 1600-talets England, prins Hamlet återvänder hem från universitetet I Wittenberg för att bevista sin fars begravning. Föreställningen varar ca 45 minuter och är en förkortad och lättsam version av originalet med mycket inslag av humor och dramakomik. Passar bäst för vuxna och barn från 7 år.
  17.30-18.00, Christophs & Assarsson – ”Personliga favoriter” – Nissanscenen
  Jonas och Klas vill med sin konsert ”Personliga favoriter” lyfta fram det stora i det lilla, det ska finnas en ro, en magi, en eld i musiken. ”Personliga favoriter” framförs på akustisk och elgitarr, keyboard,marimba, vibrafon och slagverk.
  17.30-22.00, Föreningen Norden - Övre plan
  Nordisk historia, kultur, litteratur och musik. Nordisk livemusik av Bolaget 18.00–18.20, 19.00-19.20,
  20.00-20.20 och 21.00-21.20.
  17.30-23.00, Konstnär Nils-Erik Nilsson - Entréplan
  Nils-Erik visar stadsmotiv från Halmstad och andra städer.
  18.00–18.30, Elsa Grave sällskapet – Elsarummet
  Anna Wieslander presenterar Elsa Grave-sällskapet och läser dikter
  18.00–22.00, Hallands Figurspelsförening - Övre plan
  Visar upp figurspelens alla aspekter samt målning och historieberättande kring spelen
  18.00–18.20, Sturegymnasiet teater åk 3 - Klarasalen
  Sturegymnasiets teaterelever åk 3 bjuder på ett smakprov från deras kommande föreställning ”Best in show” av Gertrud Larsson. En föreställning om tävlandets baksida. En föreställning av att bli sedd, passa in eller bara stå ut. Föreställningen i sin helhet har premiär 25 oktober i Bermansalen på Sturegymnasiet. Följ oss gärna på vår hemsida! Välkommen!
  18.00-18.30, Dans till tangoklassiker – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten. Grunden för dessa visuals kommer från fotografier samt från olika lokala konstnärer. Verken omvandlas till rörliga bilder, och ibland även 3D. Under sommaren hade Tango Experimental en egen monter med sina visuals på Halmstad Arena i anknytning till utställningen "Monet till Cézanne." Danserna i Halmstad brukar
  locka besökare från hela Sverige. Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental
  18.10-19.40, Isildurs Bane + IB Camp – Nissanscenen Isildurs Banelänk till annan webbplats fyller 40 år 2016 och spelar valda stycken från gruppens album. Katrine Amsler, elektronik, Xerxes Andrèn, trummor, Klas Assarsson, marimba, vibrafon och slagverk, Axel Croné, bas, blås, Samuel Hällkvist, gitarr, Mats Johansson, synthesizers, Kjell Severinsson, trummor– IB Expo Camp , är ett projekt som drivs av Isildurs Bane, där unga internationella musiker möter halländska musiker för att främja sin musikalitet och dela erfarenheter. En minikonsert med musiker från Danmark, Norge och Sverige.18.30–23.00, Svenska garagekonstföreningen - Bokbussgaraget
  Skapandets glädje och tillfredställelse kan uttryckas på alla möjliga sätt och är starkt individuell. Kom och bli inspirerad av vad man kan hitta på med små medel. Konst med svets, pensel, vinkelslip, spatel, kamera och så vidare. Konst i form av målningar, teckningar, snideri, pin stripe, fotografier, motorcyklar
  och andra vackra underbara förunderliga ting.
  18.30–22.00, Utställning: Bosnisk aktivitetsförening - Övreplan
  Tavlor i akryl inspirerade av svenska och bosniska landskap och föremål. Små tygtavlor/mosaik där Fatima har bytt ut pensel och färg mot små tygbitar, nål och lim. Dessutom visar vi broderier med budskap och ett traditionellt hantverk som kallas "Keranje" som skapas med nål och tråd.
  18.30–22.00, Föreningen Norden - Övre plan
  Nordisk historia, kultur, litteratur och musik.
  18.30-19.00, Dans till moderna versioner av tangoklassiker – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten.
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental

  19.00–19.30, Halmstads kvartersteater Klarasalen
  Halmstads kvartersteater och har spelat teater runt om i Halmstad sedan början av 1990-talet, barn och vuxna spelar tillsammans med stor glädje.

  19.00, Nordisk livemusik av Bolaget - Övre plan
  19.00-20.00, Prova på argentinsk tango med Jessica och Jonas från Neotango Malmö – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik.
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental

  20.00-20.30, Improvisationsteater med Tumult - Klarasalen
  Tumult startade sin improvisationsteater våren 2016 hos Hallarnas skådespelarlag.Är det så att man känner för att prova på, så är vi i Hallarnas lokal på Kvarndalsgatan 6 på torsdagar mellan 18:00-20:30.

  20.00, Nordisk livemusik av Bolaget - Övre plan
  20.00-20.10 Uppvisning av Jessica och Jonas från Neotango Malmö – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten. 
  Medarr: Tango Experimental
  20.10–20, Musik: Electrotango Visuals: Stadsmiljöer i Halmstad – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten.Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental
  20.10– 20.55, Operation Opera – Je suis SocrateNissanscenen Reenactment. Rekreation. Reflexion. Operation Opera presenterar sin version av Erik Saties sällan spelade symfoniska drama Socrate från 1918.
  21.00, Nordisk livemusik av Bolaget - Övre plan 21.00–21.20, Charlie Chaplin dantes reptrick med Christabuu & Miss Else - Klarasalen
  Till Charlie Chaplins klassiska musik från The Rink utförs ett galet reptrick där allt verkar gå åt skogen med humor och magi Gör det det? Christabuu och Miss Else har tävlat med denna akt i svenska mästerskapet i trolleri där det blev en hedrande tredje plats i år i Nordiska mästerskapen och slutade fyra.
  21.00–21.10, Uppträdande i open role tango – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten.
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika!
  Medarr: Tango Experimental
  21.05–21.35, Mumma – Nissanscenen
  A cappella sång med Halmstadgruppen Mumma. Visa, pop, rock med inslag av sceniskt framträdande och en del humor.
  21.10-22.00, Musik: Regnbågstema Visuals: Regnbågstema – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten. 
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental

  21.45–22.15, Cellokvartett och sångare (Kulturskolan) Nissanscenen
  Under ledning av Ing-Mari Ek och Bengt Albinsson.
  22.00-23.00, Musik: Skandinavisk musik med krydda av Halmstadartister Visuals: Halmstadskonstnärer
  – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten.
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental
  22.00–22.30, Dansljus – miniföreställning med tre dansare och tre generationerKlarasalen
  22.05 övningar och balettvals med vuxna elever,
  22.15 prova på för publik, 
  22.25 utrymme för frågor
  22.25–23.05, Halmstad Saxophone Quartet – Nissanscenen
  Halmstad Saxophone Quartet grundades 2015 av fyra lokala musiker, med tanke att visa en annorlunda sida av saxofonen. Instrumentet är välkänt i jazz, rock och popmusik, men vi spelar även arrangemang av klassisk musik och barockmusik, tango, folkmusik och originalmusik för saxofonkvartett. Musikerna i kvartetten kommer från olika delar av världen - USA, Frankrike, Sverige och även Skåne. Alla har musikhögskoleutbildning och arbetar med musik.
  23.00-23.30, Musik: Jazz och blues Visuals: Stilla Halmstadnatur – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten.
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental
  23.20-00.00, We (still) love musicals - Nissanscenen
  Åtta musikalartister framför musikallåtar med fokus på musikaler som nu spelas i Sverige. Fortsättning på förra Kulturnattens ”We Love Musicals”, men nu ännu bättre!
  23.30-24.00, Musik:Tango Experimental goes wild Visuals: Vild Halmstadnatur – Bibliotekscaféet
  Tango Experimental dansar huvudsakligen neotango - en nyare form av tango till modern och alternativ musik. Som en av få arrangörer i Europa använder man så kallade visuals. I den mörka danslokalen projiceras videokonst runtom på väggarna, vilket ger en känsla av att dansa rakt in i konsten.
  Välkommen in att prova på, eller bara ta en titt på konsten, lyssna på musiken och ta en fika! Medarr: Tango Experimental

 • Slottsparkens äldreboende


  13.00–16.00 Utställningen ”Stay young” Stay young, ett konstprojket om lekfullhet och nyfikenhet hela livet. En del av utställningen är ett samarbete med Sturegymnasiets bildelever som skildrar mötet generationer emellan. 
 • Slottsparken


  13.00 Invigning av Snigelofon
  Mikael och Julie Ericsson inviger sitt nya offentliga ljudkonstverk Snigelofon i Slottsparken. Kort invigningstal av Halmstads kulturchef Kristina Blomqvist.

 • Slottsmöllan, The Photogallery


  18.00–21.00, Galleriet visar fotoutställning av Christian Coigny 20.00–20.30, Röst, ljud och textperformance av Moneypennypenny Röst, ljud och textperformance med Tobias Lilja och Ava Valsten. Poesi och ljud sammanvävt till en helhet. Om  fragmentariska möten på No-Tell Motel.The Photogallery ligger vid Slottsmöllans företagscentrum, röd avfart, ingång E.
 • S:t Nikolai kyrka


  10.00–22.45 S:t Nikolai kyrka Programmet mellan 10.00- 17.00 ingår i Tommie Haglund-festivalen.10.00 Lördagsmusik/solomusik 14.00 Panelsamtal leds av Boel Adler 17.00 Konsert/orkester- och körmusik Medverkande: Göteborgsoperans orkester, Nova Cantica, Kör från Sturegymnasiet, S:t Nikolaikören Joachim Gustafsson, dirigent, Anders Wilhelmsson, organist, Merintin kvartetten20.30-21.00 Stars - en konsert med Halmstads Vokalensemble
  Solister är Josefin Persson-Björklund, Anna Abrahamsson, Pernilla Bjurström och Anna Falkström,dirigent är Göran Persson
  Program:
  1. Robert Sund, arr Som stjärnan uppå himmelen
  2. Erik Esenvalds, Only in my sleep och O sautaris hostia
  3. Sven-David sandström, O Lord, you have searched me4. Eriks Esenvalds, Stars22.00–22.45 Halmstad brass – sång och Brass under kyrkans valv Halmstad brass inleder med samlingsmusik kl. 21.50Program:1. Wagner R: Elsas procession till altaret , arr W.Himes2. Psalm 300; 5 verser Brass spelar 1,3,5 vår tonart
  klingande dess-dur
  3. Mozart: March ur Trollflöjten, arr. Torgny Hansson4. Andersson-Ulveus:
  Thank you for the music, arr F. Bernaerts; sång Ulrika Pahlett
  5. Psalm 235; 4 verser, Brass spelar 2,4, klingande G-dur6. Foster D: The Prayer; arr F. Bernaerts; Sång Ulrika
  Pahlett-Aron Björk
  7. Psalm 190; 2 verser, Brass spelar v 1, klingande G-dur8. Mendelsohn
  F: War march of the Priests, brass+orgel

 • Pride


  Hjärtat för Halmstad Pride ligger i Pride Park (Norre katts park), det är här allting händer, på scen och vid sidan av. I parken mixas HBTQ-information med musik, mat och färgsprakande regnbågsaktiviteter och inte minst en massa intressanta utställare. Till parken är alla välkomna och här kommer att finnas ett utbud för både barn och vuxna. Pridepark är placerad i Norre Katts Park (övre delen) och håller öppet 14.00-24.00. Komikern och författaren Niclas Christoffer guidar genom eftermiddagen och kvällen i en härlig mix, av musik, humor och allvar, allt i kärlekens tecken.14.00-14.30, Paradinformation med Niclas Christoffer och Martina Lindh-Lidberg, ordförande Halmstad Pride, Pridescenen 14.30, Friskis och Svettis bjuder Parad-pepp i Pride Park 15.30-16.30, Prideparaden, Avgår från Kastanjeallén (vid Engelska skolan) Prideparaden är en glädjefylld och färgglad manifestation för kärlek, frihet och allas rätt att vara sig själv och älska den de vill. Paraden avgår från Kastanjeallén (vid Engelska Skolan) går genom city och avslutas i Norre Katts Park ca: 17.00 då kvällsprogrammet startar. I paraden är alla välkomna, men är ni en större grupp som vill gå tillsammans är önskemålet att ni anmäler er som grupp. På så vis blir det både enklare att skapa en rolig och varierande parad samtidigt som ni får en egen tilldelad plats i paraden. Anmälan till paraden sker senast 24/9 på www.halmstadpride.se/paradlänk till annan webbplats17.30-18.00, Martina Lindh-Lidberg, ordförande i Halmstad Pride inviger kvällsprogrammet i PridePark. Pridescenen
  Musik av kören Voizone
  18.15-18.55 Crank - Pridescenen
  Crank består av fyra Pojkar i vuxen ålder som har en förkärlek till drivande och melodiös punkrock! Nytt material kan utlovas till Kulturnatten som komplement till klassikerna! Väl möt i natten...
  19.00-19.25, Voizone, Pridescenen
  Voizone är en a cappella-grupp från Laholm som sjunger amerikanskinspirerad a cappella med till stor del egenskrivna arrangemang på kända pop- och rocklåtar.
  19.30-20.15, Hampus Carlsson, Pridescenen
  Hampus Carlsson är färgsprakande pop och glitter. Med
  texter om att gå sin egen väg, om utanförskap, kärlek och ensamhet. Ihop med
  musik lika euforisk som den bästa festen du varit på kommer du inte lämnas
  likgiltig. Du kommer antingen hata, eller älska det.

  20.15-20.50, Samtal om HBTQ, Pridescenen
  Niclas Christoffer underhåller och leder samtal om HBTQ. Jonnie Jonsson, ordförande för RFSL talar.
  21.00-21.30, Reges Vitae, Pridescenen
  Det var en gång... tre människor, som ville förändra världen med sin musik. Inga hårda ord, inga vapen, bara kärlek. För det är det enda som kan förändra världen. Dessa människor kallade sig Reges Vitae, eftersom det är vad deras texter handlade om: livet. En dag kom en Regina in i kungarnas liv. Alla förstod att de stod på samma barrikader. Musiken och texterna återspeglade alla känslor livet erbjuder: glädje, ilska, sorg och lycka. Välkommen att ta del av vår musik!
  21.30-22.00, KEV Pridescenen
  Med drömlika texter och fantastiska produktioner avspeglar KEV en ungdomsrevolt som aldrig tog slut – baserad på minnena av krossad tonårskärlek, livslång vänskap som når vägs ände, styrkan av att gå sin egen väg och samtidigt vara en klarsynt visionär. KEV är på intet sätt nykomlingar varken på den svenska eller internationella musikscenen. Kevin är medlem i popbandet Vita Bandet, Viktor har släppt låtar med Von Valley och Sebastian är medlem i Galavant. Gruppen är baserad i hjärtat av Halmstad – och kärleken till Sveriges mesta sommarstad återspeglas starkt i texterna, så som i ”Hometown”. Engagemanget för hemstaden tar också sitt uttryck i sociala frågor.
  22.00-22.25 Samtal om HBTQ, Pridescenen
  Niclas Christoffer underhåller och leder samtal om HBTQ. Elias Smith från Falkenberg berättar om hur det är att komma ut som ung transperson.
  22.30-23.10 Avenine, Pridescenen
  Avenine är ett band med inspiration från 80-tals artister som Fleetwood Mac Cyndi Lauper, men också indieband som Kings of Leon och Bon Iver. Efter att de unga indie-pop musikerna från Halmstad ha vunnit IMAGINE (tidigare musik direkt) i Halland och gått vidare till riksfinal vill nu Avenine satsa allt på att sprida sin musik. Bandet är nu mitt uppe i att spela in sin första EP och framtiden ser ljus ut med flertalet spelningar runtom i landet. ilda Årstrand på trummor, Lina Anderberg på gitarr och körsång, Anton Liljedahl på sång och gitarr, Oskar Albertsson på bas. Med oss har vi också Adam Sass på trumpet.
  23.15-24.00 Avslutning Pride med Niclas Christoffer, Styrelsen för Halmstad Pride, Pridescenen
 • Norre torg, utomhusscen


  17.15–17.55 Symphonic Band/Kulturskolan Kulturskolans äldsta orkester underhåller på torget under ledning av Johanna Lewis och Mikael Johansson.18.00–18.25 Anna Lagerqvist Anja Lagerqvist är en singer- songwriter som har en stor scenvana och har medverkat i TV och radio. Hon skriver låtar på svenska om det som känns viktigt och berör.18.30-19.10 Benedict Firemonkey

  Benedict Firemonkey är ett lekfullt gäng som likt en hybrid mellan Prince & Lynyrd Skynyrd förädlat det bästa av gårdagen och kondenserat det till tre musikstilar de själva har kommit på. Dessa är:
  ’Bohemian cockrock’, ’Lo-fi electro glam’ och ’Scrotum funk’. Benedict Firemonkey är en trojansk häst som smyger in i samtidsmänniskans medvetande och predikar sitt evangelium om slagsmål & kattungar. Som en miljöbil med trippla avgasrör fiser de fram sin skrytiga musik med en stor dos pojkaktig charm.
  19.20–20.00  Daredevil Empire Ledda av en lagom dekadent Jesusfigur är Daredevil Empire ett rockband av den klassiska skolan inspirerade av 70-talet, men med en modern twist.20.10–20.50 Headons Headons kan låta och framstå som aggressiva och förbannade när man lyssnar på deras låtar. Men när bandet står på scen är humorn deras allra främsta vapen när det gäller att bekämpa den korkade vardagsrasismen, utsugarkapitalismen och ultranationalismen som växer sig allt starkare i stora delar av världen.21.00–21.40 Midway Park Legendariskt Halmstadband som spelar låtarna du önskar du hört innan! Smakfullt urval av den musik som du missar i din vardag! Gillar du country-rock som Jason Isbell, Ryan Adams m.fl.? Boka denna tid!! Henrik Karlsson – sång, gitarr, Anders Alm – gitarr, sång, Thomas Andersson – bas, Johan Engman – Trummor.21.50–22.20 Bandage Bandage är stans mest lokala rockband. Musik med texter som alltid har anknytning till Halmstad på ett eller annat vis. En busstur genom stan, kärleken till Halmstad city, folket på Andersberg och nöjeslivet på Storgatan. Allt finns med när Bandage gör sin gungande rockumentär om hemstaden22.30– 23.10 Eyescream Vi framför en tidlös melodikavalkad i hybridbaserade rockkompositioner med retrodoftande framtidsklang. Sättning- Cecilia Hallgren sång/ synt. Johan Hallgren bas/sång. Ted Nilsson trummor. Peter Jöeäär gitarr/sång.23.20–24.00 Scary Mary SCARY MARY är ett visuellt hårdrocksband av glammig tung rock med texter om kärlek, hopp och lycka med ett stänk av svärta.
 • Norre katts park


  Konferencierer vid scenerna är:  
  Stora scenen Peter Wahlbeck
  Pridescenen Niclas Christoffer  
  14.00-14.30, Två ballerinor, Stora gräsmattan Familjeföreställning från 3 år.
  Det här är en humoristisk, svulstig och vacker föreställning ackompanjerad av dragspel. Med klassisk mim som medel konkurrerar de två primadonnorna om vem som är störst, bäst och vackrast. De är bästa vänner och värsta fiender. Segern är aldrig given, så den färgsprakande kraftmätningen pågår.
  En produktion av Dramadrottningarna med Åsa Lauer, Malin Norling och Dalibor stanic.
  14.00-14.30, Paradinformation med Niclas Christoffer och Martina Lindh-Lidberg, ordförande Halmstad Pride, Pridescenen 14.00-16.00 och 18.00-20.00 Installation “Change” a v Robert Hais - Trefaldighetsallén
  Installationen bygger på förändring eller ändring. Om och när man står ansikte mot ansikte med de val man har framför sig måste man stå ödmjukt naken framför dessa. Alla val man gör är baserade på sina egna omständigheter och
  kontext. Vissa kan man välja själv andra omständigheter råder man inte över men måste förhålla sig till ändå. Man är ofta sårbar eller som sårbarast i det ögonblick man står utan riktning, mitt i bytet. När man väl gjort ett aktivt val har man redan mentalt börjat vandra på den vägen och bygger upp sig själv igen. Verket illustrerar det mest sköra i den
  förändringen, i det publika rummet.
  14.00-17.00, Marie och Modesty, Stora gräsmattan 
  Välkomna att komma och skapa i en färgsprakande regnbågsverkstad med Modesty och Marie.
  14.00-17.00, FRISPEL: Skapa ett regnbågssmycke, Stora gräsmattan För alla åldrar och gratis. Skapa en regnbågsdekoration att bära i pridetåget! Vi skapar i papper och andra enkla material.14.00-17.00, CISV, Stora gräsmattan I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning. Vi skapar läger och projekt, lokala som globala, av och för unga. Idag har du möjlighet att delta i våra aktiviteter.14.00-17.00, Skapa i lera – Jana Richtrova, Stora gräsmattan Workshop – Lera. Ringla, tumma och kavla! Välkommen att bekanta dig med materialet lera och låt din fantasi skapa något att ta med hem.14.00-17.00, Brandbil på besök, Stora gräsmattan
  Räddningstjänser i Halmstad besöker stora gräsmattan för att visa upp en av deras brandbilar.
  14.30, Friskis och Svettis bjuder Parad-pep, Pride Park 14.35-14.50, Alla är vi ballerinor, Stora gräsmattan Maria leder en interaktiv föreställning med alla medverkande där publiken bjuds in att prova övningar tillsammans. Barn och alla åldrar!14.55-15.10, Dans från Sydamerika, Stora gräsmattan Latinamerikanska barnkulturföreningen visar upp dans från Bolivia, Peru och norra Chile.15.15-15.50, Trollkarlen Christabuu, Stora gräsmattan Magisk föreställning där allt kan gå fel men alla barn gör att allt går bra Saker blir större och färger blir förtrollade. Kom och hjälp trollkarlen Christabuu att reda upp härvan.17.00-17.15, Kort invigning inför kvällsprogrammet, Stora scenen  17.30-18.15, Maxwell Street Soul band & Beltek horns, Stora scenen Välkommen att lyssna till ett 9-mannaband som spelar musik med influenser från soul-, disco- och rockvärlden.17.30-18.00, Martina Lindh-Lidberg, ordförande i Halmstad Pride inviger kvällsprogrammet i PridePark Pridescenen 
  Musik av kören Voizone
  18.15-18.55 Crank, Pridescenen
  Crank består av fyra Pojkar i vuxen ålder som har en förkärlek till drivande och melodiös punkrock! Nytt material kan utlovas till Kulturnatten som komplement till klassikerna! Väl möt i natten...
  18.30-19.15, Negativt Ja, Stora scenen
  Dansvänlig pop baserad på svenska texter. Trallvänliga melodier och ärliga låtar om förvirring, förälskelse och dans. Sen kastar vi in en jäkel på sax…

  19.00-19.25, Voizone, Pridescenen
  Voizone är en a cappella-grupp från Laholm som sjunger amerikanskinspirerad a cappella med till stor del egenskrivna arrangemang på kända pop- och rocklåtar.
  19.30-20.15, Cemetery Men, Stora scenen
  Bandmedlemmarna kommer från Oskarström utanför Halmstad och består av tre män i sina bästa år. Lasse Tunberg Mortensen Kenneth "Jocke" Erlandsson och Johnny Nilsson. Texterna är sprungna direkt ur livet så som det ter sig för en "cemetery man" som ofta möter människor i alla livets skeden.
  19.30-20.15, Hampus Carlsson, Pridescenen
  Hampus Carlsson är färgsprakande pop och glitter. Med texter om att gå sin egen väg, om utanförskap, kärlek och ensamhet. Ihop med musik lika euforisk som den bästa festen du varit på kommer du inte lämnas
  likgiltig. Du kommer antingen hata, eller älska det.

  20.15-20.50
  Samtal om HBTQ, Pridescenen
  Niclas Christoffer underhåller och leder samtal om HBTQ. Jonnie Jonsson, ordförande för RFSL talar.
  21.00-21.45, Magnus Carlsson, Stora scenen Efter mer än 20 år som artist har Magnus Carlsson kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister. Han slog igenom som förgrundsfigur i Barbados och har sedan fortsatt att underhålla oss med alltifrån julturnéer till musikaler och Körslag. Efter sina stora internationella framgångar med discogruppen Alcazar är han nu hyllad soloartist och turnerar för utsålda hus.21.00-21.30, Reges Vitae, Pridescenen Det var en gång... tre människor, som ville förändra världen med sin musik. Inga hårda ord, inga vapen, bara kärlek. För det är det enda som kan förändra världen. Dessa människor kallade sig Reges Vitae, eftersom det är vad deras texter handlade om: livet. En dag kom en Regina in i kungarnas liv. Alla förstod att de stod på samma barrikader. Musiken och texterna återspeglade alla känslor livet erbjuder: glädje, ilska, sorg och lycka. Välkommen att ta del av vår musik!21.30-22.00, KEV, Pridescenen
  Med drömlika texter och fantastiska produktioner avspeglar KEV en ungdomsrevolt som aldrig tog slut – baserad på minnena av krossad tonårskärlek, livslång vänskap som når vägs ände, styrkan av att gå sin egen väg och samtidigt vara en klarsynt visionär. KEV är på intet sätt nykomlingar varken på den svenska eller internationella musikscenen. Kevin är medlem i popbandet Vita Bandet, Viktor har släppt låtar med Von Valley och Sebastian är medlem i Galavant. Gruppen är baserad i hjärtat av Halmstad – och kärleken till Sveriges mesta sommarstad återspeglas starkt i texterna, så som i ”Hometown”. Engagemanget för hemstaden tar också sitt uttryck i sociala frågor.
  22.00-23.00, Spiritual Beggars, Stora scenen Halmstadrotade Spiritual Beggars, som lirar klassisk hårdrock, kan definitivt räknas in i kategorin ”supergrupp” med medlemmar som gitarristen Michael Amott (Arch Enemy), sångaren Apollo Papathanasio (Firewind), basisten Sharlee D’Angelo (Arch Enemy), keyboardisten Per Wiberg (Candlemass, Kamchatka, Opeth) och trummisen Ludwig Witt (Grand Magus). Bandet släppte i våras sitt nionde studio album "Sunrise To Sundown" och gav sig ut på en europaturné. I oktober kommer bandet att framträda i Japan.22.00-22.25, Samtal om HBTQ, Pridescenen Niclas Christoffer underhåller och leder samtal om HBTQ. Elias Smith från Falkenberg berättar om hur det är att komma ut som ung transperson.22.30-23.10, Avenine, Pridescenen Avenine är ett band med inspiration från 80-tals artister som Fleetwood Mac Cyndi Lauper, men också indieband som Kings of Leon och Bon Iver. Efter att de unga indie-pop musikerna från Halmstad ha vunnit IMAGINE (tidigare musik direkt) i Halland och gått vidare till riksfinal vill nu Avenine satsa allt på att sprida sin musik. Bandet är nu mitt uppe i att spela in sin första EP och framtiden ser ljus ut med flertalet spelningar runtom i landet. ilda Årstrand på trummor, Lina Anderberg på gitarr och körsång, Anton Liljedahl på sång och gitarr, Oskar Albertsson på bas. Med oss har vi också Adam Sass på trumpet.23.15-24.00, Westcoast Backbeat Orchestra, Stora scenen Westcoast Backbeat Orchestra är ett band från Varberg/Falkenberg/Sik som spelar Ska-musik och är i synnerhet influerad av den gamla versionen av ska som började dyka upp på Jamaica i början av 60-talet. Musiken var ett lokalt svar på amerikansk RnB och Soul som skulle svänga likt höfterna på dansande par och ingen skulle kunna sitta still.  Bandets 7 medlemmar influeras av Rock, Punk, Jazz, Indie, Stök, Trash, Mexicana, Irish, och Toto men ser till att inte baktakten blir lidande och förvrängd för din och för alla andra festsugnas skull.
  23.15-24.00, Avslutning Pride med Niclas Christoffer, Styrelsen för Halmstad Pride, Pridescenen
   Utställare/info/verksamhet (runt om i Norre katts park) NBV/Halland
  NBV Hallands presenterar diverse aktiviteter i deras regi samt presentation av alkoholfria alternativ.
  Halmstads teaterförening
  Halmstads teaterförening presenterar sin verksamhet inför hösten 2016 och våren 20176. Är du inte medlem, men vill bli kan du passa på och bli det! Tipstävling m.m.
  Fotograf Klas Sjöberg
  Fotostudio. En uppriggad kamera, blixt och bakgrund. Klas fotograferar med storformatskamera på analog film. Tekniken och det analoga ger en känsla i bilderna och hos den som blir fotograferad. Publik får bevittna ett sätt att ta bilder som de flesta aldrig sett i verkligheten.
  Bild och Form/Sturegymnasiet
  Bildeleverna i åk 3 kommer att visa stora målningar där hål för ansikten skärs ut där besökarna kan få ta bilder av sig själva där de ser ut som en del av konstverket: Vi visar både historiska målningar som nyare bilder med queertema. Vi kommer även göra ansiktmålningar och sminkningar med pride-, queeer och dragtema. Varje besökare som blir sminkad eller stoppa sitt ansikte i målningarna och kommer fotograferas av och bilderna hängs upp och bli en del av en ”konsthappening”.
  Världsbutiken REKO Halmstad
  Världsbutiken REKO finns på plats och säljer Fair Trade-varor.
  Omställning Halmstad
  Omställning Halmstad är uppmuntrar Halmstads cykel-fantaster att träffas & mingla. Vi kan förhoppningsvis tipsa varandra; veteraner och framtida lastcyklare, familjelådor och företags-longjohns, kärrsläpare och bagladys, batteriladdare och atleter, stadskatter och lantisar. Vad gör att det går snabbare? Hur mycket kan man lasta? Hur många barn får du med på din? Vilka extra säkerhets-accesoarer kan man behöva? Har du sålt din bil än? Vi ses vid Pippi-parken(kl.15-16) i Norre katts park en stund under kulturnatten i Halmstad. (De som vill cyklar kanske sedan med i Pride-paraden.)
  Hallands fordonsveteraner
  Hallands fordonsveteraner bildades 1979 av en handfull veteran bil och mc intresserade herrar. Sedan dess har klubben växt till att vara 500 medlemmar. Våra klubbmedlemmar är spridda i Halland och omgivande län. Vi har lite träffar och veteranfordons rallyn varje år. Vi håller veteranfordonskulturen igång, gårdagens fordon i morgondagens trafik. Vi är knutna till motorhistoriska riksförbundet som är rikstäckande och består av ca 100000 medlemmar.
  Halmstads Hemslöjdsförening
  Kom och tova ett armband i regnbågsull för en guldpeng! Passar till stora och små. På plats finns böcker från Hemslöjdens förlag till försäljning. Vi presenterar Halmstads Hemslöjdsförenings verksamhet framöver och svarar på frågor om slöjd.
  AntCake Porträtt(Anton Söderberg)
  Här har du möjlighet att få ett snabbporträtt i blyerts och bläck.(Avgift)


 • Nolltrefem


  17.30 Wallbergskolan - Förr och nu - S cenen
  Utifrån en skoluppgift i SO skulle elever på Wallbergskolan undersöka livet förr och nu kopplat till skola. De kom gemensamt fram till de frågor de ville ha svar på och själva välja hur de ville presentera sitt arbete. En del gjorde skriftliga intervjuer, andra små böcker där de ritade och skrev och några gjorde filmer.
  17.45 Gamla Halmstad visar en film om Halmstads rock och pophistoria - Scenen

  18.50, Tre Ord -Scenen
  Tillsammans med 12 unga människor från Syrien, Afghanistan och Sverige har vi genomfört ett projekt baserat på tanken om att alla människor hör ihop.  Oavsett kön, ålder, plats, åsikter eller bakgrund har vi alla förmågan att skratta, känna lycka, älska och respektera. Var och en i vår grupp fick i uppgift att välja ut tre ord, tre ord som står för just denna
  individs drivkraft eller det den värdesätter högst i livet. Med dessa ord som
  utgångspunkt har vi skapat en livsglad film med ett positivt budskap om likheter, möjligheter, kärlek och respekt.
  Efter en idé av Helena Ekre. Produktion, klippning och konstnärlig ledning: Helena Ekre & Tobias Ludwig.
  Ett samarbete mellan: Sensus, Halmstad kommun, projektet FIA, Wildfang GbR.
  19.00 Språkvänner i Halmstad - Scenen
  Röda korset/kulturförvaltningen visar en film om att vara språkvänner i Halmstad.
  19.10 "Martas konst" - bildspel till musik - Scenen
  Marta Nilsson Echaves konst fotograferat och redigerat av fotograf Stefan J Nilsson.
  Marta Nilsson Echave är konstnär från Halmstad med ursprung i Argentina: "Mina färgstarka verk är målade i en realistisk-abstrakt stil och jag vill att bilderna ska vara mångtydiga med mystik och symbolik på ett lekfullt sätt. Marta och Stefan J Nilsson hade en gemensam utställning på Galleri Hedvig i Halmstad 2016.
  19.30 "Under ytan" - bildspel till sång - Scenen
  En blandning av traditionellt, abstrakt och fantasieggande naturfoto fotograferat och redigerat av fotograf Stefan J Nilsson till sång av Anna Marmvik, AM sångstudio.
  19.50 Mer än du ser - Scenen
  En film om unga människor med olika funktionsnedsättningar. Om deras liv och drömmar, svårigheter och glädjeämnen. Utifrån en ramberättelse där deras vänskap är det genomgående temat berättar var och en sin egen historia. Vi får följa med till pingishallen, till skolans värld, följa en berättelse om sorgen och glädjen i att vara hundägare, om kärleken i verkliga livet och i fantasin. En stilla och poetisk film utifrån deltagranas egna manuskript där vi känslomässigt tas med från djupaste sorg till den glädje som alstras av tillgivenhet. Där alla är lika mycket värda och tron på sig själv gör att allt blir bra till sist. Regi: Hatte Bärtilsson. Foto: Jonas Gerdle. Filmen är framtagen av föreningshuset Husknuten med stöd av Region Halland - Regionhandikapprådet och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
  20.45 Malströmmar - Scenen
  Malströmmar är en essädokumentär filmad på super 8. Det är historien om den dysfunktionella relationen mellan en pojkeoch hans styvfar och effekterna av deras handlingar. Om vårt förflutna gör oss till dem vi är, vilket ansvar har vi för vår egna handlingar? En film av Björn Dahlman. Producerad i samarbete med Mandus media och Film i Halland.
  21.00 Mötas - Scenen
  En grupp människor ställs inför att genomföra olika övningar som de ska lösa både självständigt och tillsammans. Mötas handlar om styrkan att vara tillsammans. Visad vid Göteborgs Filmfestival 2016. "Observerande foto och fint klipp som varsamt registrerar utan att värdera varken deltagare eller situation." Maja Kekonius, från programmet till Göteborgs filmfestival. Av Johanna Andersson.
  21.20 Humor i naturfotografins tjänst - fotovisning/föreläsning - Scenen
  Bildföredrag där Patrik Leonardsson berättar om hur mer eller mindre dråpliga situationer och planerade bildidéer blev till en humoristisk bildstil som fungerat som en motpol eller lustfyllt komplement till mina ordinära naturfotografiska alster. Berättelser kring bilderna är även en vägledning genom 20 år som naturfotograf, hur Patrik blev den han är idag och då givetvis med den humoristiska fanan högt. Programpunkten innehåller även ett bildspel som handlar om Halland i vinterskrud med specialkomponerad musik av Camilla Bondesson.
  22.00 Min mormor balettfröken - dokumentärfilm - Scenen
  Camilla Bondesson/Ultraflicka&kommunikation visar filmen "Min mormor balettfröken" som  handlar om Margot som flydde från Tyskland efter andra världskriget. Som 17 åring kom hon till Halland med en dröm att dansa balett.
  23.00 Får jag lov? - Scenen
  Dokumentation av föreställningen "Får vi lov?". Föreställningen genomfördes under en kulturkväll på MB Huset under våren 2016. En föreställning med musik för er som var med på den goda tiden känner igen och för er som är yngre säkert är nyfikna på att få uppleva. På 1920- och 1930-talet var bygden kring Getinge rena nöjescentret. Där fanns då inte mindre än ett tiotal dansbanor. Getinges ”egen” dansare Gustaf Jönsson berättar tillsammans med sina kollegor om en kväll på en halländsk dansbana på 40-, 50-talet. Med charm och begåvning dras publiken med i dansens virvlar. Swing, folkdans, och vild jitterbugg! Av Kent Stävholt.
  18.00-23.00 Foto Sturegymnasiet - Underlandet/Fotolabbet
  Fotoutställning med fotografier på HBTQ - tema av elever från Sturegymnasiets fotoutbildning på inriktningen Estetik och media på Estetiska programmet.
  Bosnisk förening "SEDEF BILL" - Projektrummet
  Utställning bilder genocid i Srebrenica samt broderi. En tradition avbroderade bonader.
  Halmstad FN-förening - Impuls
  Världens flickor, en fotoutställning med och av flickor med budskap som: världens framtid, stoppa barnäktenskap, rätten till sig själv, tillsammans är vi starka. Utställningen består av foton men innehåller även en interaktiv del där barn kan dekorera och fotas med sin egen skylt. Info om FN's Flicka-projekt kommer även att finnas på plats.

 • Nissanrummet (under Stadsbiblioteket, vid Nissan)


  17.30–21.30 Prova på graffiti!
  Kom och prova på och måla graffiti! Gör din favoritbokstav eller favoritform. Inga förkunskaper krävs, men glad attityd och gärna oömma kläder.
 • Möter ni på stan


  13.00–14.00 Kören CAT i city Kören CAT, under ledning av Christina Angsvik, underhåller på olika platser i city:12.30 inne på Systembolaget.12.40 utanför McDonald´s.12.55 utanför Skånska hembageriet. Det blir i trappen mitt emot Skånskan i uppgången till f d Folkuniversitetet.13.10 i Norre Port.13.15 utanför Harrys pub.
 • Kulturskolan


  13.30–14.00 Parad genom city Paradväg: Kulturskolan - Gamletullsbron - Storgatan - Stora torg/Rådhustrappan - Storgatan - Norre katts park.15.00–18.00 Workshop Workshops med bildlärare.Öppen scen 15.00 Stråkfamiljen Barnföreställning med Karin Croné, Peter Skoog och Thomas Pettersson.15.30 Kulturskolans barnkörer Under ledning av Anna Karin Bjärnklint, Catharine Malmquist och Pernilla Bjurström.16.00 Superbase Kontrabasister under ledning av Karin Croné.16.15 Blockflöjtensembler Under ledning av Monica Schmidt-Andersen.16.30 Solistframträdanden inom olika instrument  


 • Kapsylparken


  Ett möte med världen
  I ett möte med världen bjuder musiker, dansare, konstnärer och andra kulturaktörer in dig till att uppleva, och prova. På scenen möts albansk dans, syrisk poesi, rock och pop. Kolla in mångkulturellt pyssel i tältet "Längs med Sidenvägen" och träffa konstnärer som ställer ut och skapar i konstnärstältet. Kom och upplev ett möte med världen i Kapsylparken.
  På nedre plan i Kapsylparken(scen)
  18.00, Lyssna på Poeter från olika delar av världen
  18.40, Aktivitetscenter Halmstad bjuder på Bosnisk Folkdans
  19.30, Studentkören Köörmit från Högskolan i Halmstad intar scenen.
  20.00, Dansuppvisning
  1. Stagedancers är ett dansteam som skapades för ca 1,5år sedan och består av 5 dansare, Mårten Olsson, Richard Lindeberg, Linda Evertsson, Sanna Peters och Juliette Holstensson. Stagedancers uppträder på flera olika event och älskar utmaningar! Teamet är unikt på så sätt att de behärskar väldigt många olika dansstilar och vill alltid bjuda på en show!
  2. GurlGang Dancecrew.
  3. Dans/Medborgarskolan
   Sanna Peters och Juliette Holstensson är två dansglada tjejer som har känt varandra i ca 1,5år. De båda är danslärare och är anställda på Medborgarskolan. Sanna och Juliette behärskar ett flertal olika dansstilar och dansar även tillsammans i dansteamet Stagedancers. Men nu kommer de bjuda på en kort show, i samarbete med Medborgarskolan!
  20.45, Aqua Band, kulturföreningen som spelar härlig balkanmusik.
  21.15, Bo & the Bootlegs
  Bo & the Bootlegs spelar en blandning av funk och soul…
  Med ett djäkla ös, 4 ”grymma” musiker går loss! (med hemlig gäst på Kul Tur Natta)Take it to the bridge!
  21.45, Christoff Jepsson med gästartister från Women on Wednesday
  22.30, Magdansgruppen La Shakers och Magma Eldkonster avslutar kvällen med en mäktig dans och eldshow
  En filminspirerad, eldsprakande dansshow som utforskar förhållandet mellan kaos och ordning. Låt dig hänföras av eldartister och magdansöser i en magisk, virvlande upplevelse.
  På övre plan i Kapsylparken
  Njut av konst och prova på hos konstnärer i konstnärstältet, försäljning och utställning. Kolla in mångkulturellt pyssel i tältet "Längs med Sidenvägen " - även här med internationellt tema.

   
 • Immanuelskyrkan


  17.15-17.45 Skuggspel, Café StrandgatanTjugo
  Skuggspel spelar folkmusik på fiol, gitarr, flöjt, mandolin, och kontrabas. Uppträder tillsammans med danser från gruppen Fotnot.
  17.20-17.50 Halmstads musikklasser, Kyrksalen
  Halmstads Musikklasser årskurs 4-9 är placerade på Östergårdsskolan, men eleverna kommer från hela kommunen. I musikklassen fördjupar sig eleverna i sång och musik och framträder i olika sammanhang.
  18.00-18.40 Lärarkonsert/Kulturskolan, Kyrksalen
  Lärarkonsert - piano, tvärflöjt, fiol och cello
  18.00-18.40 Visklubben Skeppet, Café Strandgatan Tjugo
  Visklubbens egna artister framföe en blandning av nya, gamla, kända och okända visor. Medverkande är bland annat Inger Stenersen- Carlström, Eva Karlsson, Helena Eriksson, Frida Broo, Ingela Karlsson, Bengt-Göte Bengtsson.
  18.45-19.25 Ulrika Nätterdal Café Strandgatan Tjugo
  Ulrika har gästat visfesten i Steninge vid flera tillfällen. Nu i somras gjorde hon stor succé tillsammans med sin jazzpianist. Vi lovar en unik artist och musikupplevelese med en blandning av standup, humor, visa och jazzigt sväng.
   
  18.50-19.10, AM Sångstudio, Kyrksalen
  Sångelever från AM sångstudio, både barn och vuxna, från 11 år och uppåt ger en blandning av sånger i olika stilar. Sångare som har vågat ta sången från duschen och bilen till scenen.
  19.20-19.50, SaLT, Kyrksalen
  Vocalgrupp på nio tjejer som sjunger allt från visa & pop till jazz.
  19.30-19.55, Tootunes, Café Strandgatan Tjugo
  Akustisk duo som framför covers samt lite egna alster i en varm, kärleksfull tolkning. Med: Peter Jöeäär, gitarr, och Cecilia "Cilla" Hallgren, sång.
  20.00-20.30, Duo Vimla, Kyrksalen
  Duo Vimla består av sopranerna Anna Marmvik och Ulrica Magnusson Lundbladh som sjunger duetter i olika stilar från pop, jazz till klassiskt. Ackompanjeras av pianisten Andreas Lindgren.
  20.00-20.50 Kristian Svensson, Café strandgatan tjugo
  Med rötterna i Halmstad hamnade Kristian i Malmö och blev Möllevångens egen poet. Han har tolkat Joe Hill men framför också eget material. Med Kristian på scen blir det allvar, humor och värme med politisk udd.
  20.40-21.10 Sånggruppen Annies Gårds Drängar, Kyrksalen Annies Gårds Drängar består av 15 sångare och 3 spelemän och sjunger visor och schlagers man minns i murarskjortor och skinnkeps och försöker framföra dessa på ett glatt och avspänt sätt.21.00-21.40, Jannes Målares orkester, Café Strandgatan Tjugo Egenskriven musik med budskap på svenska. Visor, countryinspirerat, vispop.21.20-21.50, Halmstads kammarkör, Kyrksalen Vi framför såväl sakral som profan musik i kyrkor och andra konsertsalar. En viss förkärlek finns för tre nischer: Renässansmusik som vid önskemål framförs i vackra medeltida dräkter och miljöer. Hembygdskonserter som på ett intressant och underhållande sätt speglar bygdens historia. Vetenskapskonserter som bygger på verkliga uppfinningar och upptäckter såväl på jorden som på himlavalvet. Dessa ges i samarbete med professionella aktörer och instrumentalister.21.45-22.15, Harplinge Spelmanslag, Café Strandgatan Tjugo Välkänt spelmanslag som blandar nytt och gammalt.22.00-22.40, Viva Voce, Kyrksalen Konsert med filmtema framfört av tjejkören Viva Voce och solister.22.20-22.50, Fotnot, Café Strandgatan Tjugo En balladlek - för alla. Fotnot sjunger medeltida balladar och lär ut till publiken.22.50-23.30, NapkinTrio, Kyrksalen NapkinTrio är en trio från Malmö och Halmstad, framför ikväll ett program med musik av Joni Mitchell. Med elgitarr, akustisk gitarr, akustisk bas, bouzouki, percussion och sång skapar trion sina egna tolkningar av Mitchells musik. Medverkande: Helena Emmoth Hagström- Sång Jimmie Emmoth- Gitarr/bouzouki/stämsång/Percussion. Christian Tellin- Akustisk bas/stämsång.23.00 - 23.30, Karusell, Cafe Strandgatan Tjugo Schlagers från 60-talet med piano, bas, dragspel. Sånger på svenska och engelska framförs av en parant ”damtrio” med glimten i ögat. På scen: Karin Croné, Rut Larsson och Selma Sedelius.
 • Hotel Continental, Kungsgatan 5


  12.45–15.00 Regnbågsyoga med Susedalens Yoga Första passet i Regnbågsyogan leder Camilla Assarsson och det är ett kundaliniyogapass som heter ”From negativity to space of love” och det börjar 12.45 och håller på en timme. Efter det kommer Madeleine att leda Hatha Vinyasa Yoga från 14.00–15.00. Öppet för allmänhet och hotellgäster. Yogamattor finns att låna.
 • Hamngatan, utomhusscen


  17.15–17.50 Lång & Bergengren
  Två män, två gitarrer och vår egen blues på svenska.
  18.00–18.40 The Chordiax
  Bandet spelar 50-,60-talsmusik blandat svenskt, engelskt. Pop, rock, ballader osv. På scen: Inger sång, elgitarr, Christer, akustisk o sång och G. Dahlberg akustisk gitarr.
  18.50–19.30 Demiurge
  Tung rock när den är som bäst! Demiurge är en mix av 1980-talets thrash, 1990-talets metal och 2000-talets hårdrock.
  19.40–20.20 S:tJack
  Sexmannaband från Halmstad som spelar egenskriven poprock på svenska. Bandet består av Jonas Alvarsson, sång, Anders Alm, gitarr, Thomas Johansson, gitarr, sång, Thomas Andersson, bas, Stefan Almeryd, keyboard, sång, Johan Engman, trummor.
  20.30–21.10 Sonic Veins
  Halmstadbaserat melodiöst rockband bestående av Peter Olsson, sång, Dan Lybäck, gitarr, Charles Lundholm, bas, Kristoffer Remkéus, trummor. Bandet spelar mestadels eget material.
  21.20–22.00 Deviate
  Deviate är ett metalband från Halmstad. Bandet består av fyra killar som har spelat tillsammans sen 2013 och kör för det mesta bara eget material. Deviate strävar efter att ta in en nyanserad typ av musikstil till metal/hårdrocks scenen och hoppas göra ett intryck som blir kvar.
  22.10–22.50 Jernstaden
  Dov och harmonisk indiepop med text och gitarr i fokus och stöd av både bassynth, andra synthar och slagverk som ger ljudbilden en ytterligare dimension. Texterna är på svenska och handlar mestadels om känslor och relationer mellan människor, ofta utifrån egna erfarenheter. Influenser kommer från bland annat Alice B, Thåström och Kristian Anttila.
  23.00–23.40 Syskonen von Sicard
  Von Sicards är fyra syskon som älskar musik! Med stor musikalitet och känsla sjunger och spelar bandet saxofon och trumpet, allt ifrån jazz till pop. Under sommaren har syskonen synts i olika grupperingar på scener runt om i Halmstad, som Morfars folkfest, Halmstad cityfestival, Gullbranna festivalen, mm. Nu är det premiär för dem alla fyra att uppträda tillsammans. Kom och lyssna på Johanna, Lovisa, Matilda och David von Sicard. Detta vill ni inte missa!


 • Hallands konstmuseum, Tollsgatan


  Hallands Konstmuseum har öppet kl. 12-22. Fri entré. God fika och nattmackor serveras i museicaféet.14.00–16.00 3D-skanning Framtidens teknik möter forntidens föremål Felix Eriksson från Creative Tools på Slottsmöllan printar saker ur samlingen.
  14.00-17.00 Ljudvagns bio med Ann-Lousie Liljedahl - Musieparken Stig in i den färgglada husvagnen och lyssna på en spännande ljudvärld. I ca: sex minuter pågår en ljudberättelse, utan att någon berättar. Vardagliga ljud blandas med svävande, rytmiska klanger. Eller en spännande rymdfärd! Spetsa öronen medan ögonen vilar mot ett stillsamt ljusspel. Känner du igen något av ljuden? Kanske du kan hitta på berättelser av det du hör.14.00–18.00,Det lyser i Museiparken Med papper, sax och klister gör vi färgsprakande lyktor och lanternor. Gör läskiga spökdekorationer, vik och klipp ut en romantisk skir lanterna eller varför inte dekorera en glittrig, regnbågsfärgad pridelykta att hänga upp hemma!? I museiparken är det enbart fantasin som sätter gränser. Vid dåligt väder flyttar workshopen in på museet.15.00–15.30 Fakta, funderingar och fantasi – guidad familjevisning med frågesport Slå era kloka huvuden ihop. Klura gemensamt under en frågvis och rolig rundtur bland museets konst och föremål. För stora och små tillsammans! Samling i museets entré.16.00–18.00 KiX – Kreativitet inspiration & xtra mycket kärlek
  Workshop – twisting and kixing. Aktiviteter anpassade för och av ungdomar och unga vuxna med funktionsvariationer.
  Med olika typer av textilier knyter, tvinnar och flätar vi konstverk! Du kan välja att tillsammans med andra vara med och skapa KiX gigantiska drömfångare som senare kommer att ställas ut på Dansstudion i Halmstad, eller skapa något eget som till exempel en ampel. Har du nått gammalt klädesplagg eller tygstycke som ligger hemma och skräpar så får du gärna ta med det så ger vi det nytt liv i våra kreationer! Arr. Studieförbundet Vuxenskolan Halland17.00–17.30 Fakta, funderingar och fantasi – guidad familjevisning med frågesport Slå era kloka huvuden ihop. Klura gemensamt under en frågvis och rolig rundtur bland museets konst och föremål. För stora och små tillsammans! Samling i museets entré.17.30–18.15 Hallands Konstmuseum renoverar och bygger till Den 30 oktober stänger museibyggnaden på Tollsgatan för om- och tillbyggnad. Hör museichef Magnus Jensner berätta om framtidsplanerna.18.00–18.45 Per Thornberg – Lindell-jazz, musikcaféet En presentation och föredrag om konstnären Lage Lindell (1920-1980), kopplingar mellan improvisation i konst och musik, live-musik, konst som inspirationskälla.18.15–18.30 GAN (Gösta Adrian-Nilsson) – en pionjär inom svensk modernism Kort om konst, guidade nedslag i pågående utställningar18.45–19.00 Futurism, fattigdom och fabriker – en kvart om 1900-talets historia Kort om konst, guidade nedslag i pågående utställningar19.00–19.45 Piaf – en berättarkonsert av och med Anna Lovdal, musikcaféet 2015 var det 100 år sedan Edith Piaf föddes och detta program tar upp hennes artisteri och fascinerade levnadsöde. Programmet innehåller många av de sånger som gjorde Piaf till legend. En stark kvinna som tog sig från gatan till de största scenerna i världen. En kvinna som var både självsäker och osäker, självständig och beroende. Trots berömmelse lyckades hon behålla sin äkthet och passion genom hela sitt korta och intensiva liv. Övriga medverkande är Lars Åke Snus Svensson och Axel Croné.19.30 Presentation av utställningen 1976 – HBK och den första guldåldern I år är det 40 år sedan Halmstads Bollklubb vann allsvenskan första gången. Minns och dröm dig tillbaka i denna jubileumsutställning!19.45–20.15 Edvin Öhrström – Regnbågsfärgernas segertåg Museichef Magnus Jensner presenterar utställningen.20.00–20.45 Göteborgs klarinettensemble, musikcaféet  Göteborgs Klarinettensemble består av fem klarinettister som kommer från Kungsbacka, Torestorp, och Göterborgsregionen. Förutom vanlig B-klarinett spelar ensemblen alt- och basklarinett. Musiken är lättklassisk, folkton, jazz och annan underhållningsmusik. Medverkande: Bengt-Ove Gunnarsson (klar 1 b-klarinett), Olof Wik (klar 1 b-klarinett), Per
  Holmstrand (klar 3 b klarinett), Albert Meijns (altklarinett), Anders Jivegård (Basklarinett).
  20.15–20.30 Inspirerande folkkonst – dolda symboler och spännande berättelser Kort om konst, guidade nedslag i pågående utställningar20.30, Vernissage Tor Palms utställning presenteras I kväll öppnar en utställning med Tor Palm, Konst i Hallands stipendiat i Taipei, Taiwan 2015. Vernissagen pågår hela kvällen, konstnären finns på plats kl. 20–22 och presenterar sin utställning kl. 20.30.20.45–21.00 Fotograf Lennart Olson – Hälsningar från Paris Kort om konst, guidade nedslag i pågående utställningar.21.00–21.45 Guitars In Motion, musikcaféet Guitars In Motion är Greger Hansson, Calle Ljungkvist och Niklas Johnson, tre konsertgitarrister som under årens lopp samlat på sig en mängd olika erfarenheter ifrån skilda musikstilar och nu valt att gå sin egen väg genom att sätta ihop ett helt unikt koncept där de blandar egna kompositioner med personliga arrangemang i en musik som ska kännas, beröras och hänföras. ”Rockbandskänslan”, den fundamentala rytmen och nuets kreativa förlösare; alla oersättliga ingredienser
  i detta musikaliska spektrum.
  21.15–21.30 Forskning, folkhem och framsteg – en kvart om 1900-talets historia Kort om konst, guidade nedslag i pågående utställningarAktuella utställningar på Hallands konstmuseum, är öppna under hela kvällen. Edvin Öhrström – Regnbågsfärgernas segertåg
  På Sergels torg i Stockholm ståtar Edvin Öhrströms Kristall – Vertikal accent i glas och stål. Se delar av förarbetet kring verket, men också hans inkännande porträttstudier och djärva glasskulpturer i utställningen.Tjuvtitt – konsten att bygga ett museum Föremål, konstverk, fotografier, arkivmaterial och berättelser – i utställningen lyfter vi fram museets långa och krokiga historia utifrån våra samlingar.Lennart Olsson – Med framkallningsvätska i blodet År 2013 förvärvade Hallands Konstmuseum fotografen Lennart Olsons konstnärliga kvarlåtenskap för medel ur Svea Larsons donationsfond. Just nu visas ett mindre urval klassiker och nya fynd.Tor Palm Konst i Hallands stipendiat i Taipei, Taiwan 2015.1976 – HBK och den första guldåldern I år är det 40 år sedan Halmstads Bollklubb vann allsvenskan första gången. I denna jubileums-utställning visas bilder, tidningsartiklar, föremål och filmklipp.Utvalda verk – konst ur samlingen Missa inte Hallands konstmuseums basutställning.Stjärnor, rosor och prickar – folkkonstens hemliga språk

 • Filtparken


  15.00–21.00, Ung och delaktig
  Halmstad ska bli den bästa kommunen att växa upp i – men hur gör vi? Här får du som ung information om vad som händer, vilka möjligheter som finns att driva egna projekt med stöd från idépengen och så vill vi höra dina tankar om hur du vill vara delaktig i Halmstad. I vår möjlighetsverkstad kommer du också kunna påbörja en idé redan nu. Tillsammans kan vi utveckla Halmstad till bästa kommunen att växa upp i! Programpunkten arrangeras av Ungkulturavdelningen i Halmstads kommun.
  18.00-23.00, HEM finns på plats
  Fotboll och mat för alla! Vi välkomnar alla att anta vår fotbollsutmaning. Skjuter du tillräckligt hårt och välriktat för att vinna medaljen? Vi grillar korv och samlar in pengar till Röda Korsets verksamheter här i Halmstad. Det trevliga sällskapet ingår - precis som alltid. Välkommen!
  HEM (Halmstad Energi och Miljö AB) är huvudsponsor av Kulturnatt+ 

 • Café Nosh, Hamngatan 27


  20.00–24.00 Blue Heart Bluesförening I ett samarbete mellan ”Bluesföreningen” och Café Nosh kommer Slidin Slim` (Anders Landelius) och ”Angela Jones” (Jonas Thornberg-Hermansson och Heléne Thornberg) framträda växelvis under kvällen.

 • Gamletullsbron


  20.00–22.00, Dramalogen - Att angöra en bro Som medskapare i det nya samhället visar Dramalogen och Moria på hur man kan angöra, lägga ut och nå varandra via en bro.
 • Ateljé hattar och ramar, Skånegatan 41


  16.00–19.00,  Vernisssage, Halmstadskonstnärer på temat Pride Utställningen med Halmstadskonstnärer på temat Pride pågår under hela oktober månad.
 • Alla hjärtans hus, Kyrkogatan 3


  Alla Hjärtans Hus – Huset med stort Hjärta där seniorerna träffas och trivs!11.00–13.00 Musikcafé med skivor till kaffet 13.00–14.00 Vår framtid visar upp sig 13.00 Frigymnasterna 13.30 Nissaflickorna 14.00–17.30 Dans i olika former Passa på att prova på olika former av dans.14.00 Serbiska föreningen Krajisnici Folkdans från delar av Serbien.15.00 Salmon Town Dancers Squaredans är dans till caller i medryckande toner, träning för hjärna och hjärta.16.00 Tangobiten Prova på argentinsk tango och dansa17.00 Postbaletten Postbaletten är en för Sverige unik sammansättning dansare bestående av endast seniorer. På kursen är du som dansare och dansen som konstform och uttryckssätt satt i första rummet. Mycket musik, mycket uttryck, mycket glädje i gemenskap!17.30–22.15 Vi bjuder på musik – Sjung gärna med 17.30 Louis Armstrong/Björn Petersen Föredrag om Louis Armstrong i ljud och bild.18.30 Mensurerna 19.15 Happes Orkester Happes började spela ihop hösten 2015. Underhållning och dansmusik från 1950-1990. ”Happes
  Orkester” var stort i Sydsverige på 1960-talet. Vi gör ett ”Beatles- program”.
  20.00 Halmstad dragspelsklubb  Dessutom kommer stick- och virkgruppen att visa sina alster och målargruppen från Boviva och Alla Hjärtans Hus ställer ut.Senior Net kommer att vara på plats.
 • Akademibokhandeln


  10.00 – 14.00, Kim M. Kimselius - Skrivarkurs
  Kim M. Kimselius är författare, skrivkursledare och föreläsare. Kim har bland annat skrivit fristående historiska äventyrsböcker, uppbyggda runt riktiga historiska händelser. Varje bok med en gedigen faktadel för vetgiriga.
  Kim är en flitigt anlitad föreläsare och håller många skrivarkurser runt om i landet.
  16.00–18.00 Författarsamtal med Hallands författarsällskap Ta del av och delta i samtal med halländska författare, under ledning av Anna Pia Åhslund, ordförande Hallands författarsällskap. Hallands författarsällskap är en ideell förening för författare, översättare och kulturskribenter i Halland – många olika sorters ordbrukare ryms under vårt regionala paraply. Hallands författarsällskap ska också främja det litterära Halland, stärka författarnas ställning och verka för demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och kulturella utbyten mellan orter, regioner och länder.

  16.10 Alf Hambe
  16.20 Torbjörn Johansson / August Bondeson-sällskapet
  16.30 Pia Schmidt de Graf
  16.40 Annika Bengtsson
  16.50 Jerker Hultén
  17.00 Camilla Jönsson
  17.10 Uno Grönqvist
  17.20 Monika Häägg
  17.30 Therese Loreskär
  17.40 Andreas Karlsson
  17.50 Ulla Broström

Karta över lördagens platser