Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kulturnatt 2018

Den 22 september blir det en förtrollad natt i Halmstad, där vad som helst kan hända. Med lysande svampar, skulpturpark, musik och mängder av kultur skapas magi för hela familjen, på och runt Österskans.

Evenemanget kommer att få ett annorlunda upplägg, mot tidigare år. Det blir en större bredd på antalet kulturformer, men området blir mindre och koncentreras till nya kulturområdet på Österskans med omkringliggande byggnader och parker. Och allt sker under temat ”en förtrollad kulturnatt”.

– När du står på västra sidan av Österbro kommer du kunna känna en dragningskraft, en förtrollning som lockar dig över Nissan, till en magisk värld, berättar Charlotte Ek Virack, projektledare på Dramalogen som fått i uppdrag att arrangera årets kulturnatt.

Kulturskapare och föreningar

Planeringen är just nu i full gång och mycket kommer att hända på området. Föreningar och kulturskapare som vill medverka under kvällen är välkomna att kontakta projektledarna på Dramalogen (se kontakt nedan).

Platser och scener

Folkets rum Österskan, som blir områdets nav, kommer det att finnas plats för mat och föreningar som vill visa upp sin verksamhet. Kapsylparken intill blir en förtrollad värld med olika former av installationer som leder besökarna bort till Stadsbiblioteketlänk till annan webbplats. Väl där inne finns två scener; kaféscenen för lugnare, akustiska arrangemang som föreläsningar eller poesi och Nissanscenen som riggas för band och musik som behöver vara elförstärkt. På barnavdelningen kommer barnaktiviteter kunna ta plats.

Nolltrefem kommer ha mest fokus på ungkultur, men även öppna lokalerna för aktörer i högre åldrar. Musik, dans och föreläsningar är exempel på vad som kan rymmas här. I Immanuelskyrkanlänk till annan webbplats står hållbarhet i fokus och där kommer bland annat konsthantverk, dans, workshops, måleri och föreningar att kunna ta plats. Utanför, i Picassoparken, upplever man en magisk skulpturpark. Någonstans på området blir det också en utomhuskonstutställning.

Allt kommer att ha fri entré.

Mer exakt program presenteras här (www.halmstad.se/kulturnatt) när det närmar sig.

Ljusinstallationer, likt dessa från förra Ljusfesten, kommer att skapa en magisk känsla. Foto: Roger Westerberg